Uživatel s deaktivovaným účtem

miloš123
napsal(a):
Zdravím,
dáváte středním papouškům zralé šípky?
Kromě ostatního ovoce a zeleniny.
Ano, je to super zdroj vitamínu C.

U mne je berou pouze královské a bernard č.č - rozely pestré a pemanti je nechcou. Když jsem měl ary marakány,amazóňany kubánské a alekandery velké tak ty je brali.
Pavel
miloš123
napsal(a):
Zdravím,
dáváte středním papouškům zralé šípky?
Kromě ostatního ovoce a zeleniny.
Bylo zde několik odpovědí, ale neřeší, proč ti papoušci ty šípky berou.
Ano, vitamin C, ale pokud polkne celý plod drozd, stráví dužinu, vyloučí semeno, přijme C vitamin. Napište, co vaši poapošci berou. Louskají jádra semen šípků a tím okusí i dužoinu s C vitaminem, nebo polknou dužndu, což nedělají.
K těmto otázkám bych dodal. Co zůstane v zažívání a co střeva vyloučí beze změny.
Na př. Semena jeřabin tisu, aronie atd. Zase záleží na druhu ptáků. Loupají jádro nebo polykají dužinu. A to je, jak se říká nebe a dudy.
exotchov
napsal(a):
A co jim jeste davate.
V létě vše zelené od smetánky až po žabinec a celou zimu dávám ptačí zob a skalník otřepu sníh a dávám větve i s plody a hlohyni ,ale opatrně špatně se s ní manipuluje má velké trny, ale ptákům to nevadí a oberou jí dohola.
Všichni moji papoušci tyto plody mají rádi a zjara na přilepšenou podávám zamraženou kukuřici, aronii a jeřabinu. Samozřejmostí jsou větve ovocných a jehličnatých stromů z mojí zahrady které nejsou ošetřeny chemickými postřiky.
Já šípky rozpůlím a přidám ke krmivu. Zájem mají jen o semena, ale obal nechávaji většinou bez povšimnutí. Dávám větve skalníku, jeřabin, (také převážně berou semena), červenou řepu i s listy, velmi jim chutnají semena pampelišek, ale i celé pampelišky s kořenem, žabinec, nať petržele, libečku atd. Nejraději mají jablka a mrkev s natí (domácí nestříkanou). Nabízel jsem banány, ale nebrali. Je toho hodně k nabídnutí, tak ať si vyberou.
Jimu
napsal(a):
Já šípky rozpůlím a přidám ke krmivu. Zájem mají jen o semena, ale obal nechávaji většinou bez povšimnutí. Dávám větve skalníku, jeřabin, (také převážně berou semena), červenou řepu i s listy, velmi jim chutnají semena pampelišek, ale i celé pampelišky s kořenem, žabinec, nať petržele, libečku atd. Nejraději mají jablka a mrkev s natí (domácí nestříkanou). Nabízel jsem banány, ale nebrali. Je toho hodně k nabídnutí, tak ať si vyberou.
Krásní papoušci a chov,zařízení 👍👍👍
Jimu
napsal(a):
Parádní! Králováky máte pár?
Jinak mě berou nejvíc jablka, kukuřici, jeřabiny (letos u nás slabá úroda), a přes léto zelené (pampelišky, kopřivy, žabinec), salát, šípky je u mě spíš zpestření. Obecně největší apetit a nejméně vybíraví jsou u mě králováci a pak andulky. Rosely mi jedí nejméně a horáci s nádhernými takový průměr.

U nás austrálie (od andulek po královské) nejradši jablko, mrkev, červenou řepu. Zvlášť větší druhy to chtějí radši na kousky. Plus králováci jako jediní z nich rádi pomeranč. Alexandři to samé + pomeranče a sem tam celer a kořenovou petržel.
Plus všichni od jara do podzimu zelené - různé traviny, jetel (hlavně květy), pampelišky, jitrocel, žabinec, atd. Sem tam dávám ze zahrádky mangold, kadeřávek, listy řepy a saláty - prostě jak narostou, dávám jim 1-2x týdně. Plus berou rádi z toho, co jim pěstuji dále doma i aronii, muchovník, ostružiny (to spíš větší druhy), rybíz a jostu. V přírodě sbírám šípky a bezinky.
Teď přes zimu chci zkusit mraženou kukuřici a mám pro ně i zásobu rybízu. :)

Dávám pravidelně středy paprik se semínky (to tady ještě nepadlo), dužina paprik ptáky nezajímá. Ožírají i semínka z rajčat.
karelo

XXX.XXX.198.210
Dávám chili papričky. Berou mi je žaci ,amazoňani, konžští,senegalci je nechtějí.