Šípky, dáváte papouškům?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2021 15:35
miloš123

XXX.XXX.147.104

Zdravím,
dáváte středním papouškům zralé šípky?
Kromě ostatního ovoce a zeleniny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2021 15:43

miloš123 napsal(a):
Zdravím,

Ano, je to super zdroj vitamínu C.

7.11.2021 15:46
kubanec

XXX.XXX.152.248

Ano dávají se už jste se ptal na vlákñe o korelach tak jim je dejte a uvidíte jestli je budou brát

7.11.2021 16:42
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Já jsem zkoušel dávat šípky ,ale brali je jen Králováci a Alexandři velcí. Alexi malí, rosely ,korely a všichni ostatní je nechávali bez povšimnutí.

7.11.2021 17:12
exotchov

XXX.XXX.168.151

A co jim jeste davate.

7.11.2021 17:33

U mne je berou pouze královské a bernard č.č - rozely pestré a pemanti je nechcou. Když jsem měl ary marakány,amazóňany kubánské a alekandery velké tak ty je brali.
Pavel

7.11.2021 17:49
Rotvik

XXX.XXX.232.230

Pestré mi berou v pohodě ..

7.11.2021 17:51
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

miloš123 napsal(a):
Zdravím,

Bylo zde několik odpovědí, ale neřeší, proč ti papoušci ty šípky berou.
Ano, vitamin C, ale pokud polkne celý plod drozd, stráví dužinu, vyloučí semeno, přijme C vitamin. Napište, co vaši poapošci berou. Louskají jádra semen šípků a tím okusí i dužoinu s C vitaminem, nebo polknou dužndu, což nedělají.
K těmto otázkám bych dodal. Co zůstane v zažívání a co střeva vyloučí beze změny.
Na př. Semena jeřabin tisu, aronie atd. Zase záleží na druhu ptáků. Loupají jádro nebo polykají dužinu. A to je, jak se říká nebe a dudy.

9.11.2021 20:37
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Zase záleží na druhu ptáků. Loupají jádro nebo polykají dužinu. A to je, jak se říká nebe a dudy.

11.11.2021 06:02
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

exotchov napsal(a):
A co jim jeste davate.

V létě vše zelené od smetánky až po žabinec a celou zimu dávám ptačí zob a skalník otřepu sníh a dávám větve i s plody a hlohyni ,ale opatrně špatně se s ní manipuluje má velké trny, ale ptákům to nevadí a oberou jí dohola.
Všichni moji papoušci tyto plody mají rádi a zjara na přilepšenou podávám zamraženou kukuřici, aronii a jeřabinu. Samozřejmostí jsou větve ovocných a jehličnatých stromů z mojí zahrady které nejsou ošetřeny chemickými postřiky.

11.11.2021 07:15
Jimu

XXX.XXX.230.37

Já šípky rozpůlím a přidám ke krmivu. Zájem mají jen o semena, ale obal nechávaji většinou bez povšimnutí. Dávám větve skalníku, jeřabin, (také převážně berou semena), červenou řepu i s listy, velmi jim chutnají semena pampelišek, ale i celé pampelišky s kořenem, žabinec, nať petržele, libečku atd. Nejraději mají jablka a mrkev s natí (domácí nestříkanou). Nabízel jsem banány, ale nebrali. Je toho hodně k nabídnutí, tak ať si vyberou.

11.11.2021 09:00
chov.amazonku

XXX.XXX.113.30

Jimu napsal(a):
Já šípky rozpůlím a přidám ke krmivu. Zájem mají jen o semena, ale obal nechávaji většinou bez povšimnutí. Dávám větve skalníku, jeřabin, (také převážně berou semena), červenou řepu i s listy, velmi jim chutnají semena pampelišek, ale i celé pampelišky s kořenem, žabinec, nať petržele, libečku atd. Nejraději mají jablka a mrkev s natí (domácí nestříkanou). Nabízel jsem banány, ale nebrali. Je toho hodně k nabídnutí, tak ať si vyberou.

Krásní papoušci a chov,zařízení 👍👍👍

11.11.2021 11:58
chov.amazonku

XXX.XXX.113.30

Mám Kakadu a Amazonky a berou je dobře.. Dají se zamrazit i usušit

11.11.2021 12:55
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Jimu napsal(a):

Parádní! Králováky máte pár?

Jinak mě berou nejvíc jablka, kukuřici, jeřabiny (letos u nás slabá úroda), a přes léto zelené (pampelišky, kopřivy, žabinec), salát, šípky je u mě spíš zpestření. Obecně největší apetit a nejméně vybíraví jsou u mě králováci a pak andulky. Rosely mi jedí nejméně a horáci s nádhernými takový průměr.

11.11.2021 13:30

U nás austrálie (od andulek po královské) nejradši jablko, mrkev, červenou řepu. Zvlášť větší druhy to chtějí radši na kousky. Plus králováci jako jediní z nich rádi pomeranč. Alexandři to samé + pomeranče a sem tam celer a kořenovou petržel.

Plus všichni od jara do podzimu zelené - různé traviny, jetel (hlavně květy), pampelišky, jitrocel, žabinec, atd. Sem tam dávám ze zahrádky mangold, kadeřávek, listy řepy a saláty - prostě jak narostou, dávám jim 1-2x týdně. Plus berou rádi z toho, co jim pěstuji dále doma i aronii, muchovník, ostružiny (to spíš větší druhy), rybíz a jostu. V přírodě sbírám šípky a bezinky.

Teď přes zimu chci zkusit mraženou kukuřici a mám pro ně i zásobu rybízu. :)

11.11.2021 14:21

Dávám pravidelně středy paprik se semínky (to tady ještě nepadlo), dužina paprik ptáky nezajímá. Ožírají i semínka z rajčat.

14.11.2021 16:27
Santi

XXX.XXX.44.203

Šípky mi berou Horáci a zjistil jsem, že Horákům i Andulkám celkem šmakuje meduňka a máta. Mám ji ještě na zahrádce celkem pěknou.

karelo

17.11.2021 00:39
karelo

XXX.XXX.198.210

Dávám chili papričky. Berou mi je žaci ,amazoňani, konžští,senegalci je nechtějí.

17.11.2021 07:42
mirči

XXX.XXX.188.246

Aj ja podávam austrálskym papagájom chilli papričky aj klasické guľaté feferónky. Vždy všetko zmizne behom chvíle. Berú to či už rozely, penanti,límčaci, kráľováci atď.Všetci sa naučili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík