Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2021 10:48
frodik

XXX.XXX.2.250

Dobrý den,
jak dlouho čekáte na výsledky testů po odeslání vzorků?
Zatím čekám 14 dnů a nevím jestli tam mám zavolat nebo je to normální čekačka a plaším.

15.9.2021 11:09
marion

XXX.XXX.123.214

Je to běžná čekačka, ještě týden vydržte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2021 14:59

frodik napsal(a):
Dobrý den,
jak dlouho čekáte na výsledky testů po odeslání vzorků?
Zatím čekám 14 dnů a nevím jestli tam mám zavolat nebo je to normální čekačka a plaším.

Vloni jsme čekali 14 dní. Letos čekáme...

15.9.2021 17:57
Pepa123

XXX.XXX.236.18

Také jsme čekal necelé 3 týdny a vše došlo v pořádku. Mají toho hodně takže to chápu. Měl jsem to u nich poprvé a ok.

15.9.2021 18:32
skrobisko96

XXX.XXX.70.148

ja čekal 15 dni

29.9.2021 16:16
zcihak

XXX.XXX.129.112

Už čekám 3 týdny. Volat nemá cenu - telefon stejně nebere

30.9.2021 03:44
mirous

XXX.XXX.10.45

Dobrý den já jsem odesílal 14.9. doporučeně a včera výsledky byly v emailu. Za mně 👍

30.9.2021 18:55
lavice

XXX.XXX.211.69

zcihak napsal(a):
Už čekám 3 týdny. Volat nemá cenu - telefon stejně nebere

Též jsem čekal 3 týdny. V dopise přišlo vše v pořádku, faktura i certifikáty DNA.

30.9.2021 19:49
Rotvik

XXX.XXX.59.146

Je třeba zachovat klid,v této době je samozřejmě nápor ...

30.9.2021 21:02
stehlikcbr

XXX.XXX.76.250

Jaká je prosím cena.

1.10.2021 16:17
lavice

XXX.XXX.211.69

stehlikcbr napsal(a):
Jaká je prosím cena.

s dph cca 240kč kus

2.10.2021 12:47
bafulo

XXX.XXX.253.223

Tak to už se snad u Mníšku ani nevyplatí

2.10.2021 21:40
alex66

XXX.XXX.32.199

Já jsem loni platil 210 kč za kus. Letos zatím čekám na výsledky, posílal jsem minulý týden.

3.10.2021 06:40

bafulo napsal(a):
Tak to už se snad u Mníšku ani nevyplatí

Ono hodně záleží na kupci. My si třeba u všech větších druhů za DNA rádi připlatíme než kupovat "zajíce v pytli". :) A má to dneska takto už víc lidí.

Sami ho děláme automaticky u velké austrálie a alexandrů.

3.10.2021 06:54
Karel1979

XXX.XXX.152.95

alex66 napsal(a):
Já jsem loni platil 210 kč za kus. Letos zatím čekám na výsledky, posílal jsem minulý týden.

Záleží kolik kusů DNA si necháte dělat já platil v Kroměříži 210 včetně DPH za 5 ks čekací doba je cca 3 týdny čím více tím levnější 1 ks bude dražší než 20 ks.

4.10.2021 21:14
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Dnes přišli výsledky,DNA odevzdáno v Kroměříži rovnou zaplaceno slíbili 3 týdny a bylo to na den přesně, čekal jsme že to přijde pozdě a ne.Za mne spokojenost .

5.10.2021 10:49
lada123

XXX.XXX.235.97

Odevzdával jsem vzorky DNA na burze v Kroměříží a po 14 dnech přišli výsledky, za mě 14 dnů úplně na pohodu

17.10.2021 16:05
alex66

XXX.XXX.79.212

Já posílám vzorky do Exomedu už několik let a nikdy žádný problém. Až letos. Poslal jsem dvanáct karet a výsledky přišly jenom na deset. Tak jsem tam hned napsal ale žádná odpověď. A pochybuji že nějaká přijde protože tady z fóra vím že prostě nekomunikují.

17.10.2021 17:49
radekpo

XXX.XXX.122.93

alex66 napsal(a):
Já posílám vzorky do Exomedu už několik let a nikdy žádný problém. Až letos. Poslal jsem dvanáct karet a výsledky přišly jenom na deset. Tak jsem tam hned napsal ale žádná odpověď. A pochybuji že nějaká přijde protože tady z fóra vím že prostě nekomunikují.

S kolegou jsme využívali Exomed pravidelně asi 7 let. Pro letošní rok naposled, ze 24 vzorků jsme měli u šesti otočené pohlaví ( ověřené endoskopii Mvdr. Pana Košťála). Odběry provádíme již léta stejně, za dodržení hygienických podmínek, v jednorázových rukavicích, na každý odběr jiná jehla a mimo voliérové prostředí, tak aby nemohlo dojít ke kontaminaci vzorků.
Po osobní konzultaci s firmou Exomed, jsem byl na burze ujištěn, že za chybně určené testy obdržíme finanční kompenzaci. Po záslaní chybných výsledků jsem čekal 3 týdny na odpověď, s vyjádřením, že se o jejich chybu nejedná a reklamace nebude uznána.
To je mé shrnutí s poslední zkušeností u Exomedu, naopak po první zkušenosti mohu vřele doporučit novou firmu: www.sevaronlap.cz snad se pro ně nestane předností kvantita před kvalitou.

Honza..

17.10.2021 19:59
Honza..

XXX.XXX.182.17

Letos jsem také dával poprvé do Sevaronu. A absolutně spokojen jak cena ta rychlost. Do týdne výsledky doma. Zadal jsem výsledky na email a přišly i poštou barevné. Honza

17.10.2021 22:32
alex66

XXX.XXX.79.212

Moc díky za odkaz, příští rok určitě vyzkouším.

24.10.2021 13:14
exomed.cz

XXX.XXX.163.208

Dobrý den, nezlobte se, ale moje odpověď byla trochu jiná, než píšete. Osobně jsme se o tom problému bavili, říkal jsem Vám, že se na to kolega podívá znovu v laboratoři a z naší strany byly výsledky tak, jak jste je dostal. Na to konto jsem se Vás ptal, jestli by bylo možné těch 6 konkrétních ptáků odebrat a poslat znovu, ne že Vám nevrátíme peníze, protože jak píšu, nám vše sedělo a měl jsem v plánu dohledat příčinu toho, co píšete. Na tuto moji žádost jste neodpověděl, opravdu neděláme to co děláme za účelem okrádání lidí. S pozdravem, M. Sloboda

24.10.2021 13:20
exomed.cz

XXX.XXX.163.208

Dobrý den, snad si tento příspěvek přečtou i ostatní, letošní výpadek resp. zpoždění bohužel vzniklo z podobných důvodů, jako např. zástava výroby ve Škodovce, tedy proto, že nám ze dne na den de facto přestali dodavatelé dodávat chemikálie a plasty. Důvod je celkem jednoduchý, používáme metodu PCR, tedy stejnou metodu, kterou dnes celý svět testuje COVID. Naštěstí už se věci dostávají do normálu a snažíme se dobu vyšetření opět stáhnout na 5-7 dní od doručení, důvod toho, že "nekomunikujeme" tedy není ten, že bychom si s Vámi nechtěli povídat, ale ten, že v laboratoři hasíme opravdu velký problém, který nevznikl naší vinou. Na výsledky to ale samozřejmě nemá vliv. Přes zimu navíc máme v plánu celý náš systém zjednodušit a zautomatizovat do online podoby, takže by mělo být vše jednodušší a rychlejší.
S pozdravem, Michal Sloboda, Exomed.cz

12.12.2021 18:50
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Tak zajímavá zkušenosti různých . Dnes si lze vbrat z mnoha laboratoří a vidím, že nejvíce je vybírána ta nejlacinější, která je zde dost kritizovaná, ale i chválená. Vše anonymě.
Něco jiného by bylo. Já, ten a ten z tohoto města ulice čp. mám tuto zkušenost. Ale to je riziko, které by podstoupil jen hazardér. a tak si stěžujme. Za málo peněz málo muziky, ale nemusí to být pravda.
Já platím roky mnohem víc, zatím jsem spokojen. Každý strůjcem svého štěstí. Jestli si vyberu špatně, je to můj problém. Žádná laboratoř se nevnucuje, jen dává svoji reklamu. To ostatní je jen na nás.

12.12.2021 19:13
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

.

14.12.2021 09:57
exomed.cz

XXX.XXX.168.149

Dobrý den, děkuju za názor, jestli to k něčemu bude, pokusím se o pár vět které by snad mohly ukázat "druhou stranu". Jak píšete, NEEXISTUJE!!! laboratoř, která by nedělala chyby, prostě NEEXISTUJE a já jsem o naší laboratoři nikdy neříkal, že je bezchybná. Co se chybovosti týče, jsme momentálně na cca. 1 chybném výsledku z 1000 provedených analýz tzn. že se pohybujeme někde kolem jednoho promile chyb. Je samozřejmě jasné, že slyšet (a bohužel ne vidět) jsou tyto chybné výsledky resp. majitelé těchto ptáků a bohužel, jak píšete, anonymně. Já totiž opravdu chci ty špatné výsledky řešit a zjistit, kde se chyba stala, protože jenom tak se toho do budoucna můžeme vyvarovat. Proto ostatně stojím na každé burze, kde mj. toto můžeme řešit osobně mezi 4 očima. Všem hezké vánoce a jenom to dobré v následujícím roce, Michal Sloboda, Exomed.cz

14.12.2021 12:19
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

exomed.cz napsal(a):
Dobrý den, děkuju za názor, jestli to k něčemu bude, pokusím se o pár vět které by snad mohly ukázat "druhou stranu". Jak píšete, NEEXISTUJE!!! laboratoř, která by nedělala chyby, prostě NEEXISTUJE a já jsem o naší laboratoři nikdy neříkal, že je bezchybná. Co se chybovosti týče, jsme momentálně na cca. 1 chybném výsledku z 1000 provedených analýz tzn. že se pohybujeme někde kolem jednoho promile chyb. Je samozřejmě jasné, že slyšet (a bohužel ne vidět) jsou tyto chybné výsledky resp. majitelé těchto ptáků a bohužel, jak píšete, anonymně. Já totiž opravdu chci ty špatné výsledky řešit a zjistit, kde se chyba stala, protože jenom tak se toho do budoucna můžeme vyvarovat. Proto ostatně stojím na každé burze, kde mj. toto můžeme řešit osobně mezi 4 očima. Všem hezké vánoce a jenom to dobré v následujícím roce, Michal Sloboda, Exomed.cz

14.12.2021 22:24
ZBzH

XXX.XXX.217.155

exomed.cz napsal(a):

Každopádně o víkendu odebírám vzorky králováků a rosely pestré a posílám k vám na určení pohlaví. Tak věřím, že nebudu patřit do toho promile
A kdo si chcete zatipovat, tak můžete - je to pár královských nebo ne? Výsledek od exomedu sem dám, až mi přijde.

https://youtu.be/S8kdq1Np9l0?t=377

14.12.2021 22:27
exomed.cz

XXX.XXX.168.149

Dovezte to o víkendu do Kroměříže, jestli tam jedete. :)

14.12.2021 22:36
ZBzH

XXX.XXX.217.155

exomed.cz napsal(a):
Dovezte to o víkendu do Kroměříže, jestli tam jedete. :)

Bohužel nejedu, jsem od Jablonce nad Nisou, to je hodně z ruky, škoda.

alfonzo

15.12.2021 00:10
alfonzo

XXX.XXX.0.243

ZBzH
Rosely vidím jen tři,dva samce a samici.Králováci pár,jestli vidím na slunci dobře barvy,jeden má modrý kostřec-samice,druhý fialový-samec.Králováky takto poznáte pohlaví již v budce.

15.12.2021 00:19
ZBzH

XXX.XXX.217.155

alfonzo napsal(a):
ZBzH
Rosely vidím jen tři,dva samce a samici.Králováci pár,jestli vidím na slunci dobře barvy,jeden má modrý kostřec-samice,druhý fialový-samec.Králováky takto poznáte pohlaví již v budce.

Děkuji! Rosely jsou tři, táta s mámou a mladý, kterého také tipuji na samce. Už ho táta začíná prohánět. Králováky doufám, jak říkáte. Samička s modrým kostřecem a sameček s tmavým, samec by měl být ten se zrcátky na křídlech.

alfonzo

15.12.2021 11:22
alfonzo

XXX.XXX.0.243

ZBzH
Opravdu to tak je,králováky chovám leta,mám čtyři páry a od nich pravidelně odchovy,nikdy DNA nedělám a sedí to.Komu prodám,řeknu,že pokud to bude jinak,vrátí ptáka a já peníze.
Stejně ty rosely,jak jsem uvedl pohlaví,tak to u vás je.Momentálně je nechovám,ale choval jsem je hned po sedmdesátém roce.Později okolo patnácti párů bělokřídlých v různých barvách a další mutace.Odchov vždy pohlaví určeno správně.
Ať se daří,máte to pěkně udělané.

Přidejte reakci

Přidat smajlík