Uživatel s deaktivovaným účtem

Luboš Jedlinský
napsal(a):
Stavím volieru 2x9m v níž bude několik párů přírodních andulek, chtěl bych k nim dát párek papouška červenokřídlého, jak je to s agresivitou? Nikdy jsem červenokřídlé nechoval, tudíž jejich povahu neznám.
Červenokřídlé jsme měli a do společné voliéry bych je nedala.
Snášenlivý je papoušek horský a nádherný. Ale pozor, můžou se mezi sebou křížit. Takže zvolit ty nebo ty.
Za mě jakéhokoliv papouška horského, nádherného aj. můžete dát do společné voliéry. Pouze s malýma ptákama. Měl jsem nádherné s andulama a v pohodě. Dal jsem k nim horáky a bylo zle. Nádherní šli po horákách. Tak jsem nádherné dal do jiné klece s korelama, andulama a kakarikama a v pohodě. V prosinci jsem koupil nový pár králováků od souseda, dal jsem je k horákům a nic se nedělo. Naprosto v klidu. Ale jak přišlo jaro, tak bylo zle. Horáci začali útočit na králováky. Takže za mě s malýma ptákama bez problémů. Znám hodně chovatelů, kteří chovají horáky, nádherné i červenokřídlé dohromady, ale musíte mít odsledovanou povahu ptáka.
benzinov
napsal(a):
Za mě jakéhokoliv papouška horského, nádherného aj. můžete dát do společné voliéry. Pouze s malýma ptákama. Měl jsem nádherné s andulama a v pohodě. Dal jsem k nim horáky a bylo zle. Nádherní šli po horákách. Tak jsem nádherné dal do jiné klece s korelama, andulama a kakarikama a v pohodě. V prosinci jsem koupil nový pár králováků od souseda, dal jsem je k horákům a nic se nedělo. Naprosto v klidu. Ale jak přišlo jaro, tak bylo zle. Horáci začali útočit na králováky. Takže za mě s malýma ptákama bez problémů. Znám hodně chovatelů, kteří chovají horáky, nádherné i červenokřídlé dohromady, ale musíte mít odsledovanou povahu ptáka.
Ano povaha je hlavni faktor.Ale i ta povaha se muze casem zmenit. ja osobne bych zadne druhy nemichal a tak je chovam dle druhu.
Já mám červenokřídlé s drobotinou a nikdy se nic nepřihodilo. Na miskách se vedle sebe krmí červenokřídlý spolu s amadami tříbarvými nebo forbeskami a je klid. Načnou klas kukuřice a prcci se tam jdou přiživit, stejně jako na dozrávající slunečnici, kterou jim zavěšuji na pletivo voliíry. Královští nebo rozely pestré zlikvidovali všechno co se jim mihlo ve voliéře, ale červenokřídlí už za roky měli vedle sebe neofémy, zebry, hýly mexické a všechno tolerovali.
corvuscorax
napsal(a):
Já mám červenokřídlé s drobotinou a nikdy se nic nepřihodilo. Na miskách se vedle sebe krmí červenokřídlý spolu s amadami tříbarvými nebo forbeskami a je klid. Načnou klas kukuřice a prcci se tam jdou přiživit, stejně jako na dozrávající slunečnici, kterou jim zavěšuji na pletivo voliíry. Královští nebo rozely pestré zlikvidovali všechno co se jim mihlo ve voliéře, ale červenokřídlí už za roky měli vedle sebe neofémy, zebry, hýly mexické a všechno tolerovali.
Porad mlete dokola,ne kazdy ptak ci par je vhodny do spolecnych volier.To si musi odskouset kazdy sam a rada neni.pokus -omyl. Problem je casto i v chovately ,chce vse hned.
exotchov
napsal(a):
Porad mlete dokola,ne kazdy ptak ci par je vhodny do spolecnych volier.To si musi odskouset kazdy sam a rada neni.pokus -omyl. Problem je casto i v chovately ,chce vse hned.
je to samozřejmě pravda že každý jedinec je jiný, ale chtěl jsem znát objektivně názor na povahu červenokřídlých, jestli se vyznačují agresivitou v době hnízdění, či jsou spíše mírní. povaha jednotlivce je pak věc jiná
Luboš Jedlinský
napsal(a):
je to samozřejmě pravda že každý jedinec je jiný, ale chtěl jsem znát objektivně názor na povahu červenokřídlých, jestli se vyznačují agresivitou v době hnízdění, či jsou spíše mírní. povaha jednotlivce je pak věc jiná
No tak vam to reknu jinak,mam dva pary cervenokridlych jeden par agresivni druhy je mirnejsi povahy. No ony andule jsou tez potvory. Spise nechapu a ani nechci to ,michat hrusky s jablky.,snad jen na stul pro potechu.
Mám ve společné voliéře 5x3x2 m 2,2 nádnerné (1,1 šestiletý 1,1 dvouletý) 1,1 horský 1,1 červenokřídlý (šestiletý) 1,1 andulky ( mého vnuka ). Ptáci po celý rok včetně hnízdění naprosto bez problému. Červenokřídlí jsou více plašší než ostatní ( nevezmou si z ruky ), ale sedí 20 cm od ruky s jablkem.
Dle mých zkušeností čevenokřídlí nejsou vůbec agresívní ani v době toku. Jsou povahově srovnatelní s nádhernýma a horskýma. Andulek si vůbec nevšímají, ikdyž jim uždibují z jejich mrkve nebo jablka. Spíše bych se obával agresivity andulek a to především samice mezi sebou, ikdyž jsou spárované. Ale ve voliéře vaších rozměrů to nehrozí. Myslím, že takové voliéry je pro andulky škoda, tam by se krásně vyjímali daleko větší ptáci. Ty andulky, při těch rozměrech vaší voliéry, budete muset hledat. Přeji vám ať se vám daří.
děkuji za inspiraci, andulky jsou základ, jsou to čisté přírodní andulky, nikoli zelené vyselektované z mutací, na nich si zakládám, nicméně když už voliera bude mít 9m chtěl jsem tam i něco většího a vždy se mi líbili červenokřídlí a ač jsem měl nespočet různých druhů ptáků, červenokřídlé nikdy.