Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KateřinaBeči

4.9.2021 11:12
KateřinaBeči

XXX.XXX.28.166

Dobrý den,
prosím o radu.
Už měsíc máme doma náš poklad, albínka jménem Peregrin. Je ručně dokrmovaný a od začátku neskutečný mazel, závislý na lidech. Byl schopen usnout v dlani, nebál se ničeho, pusinkoval.
Poslední týden však nepříjemně klove. Jednoho dne to začalo a stále se to stupňuje. Vypadá to asi tak, že z příjemného ožužlávání, kdy si u toho i povídá a vypadá jako nejspokojenější tvor na planetě z ničeho nic začne nadávat a bolestivě klovat. Snažím se mu naznačit, že takhle ne, kamaráde, ale vůbec nereaguje. Ničím ho nebiju, jen zvýším hlas, ukážu prst, nebo ho jemně odeženu. Pak je uražený, po chvilce přiletí a situace se opakuje. Pokaždé když jsme doma (každý den, sám je maximálně 6 hodin, kdy jsme v práci) se mu věnujeme, mluvíme na něj a pokud má náladu, tak se s ním mazlíme, pouštíme ho, nebo si s ním hrajeme.
Prosím o radu co mám změnit, nebo jak ho to odnaučit.
PS: Mluvím o ní jako o klukovi, ale je to na 99,99% holka :-)

4.9.2021 13:20
atobajus

XXX.XXX.195.189

Rada je jednoduchá, stejně tak řešení, pořiďte jí samečka a bavte se doma pozorováním páru andulek. V páru budou spokojenější.

15.9.2021 22:39
strnecka

XXX.XXX.80.41

My máme kluka, jako malinký se taky nechával chovat a hladit, sám to vyhledával, lezl mi do dlaně jak nějaký savec, teď už ani náhodou a to je vážně velmi ochočený. To klování - pokud je to samice, tak ty k tomu mají sklony. Jinak bych to tipla na pubertu, to se nejspíš zklidní. Náš to dělal taky. ťu ťu ťu a pak jako z čistého nebe najednou ťaf a silně se zakousl (vhodnější slovo mě nenapadlo). Teď je dospělý a už to nedělá. Na klování se snažte nereagovat, andulku netrestejte, jenom si s ní zničíte vztah a neodnaučíte jí to. Lepší je vysledovat, že se má na klování náladu a zabavit ji hračkou, což se ale vždy nepovede. A nedávat si ji v tu chvíli blízko k obličeji, protože klovnutí do prstu bolí, ale není to žádná tragedie. Ovšem když se zasekne do rtu, tak to je mnohem bolestivější. Dejte jí nějaké větve z ovocného stromu, ať se na nich může vyřádit a oklovávat je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík