Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2021 16:58
Sorna

XXX.XXX.88.247

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za možno hlúpu otázku, ale budem rád, ak skúsenejší poradia. Mám doma v byte mladého forpusa (cca 5 mesiacov). Dal som si klietku s ním do pracovne, kde je cez deň normálny pohyb a vtáčik sa ničoho nebojí, lenže večer, keď sa začne stmievať je to iné. Vtáčik sa ukladá už okolo šiestej a podriemkava a keď sa zotmie, potom stačí aj bežný pohyb a on sa strhne a poplašene lieta. Jasné, že dávam pozor, ale niekedy naozaj stačí aj normálna chôdza a zľakne sa. Pritom cez deň sa už nebojí ani ruky atď. Začína sa už stmievať pomerne skoro, preto sa chcem spýtať, prikrývate večer papúchom klietky?

Mne sa to nepozdáva, neprikrývam ho vôbec, ani keď kričí, keďže mi to vôbec nevadí, ale ak to odporučíte a pomohlo by to, som ochotný ho prikrývať, tak prosím o radu. Ide mi hlavne o to, aby sa nezranil, keď sa poplaší. Ďakujem za každú konštruktívnu odpoveď.

30.8.2021 20:40
klasterec

XXX.XXX.127.80

Sorna napsal(a):
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za možno hlúpu otázku, ale budem rád, ak skúsenejší poradia. Mám doma v byte mladého forpusa (cca 5 mesiacov). Dal som si klietku s ním do pracovne, kde je cez deň normálny pohyb a vtáčik sa ničoho nebojí, lenže večer, keď sa začne stmievať je to iné. Vtáčik sa ukladá už okolo šiestej a podriemkava a keď sa zotmie, potom stačí aj bežný pohyb a on sa strhne a poplašene lieta. Jasné, že dávam pozor, ale niekedy naozaj stačí aj normálna chôdza a zľakne sa. Pritom cez deň sa už nebojí ani ruky atď. Začína sa už stmievať pomerne skoro, preto sa chcem spýtať, prikrývate večer papúchom klietky?

Mne sa to nepozdáva, neprikrývam ho vôbec, ani keď kričí, keďže mi to vôbec nevadí, ale ak to odporučíte a pomohlo by to, som ochotný ho prikrývať, tak prosím o radu. Ide mi hlavne o to, aby sa nezranil, keď sa poplaší. Ďakujem za každú konštruktívnu odpoveď.

Mám doma kanárky, andulky a žaka. Všechny po setmění zakrývám, aby měli klid. Při rozbřesku je odkryji. I když večery trávíme v obýváku u televize, kde ani jeden z nich nemá klec, stejně je chráním od světla z venku, či potřebném náhodném rozsvícení. Funguje to báječně

1.9.2021 20:02
jf97

XXX.XXX.62.118

klasterec napsal(a):
Mám doma kanárky, andulky a žaka. Všechny po setmění zakrývám, aby měli klid. Při rozbřesku je odkryji. I když večery trávíme v obýváku u televize, kde ani jeden z nich nemá klec, stejně je chráním od světla z venku, či potřebném náhodném rozsvícení. Funguje to báječně

,,Funguje to báječně" To jako pro tebe,to je ale blbá odpověď.

1.9.2021 21:20
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mame doma dvě andulky, jsou v malem pokoji vedle kuchyně, slyši zvuky, občas světlo z kuchyně nebo z koupelny ( proskleny pás ve zdi). Nepřikrývam, jak se setmi, jdou v klidu spat, ani se nehnou, jen obcas zavržou zobačkem nebo tiše pisknou, jinak jsou v klidu.
Zrovna tak nám nevadí, když v ložnici slyšíme, jak po probuzení se začnou radovat se života 😉.

2.9.2021 08:30
klasterec

XXX.XXX.127.80

jf97 napsal(a):
,,Funguje to báječně" To jako pro tebe,to je ale blbá odpověď.

Blbej seš ty. Neumíš tady nic jiného, než urážet. O tmě, potřebné pro papoušky píše i MVDr.Vaidlová ve své knize, tak se uklidni.

15.9.2021 23:04
strnecka

XXX.XXX.80.41

Já mám sice jen andulku, ale přes den ji mám u sebe v pokoji, kde je provoz, večer přenáším klec do pokoje, kam se moc nechodi a kde je jen malé noční světlo u podlahy v zásuvce. Je na to zvyklá a už máme takový rituál, klec jinam, kousek senegalu jako zákusek a ona si myslím přesně ví, že se jde spát a já budu pryč. A já se aspoň mohu neomezeně dlouho koukat v klidu na TV bez výčitek svědomí.Když tam přece jen musím jít, tak potichu promluvím a rozsvítím jen v chodbě, aby to nebylo tak silné a aby věděla. Pokud ale v pokoji spí návštěva, tak ji musím nechat u sebe a to ji pak přikrývám i když ne celou klec. Podle mne buď přikrýt a nebo nechat malé noční světlo, aby Vás poznal a nelekl se. V přírodě taky není vždycky čiročerná tma, svítí měsíc.

16.9.2021 09:50
Sorna

XXX.XXX.26.200

Uz pribudol aj druhy vtacik a zacal som prikryvat na noc. Zda sa mi, ze je to lepsie. Klietku sice neprenasam, ale inak postupujem podobne, ako vy. Tiez svietim iba v chodbe a snazim sa byt co najtichsie. Nocne svetlo ma nenapadlo, ale myslim, ze to je dobry napad a vyskusam ho. Dakujem velmi pekne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík