Surový al. jekl - nelíbí se mi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

rozštěp

29.11.2021 16:20
rozštěp

XXX.XXX.184.99

Zdravím,
je to otázka možná spíše pro zámečníky ale třeba to tu někdo řešil také...

Nelibí se mi "surový" al. jekl - v kombinaci se dřevem bych ho raději viděl natřený na zeleno nebo hnědo. Má někdo odzkoušenou nějakou barvu, která je nezávadná pro ptáčky a drží na hliníku?

Díky za tipy.
Tomáš

29.11.2021 16:46
Rotvik

XXX.XXX.59.191

Pokud ještě nemáte postaveno,tak si kupte rovnou eloxovaný

29.11.2021 21:40
mirek 61

XXX.XXX.52.96

Dobrý večer,
posledních 30 roků natírám voliery Luxolem palisandr a pro ptáky v pohodě.
Chce to ale 2 až 3 nátěry - je to dost řídké tak to hůře kryje ale zase je dobré že to nedělá nějakou vrstvu kterou by ptáci mohli olupovat a konzumovat. Používám to na kovové jekle nebo trubky i na nové pozinkované pletivo. Mirek

Neregistrovaný uživatel

30.11.2021 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

mirek 61 napsal(a):
Dobrý večer,
posledních 30 roků natírám voliery Luxolem palisandr a pro ptáky v pohodě.
Chce to ale 2 až 3 nátěry - je to dost řídké tak to hůře kryje ale zase je dobré že to nedělá nějakou vrstvu kterou by ptáci mohli olupovat a konzumovat. Používám to na kovové jekle nebo trubky i na nové pozinkované pletivo. Mirek

Nevím jaký Luxol používáte,ale Luxol je lazura na Dřevo,protože musí vsakovat a na kov se moc nehodí-časem se olupuje,zejména při použití více nátěrů.

30.11.2021 12:38
vegh

XXX.XXX.61.91

Ja mám 40-ročné roxor 16 mm.pleťivo pleťené 2,2mm nebolo naťerané žiadné farbov a drží to je to už hrdzavé ale pevné.ked dáťe slabé pleťivo možťe to naťéať aj tak to nevidrží.

alfonzo

30.11.2021 12:46
alfonzo

XXX.XXX.0.243

mirek 61
Zdravím,přesně jak píšete,luxol mám podobnou dobu na pozink plechování na budovách,včetně parapetů oken a drží,základem je,nenatírat v parnu,pak se odlupuje,takže v teplotě okolo dvaceti stupňů bez slunce,vyschne pozvolna a drží perfekt.
Jinak pletivo mám natřeno vodovou barvou Bisil,drží také přes třicet let,ale už to budu muset trošku přetáhnout,velcí papoušci to naruší zobákem,tak to místy už není ono.
Když jsem to tím Bisilem natíral,myslel jsem,že je v tom pivo,pěnilo to ,ale za chvíli krásný hladký povrch,bez základovky na starší pozink pletivo.Mám tím natřeny desítky let i pozink střechy,střechu musíte světlou barvou,jinak slunce udělá své,asi by tak dlouho tmavá nevydržela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík