Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aaaaaaaaaa

13.8.2021 08:59
Aaaaaaaaaa

XXX.XXX.76.33

Dobrý den.
Pořídil jsem si papouška kakariki, který už byl v hodně mizerném stavu. Prostě mi ho bylo líto, protože ho chtěli dát hadům na sežrání. Ale to už neřešte prosím.
Prostě jsem si myslel, že když mu udělám hezkou klec a budeme kámoši, tak se uzdraví. Za posledni půlrok co ho mám se zlepšil jen minimálně. Původně měl hlavu úplně holou, teď už má i trochu těch červených pírek na hlavě, tak mu řikám Karkulka. :))
Ou kejjj - přečetl jsem si o nemocech možných docela asi i dost, a tak bych jen rád slyšel ODBORNÝ! názor někoho, kdo je v oboru vzdělaný, jaké procento pravděpodobnosti je, že pták trpí virovou nevyléčitelnou nemocí (sorry, nevzpomenu si teď na ty 4 písmena asi BPFD, ale to prosím taky neřešte).
Pouze k té nemoci bych prosil. Jinak teda přiznávám, že dostává sušenou směs pro papoušky a teď mi venku vyhánějí palice z výsevu senegalského prosa, tak ty se mu chystám dávat. Ale trávu, jak jsem se teď dočetl, jsem mu nedával. Není to ale samozřejmě problém změnit. Pokud mu to udělá třeba jen radost, tak začnu! Jen jsem to nevěděl.
Tak že vám předem velice děkuji za názor a připadnou radu co s tím.
Zabíjet ho teda fakt nebudu, i když je šerednej, ale právě proto ho snad mám rád.
S pozdravem
Ála

13.8.2021 11:12
jana1150

XXX.XXX.243.243

Dobrý den, u kakariku je špatne opeřeni běžné, bude to běh na dlouhou trať. Dejte mu trávu i s drnem a hlínou. Zeleninu, ovoce. Dostatek koupání, to mají také rádi. A v jeho případě bych doporučila vytaminy na podporu růstu peří.. Např na stránkách voliery Zelinka. Nebude to hned ale zlepsise to, až začne preperovat. Ať se daří. Jana

Aaaaaaaaaa

13.8.2021 15:41
Aaaaaaaaaa

XXX.XXX.76.33

Mockrát Vám Jani děkuji za vcelku pozitivní odpověď v kterou jsem už moc nedoufal. Běhy na dlouhou trať mi nevadí, tak že dám podle Vašich rad Krakulce všechno to co potřebuje, aby byla hlavně zdravá a šťastná. Ona teda elánu a energie má plno, což jsem samozřejmě rád. Ještě jednou moc děkuji. Ála

13.8.2021 17:28
lavice

XXX.XXX.90.150

Aaaaaaaaaa napsal(a):
Mockrát Vám Jani děkuji za vcelku pozitivní odpověď v kterou jsem už moc nedoufal. Běhy na dlouhou trať mi nevadí, tak že dám podle Vašich rad Krakulce všechno to co potřebuje, aby byla hlavně zdravá a šťastná. Ona teda elánu a energie má plno, což jsem samozřejmě rád. Ještě jednou moc děkuji. Ála

a zastřihněte drápky, to je hrůza.

13.8.2021 17:30
lavice

XXX.XXX.90.150

lavice napsal(a):
a zastřihněte drápky, to je hrůza.

Pokud nemáte praxi, tak k veterinárnímu lékaři, hned.

13.8.2021 17:47
atobajus

XXX.XXX.195.189

Aaaaaaaaaa napsal(a):
Dobrý den.
Pořídil jsem si papouška kakariki, který už byl v hodně mizerném stavu. Prostě mi ho bylo líto, protože ho chtěli dát hadům na sežrání. Ale to už neřešte prosím.
Prostě jsem si myslel, že když mu udělám hezkou klec a budeme kámoši, tak se uzdraví. Za posledni půlrok co ho mám se zlepšil jen minimálně. Původně měl hlavu úplně holou, teď už má i trochu těch červených pírek na hlavě, tak mu řikám Karkulka. :))
Ou kejjj - přečetl jsem si o nemocech možných docela asi i dost, a tak bych jen rád slyšel ODBORNÝ! názor někoho, kdo je v oboru vzdělaný, jaké procento pravděpodobnosti je, že pták trpí virovou nevyléčitelnou nemocí (sorry, nevzpomenu si teď na ty 4 písmena asi BPFD, ale to prosím taky neřešte).
Pouze k té nemoci bych prosil. Jinak teda přiznávám, že dostává sušenou směs pro papoušky a teď mi venku vyhánějí palice z výsevu senegalského prosa, tak ty se mu chystám dávat. Ale trávu, jak jsem se teď dočetl, jsem mu nedával. Není to ale samozřejmě problém změnit. Pokud mu to udělá třeba jen radost, tak začnu! Jen jsem to nevěděl.
Tak že vám předem velice děkuji za názor a připadnou radu co s tím.
Zabíjet ho teda fakt nebudu, i když je šerednej, ale právě proto ho snad mám rád.
S pozdravem
Ála

Dobrý den.
Smiřte se už spíše s tím, že ten pták bude už pořád vypadat tak jak vypadá, ne-li hůř.

13.8.2021 20:27
jana1150

XXX.XXX.30.15

Hlavně se nenechte otrávit, jestli to je mazlík, tak ho budete mít ráda i tak jak je. Ale doperi se, koupila jsem podobného a je kompletně vporadku. Také mu to ale trvalo 😉

13.8.2021 21:38
petoc

XXX.XXX.168.72

Dobrý,

Kakariky ako už bolo spomenuté trávia veľa času hrabaním sa po zemi. Preto mávajú často problém s parazitmi v perí. Preliečenie je jednoduché a prípravky k tomu sú bežne dostupné v lekárni prip. u veterinára.
Ale myslím, že to ste už vyskúšali

15.8.2021 10:58
Alexandralexandr

XXX.XXX.121.217

Pokud nebudeme řešit ty drapky tam to neni žádná tragedii. Kdo chova kakariky vi ze samice na hnizde dokaze být hola jak oskubana slepice uplne. Kakariky chovám jiz radu let a s timto problemem jsem se jiz take setkal. Existuji obdobi preperovani to vi kazdy, ale co tim myslim, jak uz tu někdo uvedl kakarici travi az 80% casu, mozna i vice na zemi a hrabou jak ty slepice, tento fakt a toto oskubani hodne chovatelů resilo treba podávanim hliny na zem z dubosu ze obsahuje latky a korinky atd..vo.kakarikum pomahani a hlavne notnou davkou vitaminu a mineralnich latek. Plus rádi se koupou, takze hodne vody na koupani a co je MAXIMALNE DULEZITE POTŘEBUJE SLUNICKO!!! Co jsem myslel ale tim preperovanim, tim ze pred obdobim prepereni zvysit prijem zeleneho, slunce, vody na koupani a vitaminu atd... DyUlezite ale hlavne je odstranit veskerou slunecnici z krmeni at uz bilou ci zihanou, cernou a nahradit vetsim mnozstvim kardi. Kakarici jsou ptaci co extremne trpi na zlozvyk cloveka a to valit kvanta slunecnice do krmeni pritom to ptaci nepotrebuji jen par zrnek.

Duvod proc je takto opereny neni ze ma nemoc ale ma hodne tuku ve strave, malo zeleneho, slunce a vitamínů a mineral. latek.

Toto jen pro kritiky a ostatni zaujate maniaky je moje zkušenost z chovu nic vic, nic min.

Aaaaaaaaaa

15.8.2021 22:25
Aaaaaaaaaa

XXX.XXX.150.205

Moc Vám všem děkuji za dobré rady a Vaše zkušenosti, protože já je fakt nemám a to co píšete dává i smysl a jsou to v podstaťe jen hodně důležité maličkosti, které je snadné papouškovi dopřát. "Zbouchal" jsem mu menši voliérku a mám ji v obýváku 60x60cm c v-100cm. Asi má místa dost, ale pouštím ho třeba na hodinku, 2 se prolítnout po bytě a pravda je, že moc rád vysedává na parapetu u okna a vyhřívá se na slunci. Pak si sám zaletí do klece, aby se nakrmil a napil. Po zemi lítá jak splašenej a je s ním sranda. Zaleze kam se dá, i do proutěného stolku a tam "skartuje" složenky. 😁 Prostě je dobrej. Karkukla. 😁 Takže super, že jste mi pomohli a těším se že bude přinejmenším aspoň vždycky tak veselej jako je teď, ne-li lepší. 👍👍👍

Jačí

10.7.2022 23:31
Jačí

XXX.XXX.24.116

Dobrý večer mohu se zeptat jak to dopadlo? Řeším teď něco hodně podobného děkuji Jana

11.7.2022 17:03
Kachna11

XXX.XXX.134.212

Jačí napsal(a):
Dobrý večer mohu se zeptat jak to dopadlo? Řeším teď něco hodně podobného děkuji Jana

Tato diskuze je už rok stará.... Ale jinak platí vše co tu bylo napsáno. Hodně pestrá strava, hlavně zelená, zelenina ovoce, a žádné ořechy a slunečnice. Je to moc tučné a to kakarikum vadí na peří.... Hodně sluníčka, ale neupect a hlavně pokud se sám, tak pořídit kamaráda......

Přidejte reakci

Přidat smajlík