Prodám

Prodám Roselu pestrou nádhernou - Rozela Goldman 10,01 800kč papoušek nádhe...
800 Kč
Mohu vzít rosely pestré
0,2 opalín rok 21
0,1 opalín skořici rok 21
0,1 rubíno rok 21
0,1 GM rok 19
Vše pevné kroužky a jsou z venkovní voliéry.
Dobry den mohu dovezt 3,1 Aratinga canicularis 5000kč kus samička je v páře letos čista vejce.Dva 2,0 Aratinga jandaya 4000kč-chovu schopne.Dva letošní Aratinga jandaya 3500kč kus- příbuzny..1 kus Aratinga finschi 4000kč- chovu schopny,,Letošní 4 kusy Aratinga aurea 3500kč kus-příbuzný.1,0 Aratinga acuticaudata chovu schopný 5000kč.6047661689
Prodám 0,2 rosely žlutobřiché s DNA
samičky jsou odčervené, kroužkované. Jsou velmi pěkné, hodně velké, zdravé kusy, pohlaví ověřeno analýzou DNA.
Z prostorných 8 m venkovních voliér.
Cena za samice 2750 Kč
Tel.724 102 107
Můžu přivézt videokazety Ptáci tropického pásma a jejich chov v našich podmínkách, Papoušci Jižní Ameriky 1 a 2 díl, Chov pštrosa Emu. Od každého 1 kus. Cena 90,-Kč za kus. Email. info@mdshop.cz
Prodám 0,1 pestrá pastel,pevný kroužek 2020
wildparrot@email.cz nebo 604 764 934
Prodám papoušky alexandřin rok 2021
0,1 ALBINO s DNA cena 3500 Kč a 0,1 LUTINO s DNA cena 3400 Kč, vše pěkné, zdravé, kroužkované kusy. Cena je včetně DNA.
Poznámka: rodiče jsou 0,1 ALBINO a 1,0 LUTINO štěp modrá / albino.
Tel.724 102 107
môžem priviezť:
Rosela Pestrá 0.1 oranž opalín škorica/pastel. Krúžkovaná 2020, preperená.
Možná výmena za Barnard Červenočelý modrý 2021.
V.N.
napsal(a):
Dobry den mohu dovezt 3,1 Aratinga canicularis 5000kč kus samička je v páře letos čista vejce.Dva 2,0 Aratinga jandaya 4000kč-chovu schopne.Dva letošní Aratinga jandaya 3500kč kus- příbuzny..1 kus Aratinga finschi 4000kč- chovu schopny,,Letošní 4 kusy Aratinga aurea 3500kč kus-příbuzný.1,0 Aratinga acuticaudata chovu schopný 5000kč.6047661689
Aratingy :oprava telefonniho čísla na : 604 661 689.
Po dohodě mohu dovést alexandr malý modrý 2000,- asi 0,1 sedozeleny pastel 2 ks 2000,- zelený 2 ks 1000,- a 0,1 šedý tyrkys pallid 3000,-
Gold mantl asi 1,1,800 ,- ks, penant 1,0 oranz 1200,- skořice s si 1,1,1000,- penant stepi zlatý pastel a žlutý 2000,- straky od 1500,- tel:608923577
Uživatel s deaktivovaným účtem
Len po predchadzajucej dohode môžem priniesť 2,0 modrá straka,. Krúžok 2021.
V případě zájmu mohu vzít 2,2 pap.mnohobarvý kr.21
1,1roz.žlutobřichá kr.21
0,1 al malý modrý lacewing
0,1 al.malý světle zelený lacewig/pallid????/kr.21 DNA
0,1 roz.lutino kr.19 nepoužitá
stříbrozobky mutační
roz.pestrá přírodní kr.21
tel:603574545
gusepo
napsal(a):
V případě zájmu mohu vzít 2,2 pap.mnohobarvý kr.21
1,1roz.žlutobřichá kr.21
0,1 al malý modrý lacewing
0,1 al.malý světle zelený lacewig/pallid????/kr.21 DNA
0,1 roz.lutino kr.19 nepoužitá
stříbrozobky mutační
roz.pestrá přírodní kr.21
tel:603574545
Jakoze samice stepi pallid jo?
Mohu vzít:
Pap. Červenokřidlý kr..21 asi 2,1 1500,-/ks
Princeska modrý kr.21 asi 1,0 1800,-
Rosela zlutolici bez krouzku asi 1,1 700,-/ks
Korely , vše letošní
Chorchel
XXX.XXX.81.90
eMeR
napsal(a):
môžem priviezť:
Rosela Pestrá 0.1 oranž opalín škorica/pastel. Krúžkovaná 2020, preperená.
Možná výmena za Barnard Červenočelý modrý 2021.
Jaká je cena pestré?
Po dohodě mohu vzít neofemy modrohlavé:
violety 1 i 2F štěpáky na palid
palid 2F violety
přírodní červenobřiché štěpáky do opalín
po dohodě i jiné mutace
723 157 086
Můžu vzít zebricky od několika párů více samic, neofemy tyrkysové a modrohlave vše kroužek 21, Papoušek cervenokridly letošní zatím bez DNA čekám až mi dojde
Mohu přivézt
0.1 rozela pestrá černá opalin Kr. 21
1,0 Červený opalin št na černé Kr. 21
0,1 lutino Kr. 21
Korely lutino +bělohlavá
Vše venkovní odchov
Chorchel
XXX.XXX.92.9
Mohu dovézt 1.1 pestra goldmantel 019 100% stav letos 3 mladé.redukuji chov.mam došel moc.bezproblemovy par
Měl bych zájem o samce
775420477
michalaeva11
napsal(a):
Mohu dovést penanty 2f oranž pomeranč 1.1 z jednoho hnízda, rodiče oba červeni pomeranči
Měl bych zájem o samce pomeranč
Zavolejte 775420477
Děkuji
Son
XXX.XXX.22.115
Mohu dovést
Rosela penant 0.1/19
Alexandr čínský 0.2 /20
Alexandr malý lutino /21
Mnišek šedý zelený, modrý bez dna.
Rosely pestré modré, zlaté ,overgoten, v různých mutacích + štepitelné. R. 21, první hnízda. Možnost sestavení nepribuznych párů.
605 362 709
-Opalin/Gold Gold
-Gold Gold
-Overgoten
-Modrá opalin, štěp. pastel
-Modrý štep. opalin + paste
-Modrý pastel
-Opalin skořice pastel, štěp. modrá
-Opalin skořice straka, štěp. modrá + pastel
-Opalin straka, štěp. modrá + pastel
-Pastel opalin, štěp. modrá
Vezu chovny par rosel pestrých nadhernych 1,0 kr. 19 a samice kr. 17 ( letos 4 mladé viz. foto)
Dále letošní 2,1 Rosely zlutobriche.
Tel. 739298049
lada123
napsal(a):
Dnes mi úplně stačilo, když jsem stál ve frontě na lístek, jak každý co dojel na burzu hnedka po koupi lístků utíkal do výkupu.. Proč to teda dotyčný chová? Co z toho má? 😏 S takovou pak na stole nic ke koupi není...
V tom s vámi souhlasím. ALE... Hodně lidí to dává do výkupu ale z důvodu,že je nebaví dohadování o ceně. Několikrát jsem zažil,jak u andulek někdo smlouval 20 Kč,u penantů třeba 50,-. Jednou pán řekl,vy máte za 100,-,tak jdu kde jsou za 80,-. Joo,pokud někdo krmí kvalitně a rozmanitě,tak si logicky ptáky cení na víc,jak někdo,kdo krmí za pár korun. Osobně mám náklady na krmení (suché krmivo,ovoce,zelenina,vitamíny, desinfekce,atd...) v řádu desítek tisíc,tak snad neprodám za cenu,jak někdo,kdo krmí slunečnicí a ovsem. To ti lidi ale nechcou vidět a u většiny je hlavní kritérium při koupi cena.🙂
lada123
napsal(a):
Dnes mi úplně stačilo, když jsem stál ve frontě na lístek, jak každý co dojel na burzu hnedka po koupi lístků utíkal do výkupu.. Proč to teda dotyčný chová? Co z toho má? 😏 S takovou pak na stole nic ke koupi není...
Nemusí čekat na zajemce takto to šupne do vykupu a jsou kačky bez otazek...
lada123
napsal(a):
Taky s Vámi souhlasím, ale většinou jsou to důchodci co se toho zbaví za každou cenu aby nemuseli to dále krmit, a pak to dopadá tak jak je vidět na burzách..
Těch je taky velké procento 👍, tam se to dá ale relativně pochopit. Pokud má někdo 20 párů andulek a udělá 100 mladých,tak to do jara sežere tolik,že je lepší je prodat hned, klidně za nižší cenu. Takže z finančního hlediska to dává smysl...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
lada123
napsal(a):
Taky s Vámi souhlasím, ale většinou jsou to důchodci co se toho zbaví za každou cenu aby nemuseli to dále krmit, a pak to dopadá tak jak je vidět na burzách..
Nevím proč se navážíte zrovna do důchodců-zrovna dnes jsem měl výkupčíka na dohled a většina prodávajících rozhodně nebyli důchodci.Jeden zážitek,pán kolem 40let dal do výkupu penanta lutino v ceně asi 5t za tisícovku a umíte si představit jakou mu udělal asi radost.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím proč se navážíte zrovna do důchodců-zrovna dnes jsem měl výkupčíka na dohled a většina prodávajících rozhodně nebyli důchodci.Jeden zážitek,pán kolem 40let dal do výkupu penanta lutino v ceně asi 5t za tisícovku a umíte si představit jakou mu udělal asi radost.
Máte pravdu, vždyť právě ti důchodci tady u nás mnoho chovu drží, mají hromadu zkušenosti, které mohou předat tem mladým, ale těch je v tomto oboru chovatelství velmi málo... A to je škoda.....
atobajus
napsal(a):
Zbytečně to řešíte. Těch druhů, které se nosí houfně do výkupu, jsou plné stoly. A jak už někdo psal, buďte rádi za výkup a že to tam spousta lidí nosí, protože jinak se k těm stolům všichni ani nevejdete.
Přesně tak. Kdyby nebylo výkupu, tak je nás půlka v... . Samozřejmě všichni by jsme chtěli prodat přímo chovateli, jednak je to za větší peníz a jednak člověk ví kam ten náš odchovanec jde, pokud mu na něm aspoň trochu záleží. Ale logicky to není možné, vemte si kolik každý z vás za rok odchová a kolik si od někoho koupí. Nikdy by bez výkupu nepokryla poptávka nabídku
lada123
napsal(a):
A co byste chtěl...."to" jak píšete se rozmožilo a jak píšete duchodci "to" dají do vykupu....a ve frontě na vykup nestojí mladší chovatelé?....P.S. Buhužel toto je obchodovaní s papoušky ...a s jinými okrasnými ptáky...chovu zdar...
Řeknu můj postřeh..... Chovám papoušky zpevave a prostě mám tam každý rok jak já říkám "odpad v chovu" to znamená modré, modré Straky, oranž opaliny ats... atd..... Loni na stole za modré 400kc bylo pro některé moc a dohady mě nebaví..... Shrnuto výkup 350kc a nemusím na burzu podruhé........ Jinak pro rypaly nechovám papoušky do výkupu ale v tomhle případě nemám co řešit...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono to nemusí být blbotí prodejce,ale možná ohleduplností. Jednou jsem dal pod cenu do výkupu samce,který byl s dvěma samicemi a vždy rozbíjel snůšku (s druhou samicí měli budku vysokou asi 1,2m a stejně tam vlezl),tak šel do výkupu, protože bych si nedovolil ho někomu prodat.
Že někdo něco nechce živit a dá to do výkupu, ok. tak přece nemusím mít 20 párů andul, postačí míň, když mám strach, co to sežere, navíc by se zvedla cena. Ceny na stole to neřeší, za kvalitu rád zaplatím, faktem je, že většinou ve výkupu končí to špatné, nebo běžné, ikdyž jsou i vyjjímky, netvrdím, že jsem do výkupu nikdy nic nedal, ale vždy se mi to příčilo, bůh ví, kde to ptactvo nakonec končí...a v jakém stavu...
Adamko
napsal(a):
Me vcera zabolelo srdicko kdyz pan prede mnou dal do vykupu krasny chovny par barnardu aj s mladyma😪
To jo, ale jak už tu někdo psal. Nevíte důvod, proč je tam dal. Já letos dal do výkupu krásnou páru rosel pestrých aj s 2 mladýma. Škubaly je a to hodně a o nějakém velkém krmení taky nemohla být řeč jen aby to přežily. Byl to žalostný pohled se na ty mladé koukat, trvalo pomalu jednou tak dlouhou dobu až vyrostly, než je normální. Styděl bych se vzít tu páru a prodávat ju na stole, tak jsem to udělal takto. Novou páru rosel už jsem nekoupil, protože je jich strašně moc. Na každé burze 80 % ptáků rosele, penanti, alexandři. Není o to zájem a zákonitě musí část z nich ve výkupu skončit. Otázka je kde ty ptáci skončí, ale taky možnost, že někteří se mají lépe jak u některých,, chovatelů". Jsou tací kteří třeba andulky točí co to dá, chovají je v ani ne metrové kleci a krmí to jen prosem. A když je prodáváte na stole tak nevíte co je dotyčný zač. Takže jen zamyšlení, jestli u některých,, chovatelů" je jim lépe jak ve výkupu. A k těm andulkám jak tu někdo psal nemusí mět 20 párů, to je pravda. Já mám 2 páry, které jsem si nechal protože je to srdcovka od mala. I tak odchovali 13 mladých. Koupil jsem ani jednu. Takže logicky i tak nemůže poptávka pokrýt náš odchov bez výkupu. A chovat to bez mladých, nevím. Mně osobně dělá radost to když se odchov podaří, samozřejmě s rozumem. Takže závěrem snažím se chovat to co do výkupu nemusím dávat, ale občas tam taky něco dám a nikoho kdo to tam dá neodsuzuju a jsem rád že výkup je.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
hzp
napsal(a):
Přesně to jsem chtěl napsat. Víme houby, proč tam toho penanta dal. Asi by vás nepotěšilo si ho za bůra koupit a pak se dozvědět, že zabil tři samice, co?
Coby to bylo za chovatele,který si nechá zabít zmetkem tři samice.U mne jednou a už to nerozlítá-takový si nezaslouží ani do výkupu!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Coby to bylo za chovatele,který si nechá zabít zmetkem tři samice.U mne jednou a už to nerozlítá-takový si nezaslouží ani do výkupu!!
Tak zrovna u projednávaného druhu problém se samci téhle mutace nebude, ale jsou mutace, nebo celé druhy, kde je absolutní nedostatek samců, tak to prostě zkusíte znovu. Kdybyste pokaždý utratil samce, když zabije samici, tak třeba u některých druhů kakaduů pár za chvíli nepostavíte.
Často se tady na ifauně zmiňuje, že vadné a v chovu problémové ptáky dáváte do výkupu, pro klidné svědomí. Ale z toho výkupu se jich taky spousta dostane do chovů, kde se s nimi stejně někdo bude zase trápit, protože třeba nekrmí nebo škubou mladé, případně agresivní samec rozel zabíjí samice atd.. Ti ptáci z výkupu nejdou do psích konzerv. Takže problém udat vadné zboží byl jen přehozen na někoho jiného.
David2013, správný postřeh, ani při prodeji přímému zájemci u stolu, nebo třeba i z voliéry vám nikdo nezaručí, že byl papoušek prodán do lepší péče než třeba někde od výkupce v zahraničí ve zverimexu.
vlaštovička
XXX.XXX.220.64
Sergi26
Moje řeč. Ten, kdo chová nebo kdo kdy choval amady Gouldové ví, co to je tyhle nádherné ptáčky udržet v kondici, zdravé a vůbec při životě. Já nevím, ale mně se to taky nějak příčí. Když si představím, že ti ptáci budou sedět půl roku na plastovém bydýlku někde ve zverimexu a křivit nohy, tak bych do výkupu nedala ani prachobyčejnou andulku, budky zavřu a nebudu nechávat hnízdit třeba čtyři roky.
Skutečnost, že někdo dává do výkupu pyrury, mně rve srdce. A tímto Vám chci všem říct, že zde na Exotech končím. Vyjma zajímavých diskusí o volně žijícím ptactvu nebo zajímavých akcích sem už nebudu psát. Neberte si to nikdo osobně, je to Váš názor a ten Vám nikdo nebere.
Jen pláču, když to srovnám s holubáři. Nemůžu samozřejmě házet všechny chovatele do jednoho pytle, to bych si ani nedovolila, ale tam je to jsou samí starší lidé, kteří (i když ne samozřejmě všichni) táhnou za jeden provaz a jsou k sobě ohleduplní a přívětiví, protože je spojuje jedno - zachránit, nejen, naše "vrkající" dědictví a krásný koníček našich předků svým potomkům a vnoučatům.
Takže na shledanou, a nebo spíš "Sbohem."
atobajus
napsal(a):
Často se tady na ifauně zmiňuje, že vadné a v chovu problémové ptáky dáváte do výkupu, pro klidné svědomí. Ale z toho výkupu se jich taky spousta dostane do chovů, kde se s nimi stejně někdo bude zase trápit, protože třeba nekrmí nebo škubou mladé, případně agresivní samec rozel zabíjí samice atd.. Ti ptáci z výkupu nejdou do psích konzerv. Takže problém udat vadné zboží byl jen přehozen na někoho jiného.
David2013, správný postřeh, ani při prodeji přímému zájemci u stolu, nebo třeba i z voliéry vám nikdo nezaručí, že byl papoušek prodán do lepší péče než třeba někde od výkupce v zahraničí ve zverimexu.
A cele vlakno jako vzdy o velkym kulovym.
vlaštovička
napsal(a):
Sergi26
Moje řeč. Ten, kdo chová nebo kdo kdy choval amady Gouldové ví, co to je tyhle nádherné ptáčky udržet v kondici, zdravé a vůbec při životě. Já nevím, ale mně se to taky nějak příčí. Když si představím, že ti ptáci budou sedět půl roku na plastovém bydýlku někde ve zverimexu a křivit nohy, tak bych do výkupu nedala ani prachobyčejnou andulku, budky zavřu a nebudu nechávat hnízdit třeba čtyři roky.
Skutečnost, že někdo dává do výkupu pyrury, mně rve srdce. A tímto Vám chci všem říct, že zde na Exotech končím. Vyjma zajímavých diskusí o volně žijícím ptactvu nebo zajímavých akcích sem už nebudu psát. Neberte si to nikdo osobně, je to Váš názor a ten Vám nikdo nebere.
Jen pláču, když to srovnám s holubáři. Nemůžu samozřejmě házet všechny chovatele do jednoho pytle, to bych si ani nedovolila, ale tam je to jsou samí starší lidé, kteří (i když ne samozřejmě všichni) táhnou za jeden provaz a jsou k sobě ohleduplní a přívětiví, protože je spojuje jedno - zachránit, nejen, naše "vrkající" dědictví a krásný koníček našich předků svým potomkům a vnoučatům.
Máte ten pocit že v mých 34 letech jsem starší člověk? Když tak profil 😉
vlaštovička
napsal(a):
Sergi26
No když da někdo Pyrury do vykupu vam to rve srdce ale když to srovnate s holubaři tak je to fakt jine, Oni totiš když těch holubu maji moc tak jim prostě zakroutijou krkem. Zrovna onehda byl u mě jeden holubař a řekl že snižil stav na sto paru a že jich 60 utratil. Tak to je podle vas lepši jak je dat do vykupu . Chovu zdar Plšek
milanplšek
napsal(a):
No když da někdo Pyrury do vykupu vam to rve srdce ale když to srovnate s holubaři tak je to fakt jine, Oni totiš když těch holubu maji moc tak jim prostě zakroutijou krkem. Zrovna onehda byl u mě jeden holubař a řekl že snižil stav na sto paru a že jich 60 utratil. Tak to je podle vas lepši jak je dat do vykupu . Chovu zdar Plšek
Ano je my luto za pyruri do vykupu ale ked mám 15 chov.pár.6 druhov a odchov je 70.a na inzerát žiadné záujem tak čo sními????
vegh
napsal(a):
Ano je my luto za pyruri do vykupu ale ked mám 15 chov.pár.6 druhov a odchov je 70.a na inzerát žiadné záujem tak čo sními????
Tak jestli jste jich loni prodal 70 a letos ani brko, tak je to divné, ale časem si je někdo snad vezme. Pokud je dlouhodobě nikdo nechce, tak nedám příště budky a budu na ně než koukat a na koukání a udržování chovu stačí po 1 páru. Ty se snadno uživí a nemusíte řešit co výkup a jak velký je přetlak všech snadno množitelných zvířat na trhu.
JoPe
napsal(a):
Tak jestli jste jich loni prodal 70 a letos ani brko, tak je to divné, ale časem si je někdo snad vezme. Pokud je dlouhodobě nikdo nechce, tak nedám příště budky a budu na ně než koukat a na koukání a udržování chovu stačí po 1 páru. Ty se snadno uživí a nemusíte řešit co výkup a jak velký je přetlak všech snadno množitelných zvířat na trhu.
Aj vlani išly do vykupu.a ked chem kukať tak idem ku kamošovi,naj večé radosť je ked kukám ma mladé butkách.nie na peniaze že kolko dostanem.
JoPe
napsal(a):
Za mě máte částečně pravdu oba. Já, abych choval vše bez budek a mladých, tak nevím no, to bych asi nic nechoval. Jak už jsem psal je to radost, když kolem toho člověk chodí a podaří se mu odchovat. Navíc je to pro ptáky přirozené, a pak je na nich jestli ty vajca - mladé mají nebo ne, asi jako u lidí . Ale zase s mírou nee ždímat ptáky co to dá. Nebo to množit ve stovkách odchovů za sezonu. V tom případě s tím nesouhlasím, množit to pro výkup. Beru když tam dá člověk pár kusů,ale 70. To máte pravdu, že když o to není zájem tak to zredukuju na 1 - 2 páry z jednoho druhu a stačí, než to množit pro výkup. Tam to hraničí s tím že to člověk dělá jen pro peníze. Já mám doma 5 párů středně velkých papoušků, 2 páry andul a jako koníček mi to stačí.
Poiuzt
XXX.XXX.39.246
David2013
napsal(a):
Za mě máte částečně pravdu oba. Já, abych choval vše bez budek a mladých, tak nevím no, to bych asi nic nechoval. Jak už jsem psal je to radost, když kolem toho člověk chodí a podaří se mu odchovat. Navíc je to pro ptáky přirozené, a pak je na nich jestli ty vajca - mladé mají nebo ne, asi jako u lidí . Ale zase s mírou nee ždímat ptáky co to dá. Nebo to množit ve stovkách odchovů za sezonu. V tom případě s tím nesouhlasím, množit to pro výkup. Beru když tam dá člověk pár kusů,ale 70. To máte pravdu, že když o to není zájem tak to zredukuju na 1 - 2 páry z jednoho druhu a stačí, než to množit pro výkup. Tam to hraničí s tím že to člověk dělá jen pro peníze. Já mám doma 5 párů středně velkých papoušků, 2 páry andul a jako koníček mi to stačí.
Věčný souboj výkup x prodej chovatelům. Taky mě mrzí, že to jde anonymně někam do světa, ale díky výkupu se točí peníze a je větší šance si "vydělat" na jiné druhy ptáků nebo na žrádlo, popř. rozšíření chov. zařízení. Po každé návštěvě burzy si říkám, že mám málo voliér, ale reálně chápu, že nelze mít vše, co člověk vidí. Líbí se mi mutace zpěváků, mám 7 pár a daly 3 páry. Jedna 2x celkem 9, jedna jedno mladé, další 1x 4 ks. Nevyjde vždycky vše. Korely 2x sedly a dohromady 4 mladé. Horáci, mladá pára, 3 ks, ale nabídka je větší než poptávka, tak asi zjara výkup. Rád bych je někomu levně dal třeba za 500 Kč. Navíc mě zaskočili a neměl jsem kroužky, takže bez. O peníze úplně nejde, na žrádlo si vydělali, klidně bych prodával na inzerát i "hloupé" andulky za 70 Kč, ale není zájem. Přitom je opravdu někdy sehnat "obyčejné" druhy. Bez budek to není ono, sledovat na jaře, jak se k sobě mají, jak si užívají zelené a naklíčené krmivo, přetahování se o budky. Kámoš měl zvyk, že odchoval a zkoušel nové druhy. Taky možnost, prostě mladé mě potěší stejně u andulek, jako jiné u arů nebo vzácnějších druhů. Takže já se budu těšit na jaro a těch 6 pár zpěváků a ostatním přeji také úspěchy.