PavlaN

XXX.XXX.206.235
Dobrý den,
máme pyrurku (samečka) již 2 roky. On sám je starý 2,5 roku. Je ochočený, přítulný, mazlivý. Nebyl dokrmovaný ručně, vymazlili jsme si ho až sami doma.
Bohužel se rapidně změnilo jeho chování ke mně a k dceři. Nejvíce tíhne k manželovi, ale vždy měl rád všechny a nikdy na nikoho neútočil. Šel vždy ke každému z nás, od všech se nechal pohladit, pomazlit, podrbat. Po prázdninách začal útočit na dceru, mysleli jsme původně, že je to tím, že celé prázdniny nebyla doma, tak je naštvaný a zatím se to nezměnilo. Dcera to vyřešila tak, že si ho prostě nevšímá.
Před nedávnem ale začal útočit i na mě. Bylo to jak lusknutím prstu. Jeden den se mazlí a druhý den po příchodu z práce mě nenechá se ani přiblížit, dokonce dělá i nálety. :( Cokoliv dělám, útočí mi na ruce. Je načepýřený a huláká. Neznám to, od malinka jsem měla papoušky a vždy jsem s nimi vycházela velice dobře.
Nikdo jsme mu nic neudělali, netrestáme ho. Je to opravdu další právoplatný člen rodiny. Žádná změna u nás nenastala. Jsme zvyklí, že když jsme s ním doma, je mimo klec. Nechceme aby byl zavřený, když jsme doma. Tzn. ráno lítá cca hodinu, než všichni odejdou a jakmile se vrátíme domů, opět ho pouštíme a je s námi volně až do doby, než jdeme spát. Ani si nevynucujeme jeho pozornost, pokud chce mít klid a spát necháváme ho v klidu odpočívat, když chce být s námi, je u nás.
Vůbec nevím, co se mohlo stát a nehodlám se s tím smířit jako dcera. Mám ráda zvířata a chybí mi, že si ho aktuálně nemůžu vzít vůbec k sobě.
Děkuji za radu.
Dobrý den. Tady není moc co radit, u pyrurů je tohle naprosto běžné chování. Nejlíp je pořídit si pár, nechat si je jen jako poloochočené, že si vezmou něco z ruky nebo se nechají podrbat na hlavičce a jinak ať si žijí svůj život v páru kdy jsou nejspokojenější a vy je můžete v klidu pozorovat.