Prodám

Prodám Papouška senegalského - Prodám ručně dokrmené papoušky senegalské oc...
5000 KčLala03
XXX.XXX.234.83
Dobrý večer,
Chcela by som sa opýtať teda prišla som si pre radu.
Pred rokom som si priniesla senegalského papagája. Pán tvrdil,že je ručne odchovany a mladý (len pohlavie ešte neviem). Keď som ho priniesla domov bol v strede a mimo, tomu chápem, všetko nové (ľudia, prostredie,bývanie).
Za tri dni mi sadol na ruku a bral si z ruky piškót aj postupne na rameno mi išiel.
Ale teraz po roku sa začal správať čudné, začal útočiť keď ho chcem cez klietku pohladkať (predtým s tým nemal problém), aj keď mu idem dať prst aby si sadol tak radšej odletí, a hlavne začal KÚSAŤ. Nevieme prečo lebo normálne priletel, sadol si na rameno a túlil sa.
Hlavne mi ide o to aby nás nezačal viacej kusat a byt agresívny.
Ďakujem za každú odpoveď ☺️
Paní, asi podle chování je dokrmený. Co to je, že je mladý. Jako chovatel bych toto nikdy nevyslovil. Já jsem též mohu tvrdit, že jsem mladý.mladý. Llezu na střechu, kácím stromy a je mně 77 let. Ale mám to v občance a papoušek má kroužek. Tam je rok a nemusí chovatel tvrdit, že je mladý.
Podle fotky se to těžko poznává, ale ta světlá, skoro žlutá duhovka dosvědčuje, že ten papoušek je starší než 2 roky, možná i 3 a více.
Dvouletý senegalský má duhovku šedou a stářím žloutne. Já je chováma odchovávám jen 7 roků, nemohu tedy dávat rozumy, ale mám to vypozorováno, ikdyž jsem o tom nikde nečetl. Uvítám reakce na tento znak stáří.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Přesně tak,zřizuje si postavení ve smečce,to zkouší skoro každé zvíře u mě dojde jen tam co dovolím,já jsem šéf,kupuji mu krmení starám se o ně,to samé zkoušejí psi,neuhne,kdyby měl člověk upadnout,párkráte ho odstrčím nohou a ví ,že tudy cesta nevede.Kousavé papoušky cvrknu prstem do zobáku a dají pokoj,je jim to nepříjemné a dají si dohromady,že to přijde v souvislosti s kousnutím z jejich stranyl,tak se toho vyvarují,není to hned,ale zabírá to.
Lala03
XXX.XXX.234.83
Pán Moudivláček napísala som tak ako najlepšie viem a hovoril mi pán od ktorého som ho brala. Povedal mi že má pol roka a krúžok vôbec ani nemal (nedostal).
Mám prvého papagája a snažím sa zisťovať ďalej informácie a rady od skúsenejších.
A chcem mu zohnať partnerku ale mám obavy, že sa jeho chovanie zmení a nebude toľko už krotky, alebo bude útočiť ako som počula od druhých.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Lala03
Musíte si srovnat v hlavě co vlastně chcete,jestli ochočené ptáky,nebo pár na odchov?Většina ochočených samic slézá z hnízda jen se člověk objeví na dvoře a visejí na předním pletivu do doby dokud nezmizíte,takže zastuzená vajíčka,ustydlá mláďata.Všechny papoušky mám klidné,vezmou z ruky krmivo a tím to končí,dále se s nimi nesbližuji,chci odchovy.
Ochočené máme doma ,odchov nemíníme realizovat.
Lala03
XXX.XXX.234.83
Áno rozumiem, len či sa tak chová skrz toho,že by sa chcel párit.
A chov som nechcela realizovať.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Senegalec má již žluté oči,nevím jaké měl při koupi,senegalcům oči žloutnou okolo druhého roku ,také v té době hormonálně dospívají,různí se to časově,každý jedinec je jiný.Váš samec podle všeho dospěl a začíná být panovačný,zbytek jsem napsal výše,pokud to včas nezabrzdíte,stanete se jeho otrokem,je to jako s dětmi,párkráte slevíte a začnou toho doslova zneužívat.Vy jste pánem situace,takže okolí se musí podřídit vám.Prostě výchovou zabrzdit nežádoucí touhy.
Lala03
XXX.XXX.234.83
Budem sa snažiť a spravím ako ste vraveli.
Ďakujem vám veľmi pekne za radu, veľmi si to cením ☺️
Lala03
napsal(a):
Pán Moudivláček napísala som tak ako najlepšie viem a hovoril mi pán od ktorého som ho brala. Povedal mi že má pol roka a krúžok vôbec ani nemal (nedostal).
Mám prvého papagája a snažím sa zisťovať ďalej informácie a rady od skúsenejších.
A chcem mu zohnať partnerku ale mám obavy, že sa jeho chovanie zmení a nebude toľko už krotky, alebo bude útočiť ako som počula od druhých.
Zdravím, váš senegálec je asi 1,0 samec, ale chtělo by to ještě nějaké lepší foto - prsní klín,pod ocasem. Změna chování může být dospíváním, takže je v toku, ale neznamená to, že tím končí jeho krotkost a nezájem o vás! Tok skončí a bude jako před tím, ale jasné je, že v tom období musíte být v pozoru a reagovat na vše zlé co udělá a cinknutí prstem do zobáku a pohrození prstem a taky zvýšením hlasu - to nesmíš - je účinné!
Pořízením krotkého protějšku, bych se vůbec nebál, měl jsem krotké páry, které odchovávali a po hnízdění byli zase miláčkové jako před tím. Ohledně barvy oční duhovky je to celkem jasné - mládě přibližně do 2let jí má tmavou (šedou, černou) a pak nastává dospívání a její barva se mění na žlutou nebo oranžovou! Takže při koupi je to celkem dané, horší je to při koupi starších jedinců a ještě bez kroužků!
Jo a kroužek nemůže jen tak dostat.. ten musí být na noze a pevný v celku, žádný půlený(ztrácí důvěryhodnost)!
S pozdravem Zappe
Lala03
XXX.XXX.234.71
Lala03
napsal(a):
Ďakujem veľmi pekne Zappe, momentálne mám len túto fotku.
Zdravím, ano je to 1,0 samec, forma Mesotypus. Tak a je to na vás, sehnat hezkou samičku, ručně dokrmenou a krotkou a pomalu je seznamovat a jestli budete chtít odchov nebo ne, tak to uvidíte časem, ale nic jednoduchého to není! Ale to je zase jiná diskuse. S pozdravem Zappe