Prodám alexandry malé k ručnímu do krmení

Prodám Alexandra malého - Prodám alexandry malé od více párů k ručnímu do...
Charliealex
XXX.XXX.27.254
Dobry den,
nas Charlie sa narodil/a 10.7.2021, doniesli sme si Charlieho domov 10.8.2021, takze ako cca 5 tyzdnoveho. Dovtedy bol odchov pod rodicmi. Je zltej farby, s cervenymi ocami a sem-tam biele pierka ( otec zeleny, mama zelena, babka z maminej strany zlta a oco modry, s otcovej neviem.. )
Zacali sme ho krmit nutribird A21, uz prvy den nebol ziaden problem a doteraz ziaden nie je. Pekne sa operuje, chodi na ruku, na krmenie sa tesi a pomaha pri jeho priprave, pocuva na svoje meno ( alebo sa mi to len zda, vzdy ked poviem Charlie, tak sa ozve, resp. vzdy ked ja nieco poviem alebo spravim zvuk, uz sa ozyva ), ked ho dam na zem a odidem od neho dalej a zavolam - pride ku mne rovno na ruku a najradsej si k nam pritlaci hlavu a spi :)
Kedze koncom tohto tyzdna by mal mat cca 8 tyzdnov , rad by som Vas poziadal o pomoc a rady :
1. kedy zacinat s odstavom ? Niekto hovori 8 tyzdnov, niekto 10 ...
2. akym sposobom zacat s odstavom ?
3. kedy sa zacne pokusat lietat ? kridla uz roztahuje
Dakujem velmi za Vasu pomoc a rady,
S pozdravom
Charlie
Charliealex
napsal(a):
Dobry den,
nas Charlie sa narodil/a 10.7.2021, doniesli sme si Charlieho domov 10.8.2021, takze ako cca 5 tyzdnoveho. Dovtedy bol odchov pod rodicmi. Je zltej farby, s cervenymi ocami a sem-tam biele pierka ( otec zeleny, mama zelena, babka z maminej strany zlta a oco modry, s otcovej neviem.. )
Zacali sme ho krmit nutribird A21, uz prvy den nebol ziaden problem a doteraz ziaden nie je. Pekne sa operuje, chodi na ruku, na krmenie sa tesi a pomaha pri jeho priprave, pocuva na svoje meno ( alebo sa mi to len zda, vzdy ked poviem Charlie, tak sa ozve, resp. vzdy ked ja nieco poviem alebo spravim zvuk, uz sa ozyva ), ked ho dam na zem a odidem od neho dalej a zavolam - pride ku mne rovno na ruku a najradsej si k nam pritlaci hlavu a spi :)
Kedze koncom tohto tyzdna by mal mat cca 8 tyzdnov , rad by som Vas poziadal o pomoc a rady :
1. kedy zacinat s odstavom ? Niekto hovori 8 tyzdnov, niekto 10 ...
2. akym sposobom zacat s odstavom ?
3. kedy sa zacne pokusat lietat ? kridla uz roztahuje
Dakujem velmi za Vasu pomoc a rady,
S pozdravom
Charlie
Odstavován už měl být, a létat už by měl taky normálně.
Aza
napsal(a):
Odstav podle chovani. Kdyz zacne ozobavat veci, dejte mu trochu jidla na hrani. Mne dobre fungujou maceny piskoty, dusena mrkev, hrozny, maliny, klasek prosa. Odstavi se sam. Ale je pravda, ze letat by uz mel.
Pokud se prošvihne doba, kdy má začít odstavování, tak je to problém a dá to pak hóódně práce a nemusí se to ani podařit.
Charliealex
XXX.XXX.27.254
Dobry den,
dakujem za reakcie.Po tom co eli22 napisala, sme zacali hned s odstavom.
Prvy den ostalo zradlo v klietke nepovsimnute. Druhy den som skusal Charlieho naviest na misku so zradlom, par krat zobol a viac krat uz nechcel. Tak som mu vyskusal dat priamo z ruky ( nasypal som si hrst do dlane ) a to zral bez problemov. Takto to bolo este asi 2 dni. Samozrejme po celu dobu sme dokrmovali ako doteraz. Dalsi den uz zacal sam aj z misky ,ktoru v klietke ma.
Nemame urcite vyhrate, ale som rad, ze na to prisiel. Kedykolvek sa nazere sam od seba, napije . Vecernu kasu stale davame. Cez den ho kontrolujem ( aj ubytok zradla z misky aj volatko ) a podla toho davam dokrm.
Myslim a dufam , ze sme na dobrej ceste.
Dakujem za Vase rady.
S pozdravom
Charlie
Charliealex
napsal(a):
Dobry den,
dakujem za reakcie.Po tom co eli22 napisala, sme zacali hned s odstavom.
Prvy den ostalo zradlo v klietke nepovsimnute. Druhy den som skusal Charlieho naviest na misku so zradlom, par krat zobol a viac krat uz nechcel. Tak som mu vyskusal dat priamo z ruky ( nasypal som si hrst do dlane ) a to zral bez problemov. Takto to bolo este asi 2 dni. Samozrejme po celu dobu sme dokrmovali ako doteraz. Dalsi den uz zacal sam aj z misky ,ktoru v klietke ma.
Nemame urcite vyhrate, ale som rad, ze na to prisiel. Kedykolvek sa nazere sam od seba, napije . Vecernu kasu stale davame. Cez den ho kontrolujem ( aj ubytok zradla z misky aj volatko ) a podla toho davam dokrm.
Myslim a dufam , ze sme na dobrej ceste.
Dakujem za Vase rady.
S pozdravom
Charlie
Děláte to dobře, tak je to správně. Ale ted ještě co to létání?
Charliealex
XXX.XXX.27.254
Dakujem eli22, som rad ze to robim ako mam.
Co sa lietania tyka, tak sme sa uz dockali. Nie je to uz iba skusanie kridel vo voliere, ale aj prelietava z bydla na bydlo vo vnutri. Ked sa s nim hrame a omrzime ho, vinde si na rameno a preleti si na volieru ( aj ked dnu sa mu nedari este dostat, verim ze na to pride ) .
Vychod z voliery pozna, ale mam pocit ze sa z nej boji vzlietnut, takze na nas vola aby sme ho vybrali von. Nepomaha nic aby k nam priletel sam, len prist k nemu a dat pred neho ruku. Mozno ho to casom prejde, alebo uz nanho nebudeme reagovat a nech si pride sam.
Takze ano, zacali sme lietat, ale zatial len smer dnu do voliery alebo vo voliere medzi bydlami.
Charliealex
XXX.XXX.27.254
Tak pridam nieco nove. Vytvoril som mu bydlo, ktore trci z klietky von, aby nemal strach. Div sa svetu , lieta si volne. Takze skutocne to bolo strachom , resp. malym otvorom v klietke ( ma tam 3 , 2 mensie a jeden velky, akurat ten je vysoko ). Takze mozem povedat -- uz lietame :)