Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Domca432

11.8.2021 11:46
Domca432

XXX.XXX.5.52

Dobrý den.
Potřebuju poradit 6.8. jsme si přivezli dvou měsíčního Alexandra malého . Máme ho přímo od zkušeného chovatele , jde o to už začal žrát a pít ale pořád se chce dostat ven což je myslím ještě brzo ho pustit dneska to je 5 dní co je tady tak bych potřebovala vědět jestli ho to přejde

Budu moc ráda za odpověď

11.8.2021 12:43
Pepa123

XXX.XXX.68.69

Jestli byl zvyklý na voliéru na prolet a vy ho mate v menší kleci tak to je pochopitelné potřebuje pohyb. Jestli ho teď pustíte to je na vás ale těžko ho pak budete přemlouvat aby se vrátil. Mějte se na pozoru má dost ostrý zobák už jsem měl tu možnost to zkusit a opravdu to bolelo 😁. Ještě bych ho tam pár dní nechal než si zvykne na prostředí není kam spěchat. Protože jestli ho budet pak lovit po bytě moc důvěry v něm nevzbudite chceto hlavně cas a velkou trpělivost.

Domca432

11.8.2021 12:59
Domca432

XXX.XXX.5.52

Tak ona to je voliéra na výšku má 160 cm na délku 85 cm a na šířku 56 cm a může v něm roztáhnout křídla a ten chovatel tak ten ho neměl ve velký voliéře . Takže se to může zlepšit když na něho nebudeme spěchat

11.8.2021 13:20
Pepa123

XXX.XXX.68.69

Určitě to chce pomalu jinak se vás začne bát a je po důvěře. Nejdříve občas nějaký pamlsek třeba piškot nebo list pampelišky aby si na vás zvykl a pak otevřít dvířka a nechat ho ať si sám vyleze a prozkoumá okolí. Hlavně ho k ničemu nenutit aby si byl jistí že klec je jeho útočiště.

12.8.2021 08:19
Aza

XXX.XXX.30.26

Ja mam mozna trochu netradicni radu, ale sveho alexandra jsem ochocila venku z klece. Privezla jsem ho domu jako mlade odchovane pod rodici a ubytovala v kleci. Po par dnech jsem klec otevrela, a nechala ho at si dela co chce. Nehonila jsem ho po byte, jen na nej mluvila. Velice rychle se zacal nudit a zajimat se co delam. Mam ho rok, mluvi, dava pusinky, necha se sebou manipulovat.

Pochopitelne, muze to byt silne individualni zalezitost. Take mam parrot-proof byt (ptaci strom, snadno omyvatelne povrchy, zadne jedovate rostliny) a jako ucitelka jsem s nim mohla byt 24/7.

Hodne stesti s ochocovanim, chce to trpelivost, ale stoji to za to.

P.S. kdyz zacne v 1 roce zniceho nic stipat do krve, nelekejte se, zacina preperovat a rychle ho to prejde😉😅😅

Domca432

16.8.2021 21:21
Domca432

XXX.XXX.5.52

A Aza jak jste ho dostala zpátky do klece a zapomněla jsem říct že ten chovatel ho nedokrmoval , někdo říká že je lepší dokrmování papoušek

19.8.2021 12:49
Aza

XXX.XXX.30.26

Domca432 napsal(a):
A Aza jak jste ho dostala zpátky do klece a zapomněla jsem říct že ten chovatel ho nedokrmoval , někdo říká že je lepší dokrmování papoušek

Nedostala 🤷‍♀️
Byl v ni par dni na zacatku, aby vedel ze je jeho a ze v ni najde vodu a zrni. Kdyz jsem potrebovala, aby byl uvnitr, pockala jsem si az se pujde obcerstvit, a zavrela za nim dvere. Jinak jsem ho nechavala at si dela co chce. Rikam, neni to metoda pro kazdeho. Byla jsem s nim doma cca 2 tydny v kuse, pote mi v klidu vylezl na ruku, a nechal se do klece dat :)

19.8.2021 12:52
Aza

XXX.XXX.30.26

Domca432 napsal(a):

Schvalne jsem ted koukla do historie - privezla jsem si ho 16., na rameno mi sednul 21. a na ruku 24. 😉

Domca432

11.10.2021 18:24
Domca432

XXX.XXX.5.52

Dobrý večer
Tak jsem tu zpět s další radou , můj Alexandr už se uklidnil a dnes je to 4 den co byl puštění z klece a náš vztah se vyvíjí dobře už si vezme z ruky pamlsek a přistane mi na ruce akorát když k němu dám prst tak to ještě nechce . Teď potřebuju poradit když se setmí tak on není na bidýlku ale zavěsí se jedním pařátem za mříž a druhou za hračku a tam visí chtěla bych vědět co to znamená a když se k němu přiblížím tak začne hlasitě dýchat můžete mi poradit co to znamená

11.10.2021 20:12
Pepa123

XXX.XXX.236.18

Dle mně to neznamená nic. Každý papouch si udělá pohodlí jak chce. Někteří nocují na bydle, nakteri na pletivu podle jejich libosti. Většinou když v noci odpočívají tak nechtějí být rušeni. To po vás i největší mazel vyjede a pak to bolí. Proto bych ho nechal v klidu, když bude chtít pride sám.

12.10.2021 13:53
Aza

XXX.XXX.81.130

Domca432 napsal(a):
Dobrý večer
Tak jsem tu zpět s další radou , můj Alexandr už se uklidnil a dnes je to 4 den co byl puštění z klece a náš vztah se vyvíjí dobře už si vezme z ruky pamlsek a přistane mi na ruce akorát když k němu dám prst tak to ještě nechce . Teď potřebuju poradit když se setmí tak on není na bidýlku ale zavěsí se jedním pařátem za mříž a druhou za hračku a tam visí chtěla bych vědět co to znamená a když se k němu přiblížím tak začne hlasitě dýchat můžete mi poradit co to znamená

No tak to je super! Moc gratuluju :)
Muj tak nektery noci spi taky, je to jenom o preferenci. A souhlasim s Pepou, v noci jsou neradi ruseni a dokazou byt pekne protivni. Pokud musim v noci svitit/chodit kolem klece, hodim mu pres ni deku.
Jinak posledni dobou pres noc ani nezaviram, on se rano prileti pritulit do postele a neni pak vztekly kdyz jdu do prace :D

Domca432

12.10.2021 14:47
Domca432

XXX.XXX.5.52

A Aza doufám že není nemocný dneska to je 5 den co je venku a předešlý dny lítal a dokonce mi sedl i na ruku a dneska jenom trochu lítal ale na ruku nechtěl a teď má hlavu pod křídlem a spí

Domca432

12.10.2021 15:36
Domca432

XXX.XXX.5.52

A taky že chci zeptat jak dlouho trvá než se nebude bát stolu a jak ho mám zvážit když se bojí kuchyňské váhy

Domca432

27.11.2021 22:48
Domca432

XXX.XXX.5.52

Dobrý večer.
Mám takovou malou potíž a potřebuju radu a hlavně co to znamená , mímu Alexandrovy bude 6 měsíců a náš vztah se vyvíjel dobře dokonce jsem ho začala učit první trik a to je Aport , ale teď před pár dny když je v kleci tak začal na mě vrčet a vystartuje a dělá to i když je puštěný a je na kleci . Hlady to nebude protože má vždycky něco dobrého v misce . Někdo říkal že ukazuje že chce ven . Nikdy to neudělal mohla jsem se přiblížit ke kleci a mluvit na něj ale teď vrčí , panenky se mu zúží a pak vystartuje . Co mi tím ukazuje jo a někdy zavrčí a pak hned štěbetá

28.11.2021 15:46
z jarda

XXX.XXX.247.39

Zdravím, no podle mě se může jednat o pubertu(ty oči, změny v chování) a hold to budete muset vydržet, stále v klidu na něj mluvit a nabízet pamlsky, ale taky si nemůžete nechat vše líbit! Když víc kousne, tak pohrozit prstem - to nesmíš! Nestačí to, tak zavřít do klece a nevšímat si ho aspoň 1h a pak opět na něj mluvit a zkusit ho podrbat na zobáčku, hlavičce nebo nožce. Pak při krmení a čištění zase klidné mluvení a nabízet např.klasové proso a snažit se pohladit ho třeba jen na nožce! Vše v klidu a žádné nuceni! Takhle jste měla začínat a on měl být stále v kleci, třeba i měsíc, to jste uspěchala! A určitě je vždy lepší ručně dokrmený krotký papoušek, mnohem míň starostí a problémů! Ale nebojte, vše se srovná, je mladý a to je plus! Záleží to jen na vás, takže hodně trpělivosti a klidu!👍 A prosím vás, kdo vám poradil, že ho máte vážit na kuchyňské váze? Ano váží se mláďata při ručním dokrmování, ale já jsem to nikdy nedělal a to jsem dokrmil hodně a nejen papoušků. Vždyť vidím kolik a jak žere a jaké má vyprázdňování! S pozdravem Zappe

29.11.2021 00:06
Aza

XXX.XXX.160.195

Pokud to dělá pouze v kleci, může se jednat o teritoriální chování. Můj není zrovna fanda toho když mu sahám na věci (hračky, misky). Nijak to neřeším, nikdy se mě nepokusil napadnout, jenom se trochu zavzteká. Nic co by nespravilo pár semínek slunečnice ;)

Domca432

1.12.2021 14:03
Domca432

XXX.XXX.5.52

Dneska mi to udělal i venku a já si myslím že to dělá kvůli pamlsku , nevím jestli není rozmazlený . Samozřejmě mu nedávám pamlsky furt jen když ho něco učím . Jak to máte vy z pamlskama dáváte pořád nebo když jsi to zaslouží a dá se to odbourat

Lulu99999

29.3.2022 08:12
Lulu99999

XXX.XXX.30.169

Zdravím, chci se zeptat, máme doma čtvrtým dnem alexandra malého, byl ručně dokrmován, jde na ruku, nechá se pohladit, cokoliv, jen máme problém, že v kleci nechce jíst, má tam misku s krmivem, ale nejí to, chce jíst jen když si sedne na ruku, což je taky problém potom, když ho chceme dát zpět do klece, nechce tam jít, ani na pamlsky se nenechá nalákat, všude jsem četla, že tam půjde, když se bude krmit jen v kleci, jenže když nechce jíst v kleci? Jak ho naučit tam jíst a zároveň ho do té klece dostat, když ho pustíme proletět?

Přidejte reakci

Přidat smajlík