Alexandr velký - proč dělá to a tohle?

Alexandr velký
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2021 09:50
LAKY21

XXX.XXX.20.117

Dobrý den.

Chtěl bych se zde postupně dotazovat na určité chování našeho alexandra velkého, kterému bude 5 měsíců a doma ho máme necelé 2 měsíce.
Začal bych třeba s kousáním do prstu, nebo do ruky. Z ruky si bez problémů vezme dobrotu a nekousne. Když občas zvlétne a někam narazí, tak mu řeknu, ať jde ke mně na ruku, kterou si zobákem lehce ověří a přeleze. Ale, když sedí na kleci, nebo vedle klece na stromovém bidýlku a chci, aby šel ke mně, vypadá to že se chystá přeskočit, ale asi se bojí. Tak dám ruku blíž, aby si zobákem opět ověřil, že je to pevné a bezpečné, ale v tom si mě plete z větví a kouše až do krve. Lehce zvýším hlas, nezakřičím, ale rázně řeknu NE, NESMÍŠ! Nechá toho, ale zůstane.
Proč mě takhle stále kouše? Co má dělat jinak?
Moc děkuji za rady.

10.9.2021 17:46
Pepa123

XXX.XXX.236.18

Jestli to nebude tím že to je jeho útočiště , místo a nechce a nebo nema náladu na nějak hraní. Je to stejné jako u lidí take mají rádi svoje místo a občasný klid.

11.9.2021 11:19
LAKY21

XXX.XXX.20.117

Pepa123 napsal(a):
Jestli to nebude tím že to je jeho útočiště , místo a nechce a nebo nema náladu na nějak hraní. Je to stejné jako u lidí take mají rádi svoje místo a občasný klid.

Moc Vám děkuji za Váš postřeh.
Asi máte pravdu. Je to možné, ale přijde mi, jak se k mé ruce pomalu natahuje, že by ke mně chtěl a né, že mi dává najevo, ať ho nechám být. Nevím, to kousání není agresivní jako útok. Spíš opravdu, že zkouší, jestli může na to přestoupit, ale pak postupně kouše víc a silněji. Přesně, jako při okusování větve. Proto nevím, co dělat jinak. Ale asi mu dám čas, třeba máte pravdu a chvilku to potrvá, než mě pustí do svého prostoru.

11.9.2021 11:28
LAKY21

XXX.XXX.20.117

Dobrý den.

Přidám další postřeh.
Laky, když vyleze z klece a přeleze si na svůj bidýlkový strom, dost často dělá to, že se pevně drží větve a za velikého křiku hodně mává křídly, jako by chtěl s tím stromem odletět. To se jen protahuje, nebo to má místo prolétnutí, protože si ještě není jistý v létání po místnosti?

12.9.2021 21:53
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

LAKY21 napsal(a):
Dobrý den.

Přidám další postřeh.
Laky, když vyleze z klece a přeleze si na svůj bidýlkový strom, dost často dělá to, že se pevně drží větve a za velikého křiku hodně mává křídly, jako by chtěl s tím stromem odletět. To se jen protahuje, nebo to má místo prolétnutí, protože si ještě není jistý v létání po místnosti?

Asi mě sepsujetea a nejen Vy.
Milovníci zvířat, nedělejte z ptáků lidi a mějte radost z pozorování jejich přirozeného chování

13.9.2021 07:55
LAKY21

XXX.XXX.20.117

Moudivláček napsal(a):
Milovníci zvířat, nedělejte z ptáků lidi a mějte radost z pozorování jejich přirozeného chování

Dobrý den.

Právě, že hodně pozoruji a chtěl bych mu maximálně porozumět, dávám sem své postřehy, abych se od zkušených co nejvíce naučil a dozvěděl o chování Alexandrů. Vím, že každý papoušek je jiný, ale znát toho svého papouška řeč těla, je dle mého také důležité. Proto se tu ptám na vše, co mě na něm upoutá. Každopádně máte pravdu. Je to radost dívat se, když si hraje, nebo si pobrukuje.

4.10.2021 18:12
LAKY21

XXX.XXX.20.117

Dobrý den.
Přidám zde další otázku.
Laky mi už začíná více a více věřit. Normálně mi už přeleze na ruku a dokonce na ruku přiletí přes celou místnost, když ho zavolám. Bohužel nechápu, když je u mě na ruce nebo na prstu, tak mě po chvilce začne dosti bolestivě okousávat. Opravdu to hodně bolí, ale nechci to dát znát. Jen řeknu "Laky NE, nesmíš! " a potom ho dám na klec nebo stromové bidýlko. Slyšel jsem názor, že je to projev lásky, ale předpokládal bych, že lásku by projevoval jemným ožužláváním a ne takovým silným kousáním, jako když ohryzává větev nebo jiné dřevo. Myslel jsem si, že vyžaduje pohlazení nebo jiný kontakt než možnost mi sedět na ruce, ale jakmile se přiblížím prstem, či rukou, že ho podrbu nebo pohladím, tak mě silně klovne. Tuto reakci asi chápu. Prostě se ještě toho prstu bojí a chce to ještě čas, než se nechá podrbat nebo pohladit. Ale rád bych znal názor zkušených, co znamená to bolestivé okusování kloubů nebo prstů ruky, na které mi sedí. Děkuji za Vaše postřehy.

4.10.2021 18:46
exotchov

XXX.XXX.168.151

Moudivláček napsal(a):

Mate pravdu,od 10 k 5ti