Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

FFFa

16.12.2021 17:13
FFFa

XXX.XXX.168.175

Dobrý den, mohu mít dotaz ohledně ochočení?
Za pár dní dovezeme domů půl roční mládě amazoňana, které je po celou dobu u rodičů, dáváte nám šanci, že se papoušek ochočí a zvykne na nové prostředí?
Někde jsem slyšel, že už je pozdě v této době, tak hledám zkušenosti a různé rady.
Díky za odpovědi, jsme začínající chovatelé.

16.12.2021 18:17
Fff

XXX.XXX.88.252

FFFa napsal(a):
Za pár dní dovezeme domů půl roční mládě amazoňana, které je po celou dobu u rodičů, dáváte nám šanci, že se papoušek ochočí a zvykne na nové prostředí?
Někde jsem slyšel, že už je pozdě v této době, tak hledám zkušenosti a různé rady.

ano, je to teoreticky možné, ale nepočítal by jsem s tím, a taky je velice důležité vědět, do čeho ho umístíte, je velký rozdíl, zda ho dáte do klece nebo voliéry.

16.12.2021 20:17
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Fff napsal(a):
ano, je to teoreticky možné, ale nepočítal by jsem s tím, a taky je velice důležité vědět, do čeho ho umístíte, je velký rozdíl, zda ho dáte do klece nebo voliéry.

Tak pane, jen moje zkušenost. Když uvedeného jedince dáte do voliéry, Tak si na bližší kontakt počkáte měsíce nebo roky. Pokud ho dáte do klece metr krát metr někde do rohu místnosti ve výši hlavy člověka, nebudete se vnucovat, zkrotne, až se budete divit. Za jak dlouho si netroufám říct, nevím jak se Vy budete k němu chovat.
A jak se chovají ti rodiče k chovateli?. Přiletí a vezmou si pamlsek - piškot přes pletivo z ruky , Nebo odletí na opačný konec voliéry. Zůstaňte v pozadí a pozorujte tto chování. Kteří se bojí a odletí, ty neberte.

17.12.2021 05:22
z jarda

XXX.XXX.240.117

FFFa napsal(a):

Zdravím, tak nějak se v tom nevyznám - chcete ho ochočit na mazlení nebo na chov?!
Když jako mazla, tak do toho bych nešel... není důvod, proč si přidelávat starosti s nejistým výsledkem. V nabídce je dost ručně dokrmených už krotkých. Ano jsou o něco dražší, ale za ty starosti a problémy se to vyplatí! Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík