Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Monichka

23.9.2021 09:08
Monichka

XXX.XXX.96.139

Dobrý den,
dostala jsem hrdličáka, který byl celý život (3 roky) zavřený sám v malé kleci, malém chlívku s malinkatým oknem, takže prakticky po tmě, dříve tam bylo prase. Občas se rozsvítilo, když šla majitelka pro zavařeninu. Mám ho teď doma ve velké kleci po činčile. Hezky baští, cukruje, má pěkné větve, máme ho v obýváku. Jsme pořád kolem něj, povídáme s ním.
Otázka je, co je dobré pro něj. Poraďte prosím, může takhle s námi být?
Neradi bychom pořizovali hrdličku, neplánovali jsme chov. Bude mu u nás dobře, nebo se mám shánět po někom, kdo ho vezme mezi jeho druhy?
Nebylo by to vzhledem k jeho věku, a tomu v čem žil, už problém?
Máme zasklený balkón, měla bych ho dát spíš tam? Ale když je sám, na balkon zase tolik nechodíme...
Prosím, zkušení chovatelé, poraďte mi, co by bylo pro něj nejlepší.
Moc děkuji.

23.9.2021 13:55
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nejsem zkušený chovatel, hrdličky mám pro radost. Nejprve jsem dostala jednu, pak jsem sehnala kamaráda, hned byla spokojenější. Ale asi , pokud budete kupovat společníka, pečlivě vybírat, ať je to druhé pohlaví, jinak se budou prát. Mám teď na ně zahradní volierku, přidat nováčka je trochu problém a když jsem se spletla a přidala ke dvoum holkám třetí, byly na ní zlé. Jinak, hrdlička se strašně dobře ochočí, za chvíli vám půjde na ruku, jsou fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík