klidně si je tam dejte, ale rozely zebry uklidí že z nich nenajdete ani pírko. uvědomte si, že pírka ze zeber jsou malá ve srovnání s peřím od králováků nebo rozel. Ty se jim na výstelku nebudou hodit. Rozely jsou mrchy (pestré), ty u sebe ve voliéře droboť nesnesou. Králováci si malých ptáků nějaký čas nevšímají a po čase z nich najdete krvavou kuličku na zemi. Tak jsem to měl aspoň u mých ptáků. Možná má někdo jiné zkušenosti. Naopak červenokřídlí si nechají uzobnout kousek namočeného piškotu ze zobáku od malé amadiny a vůbec si jí nevšímají.
vlasi11
napsal(a):
Dobrý den,
zeptám se zkušenějších chovatelů na názor. Mám zebřičky zvlášť ve voliéře a nenajdu u nich jediné pírko. Vše poctivě odneseno do budky. Tak mne napadlo dát jeden pár ke Královákům a Roselám jako úklidovou četu. Máte s tím zkušenost?
Mozna by neskodilo kdyby se vam trochu rosvitilo.
vlasi11
napsal(a):
Dobrý den,
zeptám se zkušenějších chovatelů na názor. Mám zebřičky zvlášť ve voliéře a nenajdu u nich jediné pírko. Vše poctivě odneseno do budky. Tak mne napadlo dát jeden pár ke Královákům a Roselám jako úklidovou četu. Máte s tím zkušenost?
Starý zebry u rosel v pohodě,problém byl u mladých po vylítnutí z budky,to rosely mladým ucvakli nohu.
vlasi11
napsal(a):
Dobrý den,
Ja na rozely nemôžem povedať nič zlé, pri jednom páre som mal celu chovnu sezonu dva pare zebier všetko pohode, další rok som tam mal andulky s jednym parom zebier tak tiež uplne pohode,
Tento rok som tam dal korely andulky a ten par roziel a uplne v pohode, všetko s odchovom samozrejme.
Každy vták je iný treba skusiť a sledovať. Možno tí s problemami su taky čo maju dve palice na jednej a druhej strane tak nečudo ked si nemaju kde dalši vtaci v klude sadnuť.