Dobrý den,
prosím, můžete poradit.
Korelka začala klepat nožkou. Vypadá to jako tik. Několikrát rychle zatřese nohou. Dost jí to obtěžuje. Pak zapípá, zobákem si potom jako by pročesává peří nad klepající nohou. A to se stále opakuje. Vůbec nemá klid. Vypadá to jako u lidí syndrom neklidných nohou. Peří má v pořádku, krmivo má stejné. Jiný problém nemáme. V noci spí v klidu. Noha zlobí jen přes den.
Děkuji za rady.
Mája
majkasavel
napsal(a):
Dobrý den,
prosím, můžete poradit.
Korelka začala klepat nožkou. Vypadá to jako tik. Několikrát rychle zatřese nohou. Dost jí to obtěžuje. Pak zapípá, zobákem si potom jako by pročesává peří nad klepající nohou. A to se stále opakuje. Vůbec nemá klid. Vypadá to jako u lidí syndrom neklidných nohou. Peří má v pořádku, krmivo má stejné. Jiný problém nemáme. V noci spí v klidu. Noha zlobí jen přes den.
Děkuji za rady.
Mája
Takto sa ťažko radí. Skuste dat video. Mozno by pomohlo zavolať veterinarovi.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
exotchov
JJ,Evik má profesionální deformaci po zkušenostech s klepáním nožek u Žaků.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
majkasavel
Zdravím,nemůže mít nožku namoženou,mohla si jí ve vaší nepřítomnosti někam strčit mezi pletivo,nebo dráty klece.Může mít někde vražen mikroskopický předmět,dokáže se zapíchnout i slupka od slunečnice,pak se to zalomí a dělá potíže,někdy to ani nehnisá,zapouzdří se,ale při došlapu to bolí.
Cizopasníky bych asi vyloučil,drbala by se oběma nohama.
Nejlépe odchytit,lupu a prohledat nožku,hlavně polštářky kde došlapuje.
Ale může mít i nějaký tik,těžko hledat příčinu,neznám prostředí kde žije,vzniká i z nervozity na nějaký vnější podnět,nutno zamezit nežádoucím věcem.
alfonzo
napsal(a):
exotchov
JJ,Evik má profesionální deformaci po zkušenostech s klepáním nožek u Žaků.
Jo, jo, co jsem si od hovada, které několik let prodávalo žaky nakažené cirkovirozou mám tu "deformaci". A žako se píše s malým "ž", vy mysliteli. Debila, jako jste vy aby jeden pohledal...Fuj, že sem vůbec lezete. A ještě nám zopakujte, jak jste naložil se stejně nakaženými andulkami...Prase jedno.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Jen se utvrzujete ve své nemožnosti.Papoušek Žako,není zvíře,něčí žák,stejně je tomu u papouška Šedého,není to výraz pro šedou andulku,ale název určitého druhu,kapišto.
Nejste můj poručník,lezu sem pomoci zvířatům a jejich majitelům,některá mají však na majitele smůlu,podobně jako ta vaše.
A nenapadejte mě smyšlenkami o nějakých andulkách,jestli bojujete s elzheimrem tak mě prosím vynechte.
Líbá alfonzo.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
klasterec
Jste jako ten pán minulý týden ohledně nalezené rosely,když jste se zde na diskuzi jmenovala "Eva1234" ,tak jste uvedla stejné telefonní číslo jako nyní v inzerátu na darování lustrů.
Takže žádné STB ,ale vy sama jste se zveřejnila.
Líbá alfonzo
alfonzo
napsal(a):
klasterec
Jste jako ten pán minulý týden ohledně nalezené rosely,když jste se zde na diskuzi jmenovala "Eva1234" ,tak jste uvedla stejné telefonní číslo jako nyní v inzerátu na darování lustrů.
Takže žádné STB ,ale vy sama jste se zveřejnila.
Líbá alfonzo
Líbejte si svojí bábu, jestli vůbec nějakou máte, šmíráku STBáckej.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
klasterec
Takže to ukončíme,chovatelskou odbornost jste projevila jako vždy v pravé míře,tazatelce to určitě hodně pomohlo.Zase někdy příště až si o to řeknete a někoho sprostě napadnete,vím,nic jiného neumíte.
Váš ctitel alfonzo.
Alfonzo:
Nejsem odborník, ale ani neprolézám jiná térmata, neporovnávám jména a telefonní čísla, abych je uváděla v jiné rubrice, jako nějaký tumf. To dělají "kovaní". Vysmívat se někomu, že od šmejda, který roky prodával papouchy s PBFD, koupil nemocného žaka může jenom póvl. Nikdy ne chovatel, za kterého se tak rád prezentujete. Protože chovatel ví, jaká je za tím hrůza a bolest. Vy s exotchovem jste schopni o tom složit básničku a hodit ji sem jako vtip, že? Jeblí jste na to oba dost. A víc se s vámi špinit nebudu. Fuj.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
klasterec
Vy neznáte chovatelskou latinu,běžně při setkání s kamarády,první slova"tak jak to chcípe",přimotala jste se jinam než patříte a nemůžete to pochopit.
Jestli jste nepochopila,že se tím bavím jak se zde prezentujete před internetovým světem jako totální dlaždič.
A že čtu různá témata a mám velkou paměť,tak ty informace mě zůstávají uloženy,nic víc.
A že exotchov hodil do placu ptáčnický fór,tak ho totálně sprostě setřete,vy jeho,já vás a to už je špatně,ale z mé strany velký rozdíl,"bez sprostých slov".
A kdybych byl takový prase jak uvádíte,nikdy bych zde nikomu nepodal pomocnou ruku při problémech v chovu,už si to jednou pro vždy uvědomte.Dělám to proto,že mám rád zvířata i lidi.Kolikrát jste zde pomohla,nebo poradila druhým vy?
Alfonzo:
Kdybyste byl takový lidumil, tak jste místo těch blbých invektiv vůči mě raději poradil okamžitě.
Ale vy raději podpoříte vám stejně rovného, protože ono jet "na férovku" více proti jednomu je účinnější, že? . A já nemohu radit, nejsem odborník, ráda se sem přijdu sama poučit. A jestli jsem někdy něco napsala, tak jako osobní zkušenost se svými mazlíky (žako, andulky, kanárci). Brouka Pytlíka ze sebe nedělám v tomto směru, ani v jiném. Radit mohu jen v tom, co perfektně celoživotně ovládám. Ale ani tehdy takového člověka nikdy neurážím pro jeho neznalost , jako to děláte vy a ten druhý. Dejte si mokrý hadr na hlavu.
klášterec a alfonzo dokonce asi žena se pro mě stali po tomto dialogu zklamáním.
Vy se zde budete hádat i o to, jestli se žako píše s velkým nebo malým ž. Česky s malým ž, latinsky s velkým Ž. Ale je to úplně jedno při normálním chovu.
Možná, kdybychom Vás potkali, byli bychom překvapeni, jaké jste putičky.
Protože se blíží čas vánoční, neodpustím si úvahu nesouvisející s předmětem diskuze o okrasném ptactvu.
V mládí i ve zralém věku jsem měl problém s názorem mé matky Kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem, jen jsem dodal hodně tvrdým. Uběhly desítky let.
Teprve dnes ve stáří si uvědomuji smysl toho podobrnství, ale už jí to nemohu říct.
Buďme k sobě vlídnější, protože agrese plodi větší protizlo a výsledek je ten, že konflikty přichází i ten co je v právu o svůj klid a spokojenost, ikdyby spor vyhrál.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Moudivláček
Zdravím Vás.Je to věc názoru,jeden sem napíše fór o zaklepání nožek,hysterka ho sprostě napadne,já ji setřu její profesionální deformací ve vší slušnosti.A dostanu to z jedné vody na čisto takovou sprostotou,že to nemá obdoby.
Celý život mě někdo hecuje,trávím to normál,nebo ho podobně odpálím.Nejvíce se bavím na svůj úkor,když hodím do placu něco ,co zesměšní mě samého pro srandu pro druhé.Jsem rodilý šoumen,to že někteří nechápou je jejich problém,nejsem puťka,všude je mě plno,mám si s lidmi co říci o čemkoli,mám přehled ve spoustě oborů.Mě jen tak něco nerozhodí,mám to dost v hlavě srovnané,ač to tak nevypadá dle mé gramatiky, IQ mnohokráte prověřeno testy přes 140 .Neytahuji se,nemůžu za to,to příroda se na mě vyřádila.
Některými nemožnými vzteklouny se doslova bavím.
Ať se Vám daří,hlavně zdraví,jste jeden z mála ze staré školy s inteligentním projevem ,který se zde podělí o zajímavé chovatelské poznatky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.221
alfonzo
napsal(a):
Moudivláček
Zdravím Vás.Je to věc názoru,jeden sem napíše fór o zaklepání nožek,hysterka ho sprostě napadne,já ji setřu její profesionální deformací ve vší slušnosti.A dostanu to z jedné vody na čisto takovou sprostotou,že to nemá obdoby.
Celý život mě někdo hecuje,trávím to normál,nebo ho podobně odpálím.Nejvíce se bavím na svůj úkor,když hodím do placu něco ,co zesměšní mě samého pro srandu pro druhé.Jsem rodilý šoumen,to že někteří nechápou je jejich problém,nejsem puťka,všude je mě plno,mám si s lidmi co říci o čemkoli,mám přehled ve spoustě oborů.Mě jen tak něco nerozhodí,mám to dost v hlavě srovnané,ač to tak nevypadá dle mé gramatiky, IQ mnohokráte prověřeno testy přes 140 .Neytahuji se,nemůžu za to,to příroda se na mě vyřádila.
Některými nemožnými vzteklouny se doslova bavím.
Ať se Vám daří,hlavně zdraví,jste jeden z mála ze staré školy s inteligentním projevem ,který se zde podělí o zajímavé chovatelské poznatky.
Vy utocite na každého kdo nedělá ptáky 20 let jak na totální hňupy. Zatím jste neprojevil ani supr fundované rady ani odbornost. Jem rádoby chytré hlody co najdu na googlu.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
leithian
Já myslel,že už jste chcípla na zlobu a neznalost,no nic,ono to přijde.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Dobrý den,asi máte z této diskuze záhadné pocity,ale zde to takto někdy funguje.Mě napadají prázdné dunící nádoby,nechápou,že jsem za svůj chovatelský život posbíral zkušeností,že je mohu rozdávat druhým.Nejsem vševěd,ale vím hodně ,ale i po praktické stránce.Pomáhám lidem se zvířaty i ve svém okolí,vžy zdarma,získávám tím nové zkušenosti a rozšířím si vědění.
Kdyby ste měla s chovem jakýkoli problém,klidně písněte,po tomto vláknu jste již připravena na odezvy,schopní pomohou,neschopní to rozrejou.
Ať se daří.