Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2021 20:31
Michal1980

XXX.XXX.237.17

Dobry den,
chtěl bych se zeptat zkušenějších chovatelů. Máme parek modrých kakariki a je to cca 14 dni co se jim vylíhla mládata a cca dva tři dny co jsem si všiml, že sameček má na zátylku na hlavě vytrhané peříčka.
Myslím si, že mu to vyškubala samička, a tak se chci zeptat, zda je to normální nebo jestli jí něco nechybí.
Děkuji za rady a co popřípadě přidat do krmení, kdyby jim chyběli nějaké vitaminy.
Díky za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2021 08:32

Kakarici dost trpí na pelichání.

Dáváte pravidelně trs s hlínou? Plus samozřejmě nic nezkazíte přidáním vitamínů.

21.10.2021 12:07
Michal1980

XXX.XXX.225.0

Dobrý den díky za reakci. Drny jim tam občas strčime a vitamíny jsme zatím moc nedávali. Stačí vitamíny co se běžně koupí ve zverimexu nebo to chce něco konkrétnějšího. Diky

21.10.2021 13:25

Michal1980 napsal(a):
Dobrý den díky za reakci. Drny jim tam občas strčime a vitamíny jsme zatím moc nedávali. Stačí vitamíny co se běžně koupí ve zverimexu nebo to chce něco konkrétnějšího. Diky

Zvlášť při odchovu to ty vitamíny opravdu chce, pokud nedáváte kupu ovo-zel a zeleného.

My střídáme sypané Mikros a Roboran. Lze buď nasypat na zrní nebo já míchám do gritu.

Lze použít i do vody např. od firmy Benefeed nebo Vimi. Ale to mi přijde lepší jim kápnout na piškotu, aby to opravdu snědli, než do vody.

21.10.2021 14:45
Michal1980

XXX.XXX.225.0

Tak denně dostávají nastrouhané jablko a mrkev uvařené vejcem zelný salát drny z trávou. Ale díky za typ na ty vitamíny.

21.10.2021 14:59

Michal1980 napsal(a):
Tak denně dostávají nastrouhané jablko a mrkev uvařené vejcem zelný salát drny z trávou. Ale díky za typ na ty vitamíny.

To by museli mít té ovo-zel větší pestrost. 😉 Ono toho moc ani dosáhnout v našich podmínkách nejde, takže lepší přidat i ty vitamíny do misky. ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík