Dobrý večer,
na další rok si hodlám postavit nové voliery pro leskoptve, do kterých jsem se nedávno úplně zblaznil, tak bych byl moc rád za jakoukoliv inspiraci.
Dobrý večer,
leskoptve jsou mojí srdcovou záležitostí, před zrušením chovu jsem měl 8 druhů. A pokud už chováte takové krasavce, je vkusně zařízená voliéra samozřejmostí. To, že na volieře až tak nezáleží, není rozhodně pravda. Např. lesk. purpurové, smaragdové a bělobřiché jako výstelku hnízda používají čerstvé lupení, osvědčil se mi bez černý. Navíc, některé druhy jsou i částečně listožravé (např. purpurky běžně požíraly nezralé výhonky černého bezu). A v neposlední řadě, jde i o estetickou stránku věci.
Přeji Vám mnoho úspěchů v chovu - jak mi to čas a prostor dovolí k chovu leskoptví se určitě vrátím.
RN
foto je z jara takže ještě není voliera dostatečně zarostlá...
velice pěkné vlákno je zde na ifauně název : leskoptve
raduz
napsal(a):
Dobrý večer,
leskoptve jsou mojí srdcovou záležitostí, před zrušením chovu jsem měl 8 druhů. A pokud už chováte takové krasavce, je vkusně zařízená voliéra samozřejmostí. To, že na volieře až tak nezáleží, není rozhodně pravda. Např. lesk. purpurové, smaragdové a bělobřiché jako výstelku hnízda používají čerstvé lupení, osvědčil se mi bez černý. Navíc, některé druhy jsou i částečně listožravé (např. purpurky běžně požíraly nezralé výhonky černého bezu). A v neposlední řadě, jde i o estetickou stránku věci.
Přeji Vám mnoho úspěchů v chovu - jak mi to čas a prostor dovolí k chovu leskoptví se určitě vrátím.
RN
Pane, pěkně jste to popsal. To, že jsem se vyhjádřil, že na voliéře příliš nezáleží jsem nemyslel doslova. To "lupení " do budky mají opravdu v oblibě. Jejich voliéra na rozdíl od papouščí je plná zeleně a kd\yž na ně zasvítí slunce, jsou jak smaragdy, jsou docela krotké a líbí se mně i jejich zpěv.
raduz
napsal(a):
Dobrý večer,
RN
Moc děkuju za odpověď, myslíte si že by byla voliera 3d2v1š vyhovující? Jinak moc pěkné voliery.