Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2021 17:19
alex66

XXX.XXX.79.212

Měl jsem skoro deset let 2 páry alex. vousatých. Letos mě ale padnul u jednoho páru samec a tak mě napadlo je dát do jedné velké voliéry se dvěma budkama.
Myslíte že by to mohlo fungovat?
Četl jsem tady někdy v létě, že to tak někdo má s královákama.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2021 17:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

alex66 napsal(a):
Měl jsem skoro deset let 2 páry alex. vousatých. Letos mě ale padnul u jednoho páru samec a tak mě napadlo je dát do jedné velké voliéry se dvěma budkama.
Myslíte že by to mohlo fungovat?
Četl jsem tady někdy v létě, že to tak někdo má s královákama.

Já tipuju, že se to bude jako u ostatní druhů papoušků, kde je samice navíc - samice se poperou.

15.11.2021 04:31
exotchov

XXX.XXX.168.151

To vam nikdo nezaruci,vyskouset.Me to fungovalo pouze u rozel.

15.11.2021 18:45
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

exotchov napsal(a):
To vam nikdo nezaruci,vyskouset.Me to fungovalo pouze u rozel.

Jestliže jste tak dlouho měl alexandry vousaté, tak byste měl dávat rady Vy. Já je nechovám, zkušenost mám jen s alexandry čínskými.
U těch je dominantní samice. Tam jsem měl 3 páry hnízdící. pak jsem choval 2 samce a 1 samici. úplně v pohodě. Když seděla, tak se samci vzájemně krmili. Pářila se s oběma. Podobně eklektus. Ale i tam je samice dominantní. Co by dělaly dvě samice nevím, ale asi by se nesnesly. Všeobecně platí, že dominantní jedinci se nesnáší. U rozel by se dva samci zabili, nebo by ze žárlivosti samec tu svou samici ubezdušil. Samce a dvě samice rozel jsem nikdy nezkoušel.
Ono je to u každého druhu jinak. Jen obyčejné andulky. V době hnízdění lichá samice udělá ve voliéře paseku. Samci navíc v pohodě. Zde se jen diskutuje o papoušcích, ale i u astrildů je to různé. Někteří samci by se skoro pozabíjeli a více samic nevadí. Docela obyčejný kanár a dvě samice odchovají.
Berte všechny rady i tu mou s nadhledem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík