hopi
napsal(a):
Ano bylo to hezké,chybělo mi však větší zastoupení holubovitých! A proč velice atraktivní Amadína diamantová,byla zastoupena pouze třemi kousky?
Pokud se bavíme o bodované části výstavy, tak holoubků diamantových bylo vystaveno nejvíce za posledních 10 let, pokud jde o rozmanitost druhů, tak tam je to o pár chovatelích, kteří více druhů holubovitých chovají, počet druhů po zákazu dovozu rok od roku klesá, to se samozřejmě odráží na počtech vystavených exemplářů, prostě ty ptáci nejsou. Na druhou otázku lze asi odpovědět tak, že ji prostě nikdo další nevystavil. Určitě pořadatele výstavy potěší, když si několik párů na příští sezonu obstaráte a nějaký ten odchov vystavíte. Vystavovatel nemusí být organizován v žádném klubu či spolku, dveře jsou v tomto ohledu otevřené všem.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Za mě byla výstava mimořádně vydařená. Vrabec polní v bodované části, nevídáno. Stejně tak množství různých mutací mexických hýlů. Holoubků diamantových jsem tolik v bodované části ještě neviděla. Guldy slabší, zato pásovníci v neobvyklých počtech. Panenka molucká, mutační amadina páskovaná a mnoho stříbrozobek.
Z nebodované části krása, loriové, ledňáci obrovští, kardinál zelený, výrečci a sýčkové králičí. Zkrátka úžasná výstava po tak dlouhé době. Velice mě to potěšilo, taktéž děkuji pořadatelům a doufám, že to bude dál takto krásná výstava. Jen škoda, že zrušili Exotu Olomouc, tak snad příští rok.