Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2021 11:01
G.H.

XXX.XXX.165.241

Dobrý den, nevím si rady s mutačním mládětem co se vylíhlo po zelených rodičích. Je to pallid, nebo skořice? Děkuji za odpovědi. G. H.

5.8.2021 20:56
franta75

XXX.XXX.163.14

Pallid a je to samička 😉

5.8.2021 21:04
G.H.

XXX.XXX.165.241

franta75 napsal(a):
Pallid a je to samička 😉

Díky, myslela jsem skořice, ale jsou si podobní. 👍😉

5.8.2021 22:19
G.H.

XXX.XXX.165.241

franta75 napsal(a):
Pallid a je to samička 😉

Vyfotila jsem jí lépe, můžete mi prosím vložit fotky skořicové zelené a zeleného pallida? Chtěla bych vidět rozdíl mezi pallid a skořice. Díky.

6.8.2021 00:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

vypadají hodně podobně, ale pallid by měl být bez nahnědlého nádechu

jací jsou rodiče ?

6.8.2021 07:11
G.H.

XXX.XXX.165.241

lupus4 napsal(a):
vypadají hodně podobně, ale pallid by měl být bez nahnědlého nádechu

jací jsou rodiče ?

Dobré ráno,
Rodiče jsou oba zelení, takže štěpí otec. Já myslím také skořice kvůli těm nahnědlím letkám, ale chtěla jsem vidět porovnání stejná barva vedle sebe.
Díky.

6.8.2021 12:44
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

G.H. napsal(a):
Dobré ráno,
Rodiče jsou oba zelení, takže štěpí otec. Já myslím také skořice kvůli těm nahnědlím letkám, ale chtěla jsem vidět porovnání stejná barva vedle sebe.
Díky.

Já si osobně myslím, že to rozhodně není skořice, neboť se unás prakticky nevyskytuje(někteří chovatelé ji mají, ale ti se tím rozhodně nepochlubí)... Je to obyčejný palid.
Edit. Abyste správně rozumněl, někteří chovatelé mylně pojmenovájí mutaci palid skořicí, ale skořice musí mít letky hnědé, opravdu hnědé...

6.8.2021 12:50
G.H.

XXX.XXX.31.26

Zemjanek napsal(a):
Já si osobně myslím, že to rozhodně není skořice, neboť se unás prakticky nevyskytuje(někteří chovatelé ji mají, ale ti se tím rozhodně nepochlubí)... Je to obyčejný palid.
Edit. Abyste správně rozumněl, někteří chovatelé mylně pojmenovájí mutaci palid skořicí, ale skořice musí mít letky hnědé, opravdu hnědé...

Nemáte náhodou fitku zeleného pallida pro porovnání, nějaké jsem viděla, ale ty letky neměly takhle hnědé. Např v genetické kalkulačce, nebo v inzerci je fotka a rozhodně nevipadá jako moje. Chápu intenzita zelené může být trochu jiná, ale ty letky???

6.8.2021 12:55
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

G.H. napsal(a):
Nemáte náhodou fitku zeleného pallida pro porovnání, nějaké jsem viděla, ale ty letky neměly takhle hnědé. Např v genetické kalkulačce, nebo v inzerci je fotka a rozhodně nevipadá jako moje. Chápu intenzita zelené může být trochu jiná, ale ty letky???

Nějakou dobu sem mnichy choval, experimentoval s mutacemi palid, palidino a také jsem byl jednou přesvědčen, že mám skořici, než jsem opravdovou skořici viděl... Fotky už nemám, ale věřte, že skořici byste poznala... Není palid jako palid, rozhoduje pohlaví a stáří samozřejmě... Ale už z fotek je jasně vidět, že ke skořicové hnědé to má opravdu daleko... Ale jestli jste opravdu přesvědčena, že máte skořici, tak není nic jednoduššího, než si udělat kontrolní odchov po tomto jedinci

6.8.2021 13:00
G.H.

XXX.XXX.31.26

Zemjanek napsal(a):
Nějakou dobu sem mnichy choval, experimentoval s mutacemi palid, palidino a také jsem byl jednou přesvědčen, že mám skořici, než jsem opravdovou skořici viděl... Fotky už nemám, ale věřte, že skořici byste poznala... Není palid jako palid, rozhoduje pohlaví a stáří samozřejmě... Ale už z fotek je jasně vidět, že ke skořicové hnědé to má opravdu daleko... Ale jestli jste opravdu přesvědčena, že máte skořici, tak není nic jednoduššího, než si udělat kontrolní odchov po tomto jedinci

Přesvědčená nejsem, ale chtěla bych se dopátrat pravdy, protože nevím jak jí prodat skořici, nebo pallida.?

6.8.2021 13:00
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

Ještě doplním, že skořicová mutace je recesivní vázaná na pohlaví, proto se musí udělat kontrolní odchov. Další jak poznat je, že mladé po vylíhnutí mají červené oči, které postupně tmavnou, to se stane během 6-9 dnů...

6.8.2021 13:04
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

Aha, takže klasika, s prominutím... Mám divného palida s cenou 1K a chtěl bych zato jako za skořici mnohem vic, ikdyž vlastně ani nevím jaká je cena skořice...
V tomto případě nezbohatnete, je to obyčejný palid a další komenty už jsou vlastně zbytečné

6.8.2021 13:09
G.H.

XXX.XXX.31.26

Zemjanek napsal(a):
Aha, takže klasika, s prominutím... Mám divného palida s cenou 1K a chtěl bych zato jako za skořici mnohem vic, ikdyž vlastně ani nevím jaká je cena skořice...
V tomto případě nezbohatnete, je to obyčejný palid a další komenty už jsou vlastně zbytečné

Co prosím??? Nevím kolik stojí pallid, ani skořice,mníšci se mi vylíhl letos poprvé, ze 4 zelených párů a jedno jediné tohle. Vůbec jsem netušila, že skořicová u mnichů je taková rarytka jak píšete,nevím ani kolik stojí, když se rozhlédnu na i fauně, tak se ceny u pallidů nepíšu, nebo jsem si nevšimla. O zbohatnutími opravdu nejde. Jde mi o to jak ho prodat, né za kolik.

6.8.2021 13:17
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

G.H. napsal(a):
Co prosím??? Nevím kolik stojí pallid, ani skořice,mníšci se mi vylíhl letos poprvé, ze 4 zelených párů a jedno jediné tohle. Vůbec jsem netušila, že skořicová u mnichů je taková rarytka jak píšete,nevím ani kolik stojí, když se rozhlédnu na i fauně, tak se ceny u pallidů nepíšu, nebo jsem si nevšimla. O zbohatnutími opravdu nejde. Jde mi o to jak ho prodat, né za kolik.

Palid je stejně neprodejný, proto nikde není cena... Máte celkem široký záběr chovaných druhů, tak jsem předpokládal, že u svých chovanců máte zvládnuté aspoň základy. Takže šup dostudovat genetiku u mnichů, ať příště víte, co prodáváte. Jinak odpověď jako co to prodat už tu máte několikrát. A nezlobte se na mě, když vám dva lidi napíšou, že máte palid a Vy si stejně jede tu svou, tak se pak nemůžete divit, že občas někdo nemá už trpělivost. Dostala ste návod, jak vyvrátit nebo potvrdit danou domněnku, takže teď už je to na Vás...

6.8.2021 13:27
G.H.

XXX.XXX.31.26

Zemjanek napsal(a):
Palid je stejně neprodejný, proto nikde není cena... Máte celkem široký záběr chovaných druhů, tak jsem předpokládal, že u svých chovanců máte zvládnuté aspoň základy. Takže šup dostudovat genetiku u mnichů, ať příště víte, co prodáváte. Jinak odpověď jako co to prodat už tu máte několikrát. A nezlobte se na mě, když vám dva lidi napíšou, že máte palid a Vy si stejně jede tu svou, tak se pak nemůžete divit, že občas někdo nemá už trpělivost. Dostala ste návod, jak vyvrátit nebo potvrdit danou domněnku, takže teď už je to na Vás...

Drahý pane, proč se tedy zůčastňujete debaty když vám diskutivat vadí. Nedělejte laskavě z lidí oslíky když holt něčemu nerozumí. Dáte si dost času na to, aby jste si mně prolustroval, tak proč jste raději ten čas nevynaložil do toho aby jste našel a vložil sem fotky obou zelených jak pallida, tak i skořice. O to jsem v úvodu žádala! máte pravdu dva chovatelé řekli pallid jeden se přiklání ke skořici.
Hezký den Gabriela Havlíčková.

6.8.2021 13:42
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

G.H. napsal(a):
Drahý pane, proč se tedy zůčastňujete debaty když vám diskutivat vadí. Nedělejte laskavě z lidí oslíky když holt něčemu nerozumí. Dáte si dost času na to, aby jste si mně prolustroval, tak proč jste raději ten čas nevynaložil do toho aby jste našel a vložil sem fotky obou zelených jak pallida, tak i skořice. O to jsem v úvodu žádala! máte pravdu dva chovatelé řekli pallid jeden se přiklání ke skořici.

Až najdete opravdové fotky Mnicha Skořice, tak je sem pak vložte pro ostatní ... Osobně mám pouze jednu a tu nesmím šířit, slib je slib... Tak jako strakaté Mnichy, které běžně na internetu nenajdete, tak ani fotky skořice ne. Jestli neumíte Vy hledat palida, tak je to jenom Váš problém... Jestli nechcete dát na rady zkušenějších, tak je to jenom Váš problém... Oni existují lidé co si nechají poradit a jdou studovat a hledat... Pak jsou lidi co by chtěli, aby to za ně dělali ostatní... Pořiďte si laskavě literaturu o mutacích, ať víte jak má vypadat skořicová letka. A ano ta vaše vybledlá modrošedá prostě není a nikdy nebude hnědá... Času já mám na rozdávání a dokonce i rád pomůžu, ale kde není vůle, chybí i cesta.

6.8.2021 13:57
G.H.

XXX.XXX.31.26

No vidíte a já času na rozdávání nemám jsem od 7 ráno do 19 večer v práci, proto se ptám. Tak jestli Vám to vadí, odpovídejte laskavě někomu jinému, kdo si vše sám nastuduje.
A chovu zdar 😉👍

6.8.2021 14:02
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

G.H. napsal(a):
No vidíte a já času na rozdávání nemám jsem od 7 ráno do 19 večer v práci, proto se ptám. Tak jestli Vám to vadí, odpovídejte laskavě někomu jinému, kdo si vše sám nastuduje.
A chovu zdar 😉👍

Kdybyste dnešní čas venovala hledání místo diskutování, dávno byste věděla, co máte za odchov✌️

6.8.2021 14:14
G.H.

XXX.XXX.1.65

Zemjanek napsal(a):
Kdybyste dnešní čas venovala hledání místo diskutování, dávno byste věděla, co máte za odchov✌️

Máte pravdu, ztráta času, ale nic proti Vám poradil jste, za to Vám děkuji, jste zkušený zřejmě úspěšný chovatel času máte dost na samostudium,ale podepsat se neumíte.

6.8.2021 14:37
Zemjanek

XXX.XXX.48.228

G.H. napsal(a):
Máte pravdu, ztráta času, ale nic proti Vám poradil jste, za to Vám děkuji, jste zkušený zřejmě úspěšný chovatel času máte dost na samostudium,ale podepsat se neumíte.

Mám normálně veřejně přístupný profil a své jméno používám i jako nickname🤔. Svůj volný čas trávím spoustou věcí a jednou z nich je kupodivu i studium. Jenže vy prostě nejste ochotná studovat, myslíte si, že zrovna Vaši papoušci jsou nějak výjimečně zbraveni, ať už alexové tak i obyč andulky, takže je s Vámi pak těžké pořízení. Nějaké zkušenosti mám a dokonce i úspěchy v chovu, ale mám taky chuť se sebevzdělávat, nechám se rád poučit a věci, které mi někdo radí si beru k srdci... Chovatel studuje a učí se, množitel množí... To je jednoduchý rozdíl mezi danými typy lidí... A to že někdo hledá výmluvy, že něco nejde, je pouze líný udělat něco pro to, aby to šlo... Mějte se jak chcete, Jan Zemjánek

6.8.2021 15:37
G.H.

XXX.XXX.1.65

Drahý pane Zemjánku
Vy jste opravdu neskutečný člověk uvědomte si, že se tu navážíte do ženské jen proto, že se zeptala a chtěla na fotkách ukázat porovnání s tím a tím.
Apropoo u obyč. andulek j🤔 jak vy píšete se nejedná o zbarvení, ale o mutaci Tcb, ani u alexandrů se přece nemůžete bavit o zbarvení,ale o mutaci. Právě vy sečtělý a studovaný člověk by jste měl vědět, že jde o mutaci u andulek Texas clear body a u alexandrů je to Clearhead Falow, neboli buttercup, neboli světlohlavá plavá. A je vyjímečná ! a u nás málo častá.
No vidíte, asi by jste si o tom měl něco nastudovat,ale chápu Vás že to nevíte, vy už toho zřejmě víte tolik, že už se do Vás víc nevejde 💪
Hezký den Gabriela Havlíčková. 😉👍🐦

6.8.2021 16:07
Zemjanek

XXX.XXX.133.133

G.H. napsal(a):
Drahý pane Zemjánku
Vy jste opravdu neskutečný člověk uvědomte si, že se tu navážíte do ženské jen proto, že se zeptala a chtěla na fotkách ukázat porovnání s tím a tím.
Apropoo u obyč. andulek j🤔 jak vy píšete se nejedná o zbarvení, ale o mutaci Tcb, ani u alexandrů se přece nemůžete bavit o zbarvení,ale o mutaci. Právě vy sečtělý a studovaný člověk by jste měl vědět, že jde o mutaci u andulek Texas clear body a u alexandrů je to Clearhead Falow, neboli buttercup, neboli světlohlavá plavá. A je vyjímečná ! a u nás málo častá.
No vidíte, asi by jste si o tom měl něco nastudovat,ale chápu Vás že to nevíte, vy už toho zřejmě víte tolik, že už se do Vás víc nevejde 💪

Hezky používáte termíny, které Vám někdo naspal, tak abyste vůbec věděla, jak je použít... Četl jsem diskuzi kde blábolíte o šedé mauwe 2f dokola, ikdyž vám spoustu fundovaných psalo, že to tak nemůže být. Vy jste neskutečně ješitná žena, která musí mít vždy pravdu a poslední slovo, že? Celkem se bavím

6.8.2021 16:36
Zemjanek

XXX.XXX.133.133

G.H. napsal(a):
Drahý pane Zemjánku

A když už jste expert na Alexandry, tak Vám ještě pomohu pochopit i dedičnost u mnichů, protože Palid je Lacewing a pravidla genetiky fungují jak na andulky, tak alexe a dokonce i mnichy. Ale jestli máte zájem, můžeme tu probrat problematiku genofondu, genotypu, fenotypu, recesivní mutace, mutace vázané na pohlaví... Jedna věc je házet tady termíny a druhá psát, tak nějak lidsky... Jestli tu chcete někoho poučovat o mutacích a kombinacích mutací, tak se nejdříve naučte primární mutace a základy genetiky, ať vůbec víte, co clearheaded falow je 💋 když už je vlastníte...

6.8.2021 17:31
G.H.

XXX.XXX.21.65

Jak jinak pane namistrovanej, máte pravdu🤮

6.8.2021 17:39
Zemjanek

XXX.XXX.146.39

G.H. napsal(a):
Jak jinak pane namistrovanej, máte pravdu🤮

Škoda, že už nemáte argumenty, celkem sem se pobavil

6.8.2021 22:12
G.H.

XXX.XXX.21.65

Ahoj, chtěl bych zde založit téma s fotkama mutačních Mníšků s jejich popisem. Prosím o vkládání co nejrozmanitějších mutací, aby začátečník jako já měl vlastně představu jak která mutace vypadá. Děkuji.

Pane odborníku, a co je tohle? Asi by se Vám nelíbilo, kdyby Vám 19.7.2016 nějaký znalejší chovatel napsal to co jste dnes psal mně a přitom je to samé.!😆

6.8.2021 22:49
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Jak málo stačí k lidské radosti.

6.8.2021 23:39
G.H.

XXX.XXX.165.241

Zemjanek napsal(a):
Škoda, že už nemáte argumenty, celkem sem se pobavil

Nápodobně 😁🤣

7.8.2021 06:46
Zemjanek

XXX.XXX.146.39

G.H. napsal(a):
Ahoj, chtěl bych zde založit téma s fotkama mutačních Mníšků s jejich popisem. Prosím o vkládání co nejrozmanitějších mutací, aby začátečník jako já měl vlastně představu jak která mutace vypadá. Děkuji.

Pane odborníku, a co je tohle? Asi by se Vám nelíbilo, kdyby Vám 19.7.2016 nějaký znalejší chovatel napsal to co jste dnes psal mně a přitom je to samé.!😆

No vidíte, pro mě to aspoň znamenalo, že se musím hold sebevzdělávat, protože to za mě nikdo neudělá... Čas nato lustrovat faunu máte, ale nato abyste si přečetla rozdíl mezi palidem a skořicí ne? Navíc to, co jsem chtěl já byl dobrý úmysl, aby se udělala nějaká galerie pro začínající chovatele, měla to být pomoc...
Opomínáte také to, že Vám se rada odemě dostala, ale Vy ste se s ní hold nespokojila, protože musíte mít něco extra... Vy jste prostě jen zatraceně líná ješitná ženská, co si potřebuje něco dokazovat a myslí si o sobě bůhví co... Už začínáte být dosti ubohá...

7.8.2021 07:08
G.H.

XXX.XXX.165.241

Zemjanek napsal(a):
No vidíte, pro mě to aspoň znamenalo, že se musím hold sebevzdělávat, protože to za mě nikdo neudělá... Čas nato lustrovat faunu máte, ale nato abyste si přečetla rozdíl mezi palidem a skořicí ne? Navíc to, co jsem chtěl já byl dobrý úmysl, aby se udělala nějaká galerie pro začínající chovatele, měla to být pomoc...
Opomínáte také to, že Vám se rada odemě dostala, ale Vy ste se s ní hold nespokojila, protože musíte mít něco extra... Vy jste prostě jen zatraceně líná ješitná ženská, co si potřebuje něco dokazovat a myslí si o sobě bůhví co... Už začínáte být dosti ubohá...

💪😆👍

8.8.2021 15:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

sranda čtení
paní G. máte opravdu pallid
pro Zemjanka
protože Palid je Lacewing -
a pravidla genetiky fungují jak na andulky, tak alexe a dokonce i mnichy.

s tím se nedá dělat nic jiného, než souhlasit
a proto část věty(označena silně ) je nesmysl
takže pane Zemjanek - vaše tvrzeni, že ...Palid je Lacewing a...
je sice užívané a staré ALE ŠPATNÉ

tak také postudujte bylo to tu už mnohokrát

8.8.2021 15:17
Zemjanek

XXX.XXX.133.133

lupus4 napsal(a):
sranda čtení
paní G. máte opravdu pallid
pro Zemjanka
protože Palid je Lacewing -
a pravidla genetiky fungují jak na andulky, tak alexe a dokonce i mnichy.

s tím se nedá dělat nic jiného, než souhlasit
a proto část věty(označena silně ) je nesmysl
takže pane Zemjanek - vaše tvrzeni, že ...Palid je Lacewing a...
je sice užívané a staré ALE ŠPATNÉ

tak také postudujte bylo to tu už mnohokrát

Alexandry osobně nechovám, proto jsem použil názvosloví, které mi bylo řečeno před nějakou dobou... Děkuji za upozornění😎

8.8.2021 20:23
franta75

XXX.XXX.163.14

Končím diskusi, pallid samice, tečka. Osobně, pallid zbarvení je hooodně variabilní, skořici jsem u nás ještě neviděl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík