Suchojik

XXX.XXX.129.18
Chci se zeptat, jestli sameček andulky potřebuje hnízdo do klece? Nebo není potřeba?
Moudivláček
napsal(a):
Hnízdo nepotřebuje. Spí nebo měl by spát na bidle nebo prkénku, ne zavěšený na pletivu.
A nyní kritika dotazu bez ohledu na věk tazatele.
Naprostá lenost si vyhledat pár řádků a přečíst si to. Vůbec jsem neměl odpovídat, tprotože tu lenost jsem jen podpořil.
Ano pane ,podporujete lenochy. To uz nejsou a nebudou chovatele jako driv.
bohušek

XXX.XXX.146.35
Je mně 60, když jsem se chtěl za mého mládí něco dozvědět o chovu papoušků, tak jsem musel zvednout zadek a jít do knihovny. Ptát se jestli andulka staví hnízdo, nebo potřebuje budku, to je opravdu tragédie.
Moudivláček
napsal(a):
Hnízdo nepotřebuje. Spí nebo měl by spát na bidle nebo prkénku, ne zavěšený na pletivu.
A nyní kritika dotazu bez ohledu na věk tazatele.
Naprostá lenost si vyhledat pár řádků a přečíst si to. Vůbec jsem neměl odpovídat, tprotože tu lenost jsem jen podpořil.
Byl jsem překvapen, že tolik čtenářů diskuze podpořilo můj kritický příspěvek,
to jsem nečekal. Proto reaguji.
Dnes se v zájmovém chovu nejen papoušků mísí různé směry. Jsou to tradiční drobní zájmoví chovatelé ke kterým patřím, komerční profesionálové, ti moc nediskutují, začátečníci, kteří to myslí dobře, ale jsou poněkud naivní a stále rostoucí mazlíčkáři, kteří jsou mnohdy v zajetí klamavých reklam a prezentací těch úžasných papoušků. kteří jsou snad jako lidé. a pak příjde to zklamání.
Dřív nebyla jiná možnost než osobní setkání nebo pošta a nějaké výstavy. Psali jsme korespondenční dvojlístky, oslovovali se Vážený příteli a měli radost z výměny poznatků. Dnes to jaksi zmizelo. Peníze ovládly chovy zatím ne věchny, vše se tají a přitom se všechno dá najít. Je to trochu chovatelství naruby. Proto jsem rád, že i ti mladí naivní se ptají. Poradím, ale pak jim dám výchovný pohlavek. Tak nás to v mládí učili staří praktici.
Velice mě mrzí, že časopis Fauna skončil. Mám všechna čísla od doby, kdy začel vycházet skoro na novinovém papíru. Dnes zůstala Exota, Papoušci, ti slaví 20 let vzniku. Asi mají lepší sponzory. Kvalitní příspěky mají,odebírám oba.
Dnes se setkáváme jen pomocí moderní techniky, ale to nenahradí osobní kontakt u chovatele. Burzy, to je úplně o něčem jiném.
Byl bych rád, kdyby někdo z mladé generace našel čas a oponoval mně.
Už nediskutuji a zase brebtám mnoha slovy, což dnes není žádoucí.
Moudivláček
napsal(a):
Byl jsem překvapen, že tolik čtenářů diskuze podpořilo můj kritický příspěvek,
to jsem nečekal. Proto reaguji.
Dnes se v zájmovém chovu nejen papoušků mísí různé směry. Jsou to tradiční drobní zájmoví chovatelé ke kterým patřím, komerční profesionálové, ti moc nediskutují, začátečníci, kteří to myslí dobře, ale jsou poněkud naivní a stále rostoucí mazlíčkáři, kteří jsou mnohdy v zajetí klamavých reklam a prezentací těch úžasných papoušků. kteří jsou snad jako lidé. a pak příjde to zklamání.
Dřív nebyla jiná možnost než osobní setkání nebo pošta a nějaké výstavy. Psali jsme korespondenční dvojlístky, oslovovali se Vážený příteli a měli radost z výměny poznatků. Dnes to jaksi zmizelo. Peníze ovládly chovy zatím ne věchny, vše se tají a přitom se všechno dá najít. Je to trochu chovatelství naruby. Proto jsem rád, že i ti mladí naivní se ptají. Poradím, ale pak jim dám výchovný pohlavek. Tak nás to v mládí učili staří praktici.
Velice mě mrzí, že časopis Fauna skončil. Mám všechna čísla od doby, kdy začel vycházet skoro na novinovém papíru. Dnes zůstala Exota, Papoušci, ti slaví 20 let vzniku. Asi mají lepší sponzory. Kvalitní příspěky mají,odebírám oba.
Dnes se setkáváme jen pomocí moderní techniky, ale to nenahradí osobní kontakt u chovatele. Burzy, to je úplně o něčem jiném.
Byl bych rád, kdyby někdo z mladé generace našel čas a oponoval mně.
Už nediskutuji a zase brebtám mnoha slovy, což dnes není žádoucí.
Myslím, že se mohu považovat za tu "mladou generaci", ale zklamu vás, oponovat vám nebudu, ono to ani moc nejde, protože jde opravdu jen o lenost (nebo mám malou fantazii). Naopak se mi líbí vaše "poradím, ale pak jim dám výchovný pohlavek" Jsem začátečník a taky se tu ptám občas na blbosti, radu s pohlavkem beru, ale co mě na ifauně občas zklame jsou ty povýšené kecy zřejmě starých chovatelů, které si mohou odpustit - nic k věci a pouze z tazatele chtějí udělat blbečka. Asi jim to dělá dobře a jejich ego je na chvilku pohlazeno, ale podle mě jen ukazují, co jsou za omezence. A že by se těch uživatelů, které teď mám na mysli, dalo vypsat opravdu hodně.
ZBzH
napsal(a):
Myslím, že se mohu považovat za tu "mladou generaci", ale zklamu vás, oponovat vám nebudu, ono to ani moc nejde, protože jde opravdu jen o lenost (nebo mám malou fantazii). Naopak se mi líbí vaše "poradím, ale pak jim dám výchovný pohlavek" Jsem začátečník a taky se tu ptám občas na blbosti, radu s pohlavkem beru, ale co mě na ifauně občas zklame jsou ty povýšené kecy zřejmě starých chovatelů, které si mohou odpustit - nic k věci a pouze z tazatele chtějí udělat blbečka. Asi jim to dělá dobře a jejich ego je na chvilku pohlazeno, ale podle mě jen ukazují, co jsou za omezence. A že by se těch uživatelů, které teď mám na mysli, dalo vypsat opravdu hodně.
Docela jste mě potěšil.
myslím, že napsaný komentář k některým dotazům vyzní ironicky, ale ne urážlivě. Když si někdo koupí nějakou technickou věc např mobil nebo něco jiného, tak si čte návod až pochopí jeho obsluhu, při pořízení živého tvora např papouška si nezjistí nic a to je podle mne chyba. Když si kupuji od někoho ptáka, tak není žádná ostuda se vyptat čím byl krmený a jaké má ten určitý druh nároky na prostor nebo na velikost budky, případně co je vhodné dát jako materiál ke stavbě hnízda. Když se někdo nezajímá čím se živí divocí ptáci a to nabídnout svým chovancům, tak by se měl holt zeptat jiných. Každý nemá možnost trávit dětství v přírodě a "odkoukávat" ptáky a zvěř v okolí. Už také patřím ke generaci, která se musela obejít bez informací z knížek nebo dokonce internetu. Když vyšel první časopis o ptácích ve stylu rodokapsu, tak jsem byl jako fagan u vytržení. Každou novou knížku jsem si kupoval, abych se poučil. Na burzách a výstavách jsem se vyptal na všechno co mě zajímalo a neměl jsem pocit, že by se mi někdo vysmíval.