Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2021 19:25
Fff

XXX.XXX.88.252

Zdravím,
chtěl bych se zeptat zkušenějších chovatelů, jestli by bylo možné chovat a odchovávat společně ve voliéře velké 9d*4š*4v se záletem 3d*2š*3,5v 1,1 amazona albifrons nana, 1,1 amazona amazonica a 1,1 amazona autumnalis, zatím jde o mladé ptáky, kteří jsou spolu ale až dospějí a budou chtít hnízdit tak si nejsem jistý jestli to bude fungovat?
Vím, že mi to nikdo neřekne, ale zajímal by mě na to názor a zkušenosti ostatních chovatelů.

18.10.2021 19:53
kubanec

XXX.XXX.103.242

Než pohlavně dospějí tak bez problému až budou chtít hnizdit tak bude problém nic převratného nic nového platí to i pro jiné druhy papoušků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2021 20:25

Voliéra venkovní velká, zálet velký, ale pro jeden pár. Pro tři páry to nejde. Zálet rozdělit na 1 metr šířka a výlet taky rozdělit na dva. V každém jeden pár, pro hnízdění . Ty tři druhy co píšete, tak je tam můžete mít společně tak do dvou let. Pak poteče krev. Letos u nás oratrix samec 2018, 2 mladé a dříve taky tříletý A.festiva festiva odchov. Oba se staršími samicemi a dokrmení nebo ochočení. Ve třech letech už někteří samci mohou jít do toku a špatně to dopadne. S běločelými nevím, ti jsou menší a může nastat problém ještě dřív.

19.10.2021 10:00
Fff

XXX.XXX.114.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Voliéra venkovní velká, zálet velký, ale pro jeden pár. Pro tři páry to nejde. Zálet rozdělit na 1 metr šířka a výlet taky rozdělit na dva. V každém jeden pár, pro hnízdění . Ty tři druhy co píšete, tak je tam můžete mít společně tak do dvou let. Pak poteče krev. Letos u nás oratrix samec 2018, 2 mladé a dříve taky tříletý A.festiva festiva odchov. Oba se staršími samicemi a dokrmení nebo ochočení. Ve třech letech už někteří samci mohou jít do toku a špatně to dopadne. S běločelými nevím, ti jsou menší a může nastat problém ještě dřív.

Já už nevím co jiného do té voliery dát, je mi škoda tam mít jen jeden pár, mníšky už chovám ale volně kolem domu a pro drobotinu už mám voliér dost.

19.10.2021 12:03
mara35

XXX.XXX.45.248

Fff napsal(a):
Já už nevím co jiného do té voliery dát, je mi škoda tam mít jen jeden pár, mníšky už chovám ale volně kolem domu a pro drobotinu už mám voliér dost.

Zajímalo by mě více informací ohledně volného chovu Mníšku ,to máte ochočené ptáky nebo jak že vám neuletí . Máte nějaké foto nebo natočené video dost mě to zajímá.
Díky

19.10.2021 13:20
Fff

XXX.XXX.114.235

mara35 napsal(a):
Zajímalo by mě více informací ohledně volného chovu Mníšku ,to máte ochočené ptáky nebo jak že vám neuletí . Máte nějaké foto nebo natočené video dost mě to zajímá.
Díky

Tak o půl čtvrté zavolejte na tel. 730 526 770

19.10.2021 19:39

Fff napsal(a):

Voliéra luxusních rozměrů, tak asi pár velkých arů.
Nevím jestli se nepletu, ale mám dojem, že jsem četl rozhovor o společném chovu arů červenouchých s panem Studeným.
To už ale musíte řešit s někým kdo je chová. Amazoňané, to nejde.

20.10.2021 19:40
Fff

XXX.XXX.88.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Voliéra luxusních rozměrů, tak asi pár velkých arů.
Nevím jestli se nepletu, ale mám dojem, že jsem četl rozhovor o společném chovu arů červenouchých s panem Studeným.
To už ale musíte řešit s někým kdo je chová. Amazoňané, to nejde.

Z finančních důvodů si ary pořizovat určitě nebudu, ary mám rád, ale radši si tam dám třeba turaky a leskoptve, než tam mit uřvané ary a taky mě jejich chov nikdy nijak moc neoslovil.

Miroslav.Gasinec

20.10.2021 21:33
Miroslav.Gasinec

XXX.XXX.18.242

mara35 napsal(a):
Díky

Zdravím takto si žijú moje neochočene mníšky.

Video se zpracovává...

27.10.2021 19:22
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Fff napsal(a):

Může te mně popsat ten volný chov mníšků kolem domu, třebai interně. kolik párů, jak dlouho a pod.
Docela mě to jako před desítkami let chovatele mniších láká.
Děkuji

27.10.2021 21:08
gesek69

XXX.XXX.59.36

Fff napsal(a):

Australia by sa dala nakombinovat napr. kralovske , neofemy , latamy a pod . Mam volieru 9x4x2,5 a aj odchovy , len treba budky vhodne umiestnit a viac krmnych miest . A samozrejme pozorovat , nejde len o druhy zalezi aj na jednotlivych vtakoch .....

29.10.2021 18:48
Fff

XXX.XXX.88.252

Moudivláček napsal(a):
Může te mně popsat ten volný chov mníšků kolem domu, třebai interně. kolik párů, jak dlouho a pod.
Docela mě to jako před desítkami let chovatele mniších láká.
Děkuji

Zítra mi zavolejte 730 526 770

29.10.2021 18:49
Fff

XXX.XXX.88.252

gesek69 napsal(a):
Australia by sa dala nakombinovat napr. kralovske , neofemy , latamy a pod . Mam volieru 9x4x2,5 a aj odchovy , len treba budky vhodne umiestnit a viac krmnych miest . A samozrejme pozorovat , nejde len o druhy zalezi aj na jednotlivych vtakoch .....

To ano, ale já australské papoušky nikdy moc nemusel a jejich chov už jsem zrušil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík