rozštěp

XXX.XXX.184.99
Zdravím,
je to otázka možná spíše pro zámečníky ale třeba to tu někdo řešil také...
Nelibí se mi "surový" al. jekl - v kombinaci se dřevem bych ho raději viděl natřený na zeleno nebo hnědo. Má někdo odzkoušenou nějakou barvu, která je nezávadná pro ptáčky a drží na hliníku?
Díky za tipy.
Tomáš
Dobrý večer,
posledních 30 roků natírám voliery Luxolem palisandr a pro ptáky v pohodě.
Chce to ale 2 až 3 nátěry - je to dost řídké tak to hůře kryje ale zase je dobré že to nedělá nějakou vrstvu kterou by ptáci mohli olupovat a konzumovat. Používám to na kovové jekle nebo trubky i na nové pozinkované pletivo. Mirek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
mirek 61
napsal(a):
Dobrý večer,
posledních 30 roků natírám voliery Luxolem palisandr a pro ptáky v pohodě.
Chce to ale 2 až 3 nátěry - je to dost řídké tak to hůře kryje ale zase je dobré že to nedělá nějakou vrstvu kterou by ptáci mohli olupovat a konzumovat. Používám to na kovové jekle nebo trubky i na nové pozinkované pletivo. Mirek
Nevím jaký Luxol používáte,ale Luxol je lazura na Dřevo,protože musí vsakovat a na kov se moc nehodí-časem se olupuje,zejména při použití více nátěrů.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
mirek 61
Zdravím,přesně jak píšete,luxol mám podobnou dobu na pozink plechování na budovách,včetně parapetů oken a drží,základem je,nenatírat v parnu,pak se odlupuje,takže v teplotě okolo dvaceti stupňů bez slunce,vyschne pozvolna a drží perfekt.
Jinak pletivo mám natřeno vodovou barvou Bisil,drží také přes třicet let,ale už to budu muset trošku přetáhnout,velcí papoušci to naruší zobákem,tak to místy už není ono.
Když jsem to tím Bisilem natíral,myslel jsem,že je v tom pivo,pěnilo to ,ale za chvíli krásný hladký povrch,bez základovky na starší pozink pletivo.Mám tím natřeny desítky let i pozink střechy,střechu musíte světlou barvou,jinak slunce udělá své,asi by tak dlouho tmavá nevydržela.