Doplňkové krmivo pro exotické ptactvo.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2021 16:45
roselia

XXX.XXX.167.135

Dobrý den,
už delší dobu nemohu nikde koupit Nutri Mix EX -A 1kg pro exoty, používám ho už hodně let , ale poslední dobou nejde sehnat, neví někdo o plnohodnotné náhradě za tento výrobek?
Děkuji za odpovědi.

25.10.2021 18:53
moravák

XXX.XXX.234.166

roselia napsal(a):
Dobrý den,
už delší dobu nemohu nikde koupit Nutri Mix EX -A 1kg pro exoty, používám ho už hodně let , ale poslední dobou nejde sehnat, neví někdo o plnohodnotné náhradě za tento výrobek?
Děkuji za odpovědi.

Dobrý večer, zavolejte si na tel.774609660 a domluvte se s pánem. Nevím jestli má větší balení, ale co jsem se díval, tak to malé stojí 99Kč. Dejte do vyhledavače Nutri Mix EX - A a on vám to vyhledá. Pěkný večer.

25.10.2021 20:04
miladas

XXX.XXX.185.25

Nutri mix EX-A se již více jak rok nevyrábí. Možná někde seženete, ale určitě prošlý. Náhrada je starý, dobrý Roboran pro exoty. Je ve 100 g i v 1 kg. Nově dělají s půpálkovým olejem nebo s betaglutany. Dobrý je i Supervit D, který je i ve vodě rozpustný.

26.10.2021 07:29
roselia

XXX.XXX.167.135

Děkuji za odpovědi .A neví někdo proč se přestal vyrábět? Nutri mix pro koně, slepice, holuby atd se vyrábí pořád, měla jsem s ním dobrou zkušenost.

26.10.2021 18:15
exotchov

XXX.XXX.168.151

roselia napsal(a):
Děkuji za odpovědi .A neví někdo proč se přestal vyrábět? Nutri mix pro koně, slepice, holuby atd se vyrábí pořád, měla jsem s ním dobrou zkušenost.

Mozna sklidim kritiku-chovam od rozel po amazonany,Leta davam Nutri mix pro slepice a zadne negativa. A ted jak se rika babo rad.

26.10.2021 18:41
roselia

XXX.XXX.167.135

exotchov napsal(a):
Mozna sklidim kritiku-chovam od rozel po amazonany,Leta davam Nutri mix pro slepice a zadne negativa. A ted jak se rika babo rad.

Moc děkuji za Váš příspěvek ,právě to jsem potřebovala vědět, nebyla jsem si jistá, jestli mohu tento výrobek dávat mým papouškům. Ještě jednou děkuji.

26.10.2021 19:37
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

exotchov napsal(a):

Vy jste mně nahrála na kontraverzní diskuzi.
Tak jsou směsi pro různé druhy vědecky ověřené a i praxí. Tak proč dávat SMĚS PRO NOSNICE PAPOUŠKŮM ČI JINÝN PTÁKŮM, KDYŽ TA SMĚS JE PRO HRABAVÉ NEBO LIDOVĚ ŘEČENO DRŮBEŽ.
Já ji též přidávám do míchanoce pro papoušky a hlavmě leskoptve, latamy a naše kosy a špačky, I astrildi si zobnou. Můj laický důvod je, že obsahuje hodnotné bíkoviny pro vysokou snůšku u slepic.
Ať mně nějaký odborník krmivář oponuje, že tím papouškům nebo těm hmyzožravým a plodožravým škodím. Samozřejně všeho s mírou a ve vhodném období. Nyní mě kamenujte. Ve větším chovu tím ušetříte velké množství financí.
Já třeba dávám kalciový sirup žakům a kardinálům, který je určen pro lidi a je levnější než pro exty. Co Vy na to. Mýlím se?

26.10.2021 19:55
roselia

XXX.XXX.167.135

Moudivláček napsal(a):
Tak jsou směsi pro různé druhy vědecky ověřené a i praxí. Tak proč dávat SMĚS PRO NOSNICE PAPOUŠKŮM ČI JINÝN PTÁKŮM, KDYŽ TA SMĚS JE PRO HRABAVÉ NEBO LIDOVĚ ŘEČENO DRŮBEŽ.
Já ji též přidávám do míchanoce pro papoušky a hlavmě leskoptve, latamy a naše kosy a špačky, I astrildi si zobnou. Můj laický důvod je, že obsahuje hodnotné bíkoviny pro vysokou snůšku u slepic.
Ať mně nějaký odborník krmivář oponuje, že tím papouškům nebo těm hmyzožravým a plodožravým škodím. Samozřejně všeho s mírou a ve vhodném období. Nyní mě kamenujte. Ve větším chovu tím ušetříte velké množství financí.
Já třeba dávám kalciový sirup žakům a kardinálům, který je určen pro lidi a je levnější než pro exty. Co Vy na to. Mýlím se?

Děkuji za komentář a podle Vás proč přestali vyrábět prostředek, který je alespoň podle mých dlohodobých zkušeností velice dobrý a já jsem s ním byla spokojená? Je divné, že tato firma dále produkuje jak jsem již zmínila Nutri mix pro kde jaká zvířata ,ale ne pro exotické ptactvo?

26.10.2021 21:02
miladas

XXX.XXX.185.25

Nutri mix pro exoty naposledy dělala firma Canvit a to jiná než ta co dělá nutrimix pro drůbež. Ta firma dělá vitamíny pro psy a kočky. Proč přestala dělat pro exoty, je otázka pro ně. Zkuste se jich zeptat. Na každém balení je adresa výrobce a telefon určitě najdete na internetu. M.

26.10.2021 21:55
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

miladas napsal(a):
Nutri mix pro exoty naposledy dělala firma Canvit a to jiná než ta co dělá nutrimix pro drůbež. Ta firma dělá vitamíny pro psy a kočky. Proč přestala dělat pro exoty, je otázka pro ně. Zkuste se jich zeptat. Na každém balení je adresa výrobce a telefon určitě najdete na internetu. M.

Vypadá to, že psy a kočky (nesou) více než exoti.

1.11.2021 05:27
frodik

XXX.XXX.233.6

Moudivláček napsal(a):

Dobrý den,
já už delší dobu zase používám přípravky pro koně dle předních světových chovatelů výstavních andulek, protože jsou ve vývoji daleko dále než papouškáři to platí i pro výrobky pro holuby. Důležité je to nepřehánět a dávat s rozumem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík