Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krausová06

28.9.2021 15:22
Krausová06

XXX.XXX.128.101

Mám problém,
před necelým rokem jsem si pořídila pyruru (samice) a její chování rozvrací rodinu.
Zvykla si na ruce celkem rychle, dokonce nám i sedí na rameni. Problém je v tom, že je neposlušná. Lehké triky s přehledem zvládá, ale nejsem schopna ji naučit, aby např.: nelezla na hlavu, nekousala telefon, nelítala na monitor a hlavně nekousala rodinné příslušníky.
Zkoušela jsem spoustu věcí, papoušek a jeho výchova se stalo mojí hlavní prioritou. Ale uznejte, po skoro roce snahy, bez sebemenšího posunu dokáže jednoho rozhodit.
I po intenzivním tréninku na sebe nedá sáhnout, kouše všechno a všechny a stále lítá na místa kam nemá.
Dávám jí maximálně týden, pak jí prodám.
Hezký den
Krausová

29.9.2021 13:59
krabatka

XXX.XXX.157.251

Dobrý den,

papoušek nikdy nebude poslušný jako třeba pes, tzn. že "hlavní problém je v tom, že je neposlušná" je věta úplně mimo. Nepíšete, zda jste si koupili mládě nebo papouška dospělého, nepíšete, jakou spoustu věcí a jaký intenzivní trénink jste zkoušela, jestli máte zkušenost s jinými papoušky. Je třeba možné, že na to jdete nechtěně úplně špatně. Napovídá tomu i to, že na sebe nenechá sáhnout = nemá k Vám důvěru. Pokud je to mládě, tak má trochu "nárok" být rozjívená, ale mládě zase většinou k člověku přilne a nechá se pohladit. Pokud máte papouška jako domácího mazlíka a samotného, je nutné ho motivovat, zabavit, obměňovat hračky, dávat odměnu v podobě pamlsku, když něco udělá dobře a chce to velkou trpělivost. Jde u nich vždy využít toho, že jsou mlsní, hraví a zvědaví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík