Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2021 13:30
Jakub Pazderník

XXX.XXX.219.63

Dobrý den, mám problém v chovu mníšků.

Nalezl jsem dnes na zemi samici ve špatném stavu. Hubená, načepířená a bez pohybu.

Po prohlédnutí jsem objevil že má "rozmokvané nohy" včetně odpadnutých drápků. Jako by jí nohy hnily. Včera bylo vše v pořádku respektive nezaznamenal jsem že by měla problém..

Jeste podotýkám že se mi to stalo s naprosto stejným průběhem už u druhého ptáka. První byl taky Mníšek samice,bylo to asi před měsícem. Do rána byla mrtvá-tady předpokládám stejný vývoj.

Krmení se nezměnilo. Dle mého názoru dostávají to nejlepší,sepiovky i vitamíny stále k dispozici. Ve stravě by problém být neměl.
Nejedná se očividně o žádné mechanické poškození.

V literatuře jsem zatím nic takového nenašel. Hledám dál.

Pokud někdo víte co by to mohlo být moc prosím o radu

26.9.2021 15:30
Kokr

XXX.XXX.85.112

Dejte foto, detail na ty nohy.

27.9.2021 06:41
Kokr

XXX.XXX.85.112

Někdo tady popisoval toy syndrom. Třeba je to ono.

27.9.2021 07:49
jo19

XXX.XXX.25.7

Zdravim... z fotek toho moc videt nejde.. ale drapek ktery chybi mi pripada jako cvaknuty nez odpadnuty.. a nohy muze mit mokre z te zeme.. barva se muze zmenit tim, ze neprijma nejakou dobu potravu a vodu. Pokud je ptak hubeny, tak urcite ne ze dne na den.. nejakou dobu to trvalo..
Ptaka odchytit, dat do samostatne bednovky nekam do klidu .. a trus na rozbor.. nebo jeste lepe s ptakem na veterinu. Pokud uz je to druhy ptak..
Toe syndrom to neni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík