Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2021 18:32
funnyfjord

XXX.XXX.115.235

Hezký podvečer všem, v neděli jsme dovezli od chovatele korelku - stáří necelé 4 měsíce, asi úplně neřešíme pohlaví i když samec by byl fajn, ale přemýšlím nad tím jaké to pro ptáka je - přestěhovat se z venkovní voliery, kde měl víc místa a hlavně společnost - do klece v domě, kde je sám.
Klec má dcera (14 let) v pokoji, takže společnost má, ale je tichý - přijde mi smutný.
Žere, pije, není špinavý nebo tak něco - tak doufám, že si musí jen zvyknout. To, že má trochu plešku ta chocholkou jsem tu už rozklíčovala, je to mutace bělohlavá perlová - tak nějak.
A teď dotaz - dceru napadlo mu pouštět z YouTube zvuky korel, aby mu nebylo smutno - na to odpovídá a je vidět, že zpozorní. Není to ale pak překážka tomu, aby chtěl do budoucna komunikovat s náma? 😁
Možná řeším blbosti, ale říkám si, jak mu tu adaptaci ulehčit...
Fotka je z převozu v kočičí přepravce ☺️
Už jsme měli doma leccos, ale tak nějak to vždycky vyplynulo a všichni si zvykli, tady se jedná o narozeninový dárek a tak ho pořád chodím pozorovat, jestli nechřadne 😁 to by dcera nedala.

5.10.2021 19:04
exotchov

XXX.XXX.168.151

funnyfjord napsal(a):
Hezký podvečer všem, v neděli jsme dovezli od chovatele korelku - stáří necelé 4 měsíce, asi úplně neřešíme pohlaví i když samec by byl fajn, ale přemýšlím nad tím jaké to pro ptáka je - přestěhovat se z venkovní voliery, kde měl víc místa a hlavně společnost - do klece v domě, kde je sám.
Klec má dcera (14 let) v pokoji, takže společnost má, ale je tichý - přijde mi smutný.
Žere, pije, není špinavý nebo tak něco - tak doufám, že si musí jen zvyknout. To, že má trochu plešku ta chocholkou jsem tu už rozklíčovala, je to mutace bělohlavá perlová - tak nějak.
A teď dotaz - dceru napadlo mu pouštět z YouTube zvuky korel, aby mu nebylo smutno - na to odpovídá a je vidět, že zpozorní. Není to ale pak překážka tomu, aby chtěl do budoucna komunikovat s náma? 😁
Možná řeším blbosti, ale říkám si, jak mu tu adaptaci ulehčit...
Fotka je z převozu v kočičí přepravce ☺️
Už jsme měli doma leccos, ale tak nějak to vždycky vyplynulo a všichni si zvykli, tady se jedná o narozeninový dárek a tak ho pořád chodím pozorovat, jestli nechřadne 😁 to by dcera nedala.

Z volnosti do kriminalu,blbe ale jasne. I voliery jsou male a co.....Lide jsou ruzni a je zbytecne nekomu neco rozmlouvat.

5.10.2021 19:48
funnyfjord

XXX.XXX.115.235

exotchov napsal(a):
Z volnosti do kriminalu,blbe ale jasne. I voliery jsou male a co.....Lide jsou ruzni a je zbytecne nekomu neco rozmlouvat.

... tak děkuji za přínosný komentář, jsme evidentně jediní, kteří si pořídili nějakého ptáka domů a ještě jsme tak hloupí že si dovolím vznést dotaz 🙄

Už tak deset minut přemýšlím jestli reagovat nebo to přejít,normálně nejsem ani nerudná ani sarkastická, ale pokud mají být diskuze na ifaune určené jen pro top odborníky kteří mají perfektní chovy a vystudované alespoň tři vysoké v oboru - tak je to škoda. Asi fakt dál zůstanu jen u pročítání vláken a budu doufat že nějaké informace objevím, až je zase budu potřebovat. Hezký večer 🍀

5.10.2021 20:01
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale, ona si zvykne. Nejste jediní, co si takhle ptáčka pořídili. Chce to čas. Já pořídila k andulákovi skoro ročního kamaráda taky z voliéry a po chvíli nejistoty je v klidu.
U vás je to o tom, že mu parťáka musí nahradit člověk, tak se holt musíte snažit 🙂.
Já jsem andulákovi, když byl sám, poustěla zvuky andulek, ale měl je na háku. Daleko víc se mu líbilo, když jsem mu pustila melodický zpěv. Ono se i doporučuje pouštět zvířatům v době nepřítomnosti rádio, ať mají stálý kontakt.

5.10.2021 20:13
funnyfjord

XXX.XXX.115.235

juhaj napsal(a):
Ale, ona si zvykne. Nejste jediní, co si takhle ptáčka pořídili. Chce to čas. Já pořídila k andulákovi skoro ročního kamaráda taky z voliéry a po chvíli nejistoty je v klidu.
U vás je to o tom, že mu parťáka musí nahradit člověk, tak se holt musíte snažit 🙂.
Já jsem andulákovi, když byl sám, poustěla zvuky andulek, ale měl je na háku. Daleko víc se mu líbilo, když jsem mu pustila melodický zpěv. Ono se i doporučuje pouštět zvířatům v době nepřítomnosti rádio, ať mají stálý kontakt.

Děkuju moc za reakci, dcera hraje na klavír a to se mu evidentně líbí, tak aspoň něco 🍀

5.10.2021 21:13
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Spousta ptáků jde z voliéry do klece jako mazel. Po čase si zvykne a ochočí se. Pak ji zase budete třeba pouštět po bytě na prolet a nebude "ve vězení" jak tu někdo psal. Nepouštěl bych jí hlasy korel, aby si naopak odvykla křičet a časem se naučí pískat nějaké melodie nebo pár slov. Spíš na ni mluvte, aby si na vás rychleji přivykla.

6.10.2021 08:38
ZBzH

XXX.XXX.8.172

funnyfjord napsal(a):
... tak děkuji za přínosný komentář, jsme evidentně jediní, kteří si pořídili nějakého ptáka domů a ještě jsme tak hloupí že si dovolím vznést dotaz 🙄

Už tak deset minut přemýšlím jestli reagovat nebo to přejít,normálně nejsem ani nerudná ani sarkastická, ale pokud mají být diskuze na ifaune určené jen pro top odborníky kteří mají perfektní chovy a vystudované alespoň tři vysoké v oboru - tak je to škoda. Asi fakt dál zůstanu jen u pročítání vláken a budu doufat že nějaké informace objevím, až je zase budu potřebovat. Hezký večer 🍀

Nic si z toho nedělejte. Když si projedete pár příspěvků od "exotchov", tak zjistíte, že rada žádná, ale machrování plno, všichni ostatní jsou úplní blbci jen on je nejchytřejší.
Mladý pták by si zvyknout měl. Změna to pro něj je velká, parťáka mu budete muset nahradit vy, ale když se budete snažit, tak to půjde.

6.10.2021 09:27
klasterec

XXX.XXX.127.80

funnyfjord napsal(a):

Určitě si korelka zvykne Hodně na ní mluvte, to puštěné rádio, když nebude nikdo doma, je také fajn. Hlasy korel bych ji asi nepouštěla. Papoušci všeobecně potřebují hodně kontaktu a pak jsou z nich prima parťáci. Do klece to chce také nějakou hračku, sisalový provázek na šplhání..A za čas ji pouštět k proletu.
Ať je vám s ní prima

Véna123

6.10.2021 09:40
Véna123

XXX.XXX.232.12

Dejte tomu čas.na toto téma se nemůžete bavit s chovatelem.chovatel to bere úplně z jiné perspektivy.tam je podstatou pohyb na vzduchu,složit pár,který bude odchovávat apod.vy jste si korelu pořídili za účelem kamaráda a společníka dítěti.Snazte se korelu osmělit a ochočit a pracovat na tom.pokud se to povede, jistojistě nahradí společnost korele vaše rodina a bude se cítit dobře.jinak určitě musíte na ni pomalu.a logicky,pokud šla z voliéry do klece,musíte ji dát trošku pohybu po místnosti.youtube bych neřešil.necht si zvykne na člověka.jinak jste možná měli prohledat ručně dokrmenou,aby už návyk na člověka byl doménou.i tak se dá ale ochočit,pokud nenatrefite na kousek,který je umanuty paličák a nebude mít vlohy pro ochočení.at se daří

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2021 21:09

Určitě si zvykne, jen to chce čas. ;) Každý jedinec je jiný, takže jak rychle to bude zrovna u toho vašeho korelího mláděte nelze říct.

Zvuky korel bych mu asi nepouštěla. Spíš bych na něj mluvila, zkoušela ho ochočit - aby si zvykl na ruku a mohli jste ho pouštět na volno po bytě. Pak bude mnohem spokojenější. 😉

7.10.2021 09:46
funnyfjord

XXX.XXX.158.2

Děkuju moc všem za reakce, dcera se mu věnuje - je vidět že včera už byl mnohem víc v pohodě, sice stále syčí když k němu pomalu dá ruku ale po kleci se už pohybuje bez stresu a je jakoby jistější.
Hledala si i nějaké info kdy začít pouštět k proletu, takže nakoupíme prosné klasy a uvidíme :-) v nejhorším budeme mít potento garnyže :-D
Mívali jsme spoustu let andulku a pak i mníška šedého, ale o toho jsme přišli cca po roce - manžel mu po příjezdu z práce nasypal krmení, šel krmit slepice a když se vrátil, tak ležel chudák na zádech :-(, takže fakt nejsme úplně mimo - spíš možná člověk chtěl ujištění že to dělá v rámci možností dobře.

Hezký den všem, budu se snažit ho míň pozorovat :-)

7.10.2021 09:51
funnyfjord

XXX.XXX.158.2

ZBzH napsal(a):
Nic si z toho nedělejte. Když si projedete pár příspěvků od "exotchov", tak zjistíte, že rada žádná, ale machrování plno, všichni ostatní jsou úplní blbci jen on je nejchytřejší.
Mladý pták by si zvyknout měl. Změna to pro něj je velká, parťáka mu budete muset nahradit vy, ale když se budete snažit, tak to půjde.

děkuju, tak nějak jsem to tušila že pán asi trpí nějakým syndromem, ale budiž mu přáno.
Hodně tu projíždím vlákna aby jsme to ptáčkovi usnadnili, v kleci má přírodní bidýlko, dostává i větvičku z jabloně na obrus zobáku s trochou listí, má tak dřevěný závěs jakýchsi tvarů po kterých může lézt - tak snad ok - dcera sjiždí i videa se zahraničními radami na youtube - doufám že za čas to tu oživím fotkou že jí sedí na ruce :-) - pro ty co jim stálo za to odpovědět úplně normálně

7.10.2021 11:39
ZBzH

XXX.XXX.8.172

funnyfjord napsal(a):
děkuju, tak nějak jsem to tušila že pán asi trpí nějakým syndromem, ale budiž mu přáno.
Hodně tu projíždím vlákna aby jsme to ptáčkovi usnadnili, v kleci má přírodní bidýlko, dostává i větvičku z jabloně na obrus zobáku s trochou listí, má tak dřevěný závěs jakýchsi tvarů po kterých může lézt - tak snad ok - dcera sjiždí i videa se zahraničními radami na youtube - doufám že za čas to tu oživím fotkou že jí sedí na ruce :-) - pro ty co jim stálo za to odpovědět úplně normálně

Přesně tak - okus je podle mě důležitý, větve jsou potřeba a přírodní bidla daleko lepší než plast. Na fotku se těším.

15.10.2021 13:57

Tady nejde o to, že jde z voliéry do klece (předpokládám, že budete papouška pouštět prolétnout), ale z hejna do samoty. Pokud není nezbytné, neměla bych papouška samotného, obzvlášť pokud by nebyla rodina přes den doma. Kolik seto dítě věnuje ptákovi? Předpokládám, že 8 hodin spí, 8 hodin je ve škole i s cestou, pak má taky třeba i jiné zájmy a povinnosti.

Jasně že si ten papoušek zvykne. Co mu zbývá, že ano. My jsme měli papouška taky samotného, ale jen chvíli, chtěli jsme využít času, aby se na nás trochu navázal. Taky pak vypadal, že je v pohodě. Jenže to byste ho pak měli vidět, když přišel druhý pták, ten první úplně ožil! A to se jednalo o jiný druh.

Takže za mně ne. Co jde, by se mělo chovat aspoň v páru (teď nemyslím holka-kluk, ale prostě aspoň 2 jedinci). Je mi líto, že to ještě řada lidí nechápe, ale bohužel s tím nic neudělá. Takže buď se spokojíte s tím, že se ptáčkovi dcera pár hodin denně věnuje (a to se pak také uvidí, jak dlouho jí to vydrží) a sama sebe takto opijete rohlíkem, anebo se kromě potřeb dcery zamyslíte nad potřebami druhu žijícího v hejnech (a tento bych dokonce takto i vychovaný).

18.10.2021 12:54
funnyfjord

XXX.XXX.170.117

Tak po 2 týdnech už mnohem lepší - zkouší napodobovat melodii co mu pískáme - když u nej nesedíme a je sám - zatím jsou to spíš pokusy, o víkendu dceru budí trylkováním, pouštíme ho proletět, z garnyze si sám přeleze na ruku resp. na rukáv. Holé ruky se zatím bojí.
Mám výraz jako trubka 😁 ale seděl hezky ❤️
Hezký den všem.

18.10.2021 18:15
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak to je moc pěkné. Přeji Vám i dceři hodně radosti s korelou 🙂.

Přidejte reakci

Přidat smajlík