japos

XXX.XXX.129.22
Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o pomoc s určení pohlaví u těchto dvou jedinců. (Snad to z těchto fotek půjde rozeznat.)
Předem děkuji za pomoc.
japos
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o pomoc s určení pohlaví u těchto dvou jedinců. (Snad to z těchto fotek půjde rozeznat.)
Předem děkuji za pomoc.
Můj tip jsou dvě samice, zde nejsou žádné výrazné samčí druhotné pohlavní znaky, ale i takoví samci se občas vyskytují. Jen mám připomínku k oku té rubínky co to s ním má, to je po úrazu, nebo zánětu ?
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Rubino samice,lutino samec,mohutný ze široka nasazený zobák,velká bílá líčka,postoj také samčí.Třeba se pletu,ale takto bych to viděl kdybych třeba tyto ptáky měl koupit do svého chovu.
Zdravím všechny,
protože i já mám pochyby o pohlaví, poprosím o Váš názor. Děkuji
Ladamusa
napsal(a):
Rok Samec 2019 údajná předpokládaná samice 2020
Na fotografii sedí vlevo. Ale čím víc je oba pozoruji tak začínám pochybovat, jestli to nejsou dva samci. Samec vlevo je jasný, musel jsem ho doparovat. Ale mám pochyby.
Ani se vám nedivím,čím člověk vidí víc rosel, tím vidí víc atypických jedinců.Na samce je to dost zelený a má to kolem očí slabě probarvené, hlava je kulatá, zobák kratší a méně výrazný, líčka střední. Mohla by to samice být, uvidíte na jaře. To je rada co? Nemáte možnost ji pustit na chvíli na pozorování do skupinky jiných rosel ? Tam se to většinou hned ukáže.
JoPe
napsal(a):
Ani se vám nedivím,čím člověk vidí víc rosel, tím vidí víc atypických jedinců.Na samce je to dost zelený a má to kolem očí slabě probarvené, hlava je kulatá, zobák kratší a méně výrazný, líčka střední. Mohla by to samice být, uvidíte na jaře. To je rada co? Nemáte možnost ji pustit na chvíli na pozorování do skupinky jiných rosel ? Tam se to většinou hned ukáže.
Je to tak já píšete, čím více koukám, tím více jsem na vážkách. I zbarvení je dosti výrazné.
Mám pouze jeden pár. Jinak mám jižní Ameriku.
Spíše udělám asi DNA, protože na jaře přeparovat by mohl být problém. Ty tři stovky mě nezničí.
Děkuji za komentář.