milovnikptactva764

XXX.XXX.38.49
milovnikptactva764

XXX.XXX.38.49
A potřebují budku?
milovnikptactva764

XXX.XXX.38.49
a co s vodou?
milovnikptactva764
napsal(a):
a co s vodou?
No tak vodu najdou běžně v přírodě,ale klidně jim nějaké pítko udělejte.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hrdli%C4%8Dka_zahradn%C3%AD
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Ty dotazy nemyslíte vážně,že je to jen sranda?
milovnikptactva764

XXX.XXX.38.49
ne, proč by měla? Vím že to působí jako výslech ale jenom jim chci udělat dobře.
milovnikptactva764

XXX.XXX.38.49
vendel
napsal(a):
Milovník ptactva-jak se nazyvate, by měl poznat hrdlicku. To ví malé deti. Vodu nepotřebuji, jinak jim dejte do krmitka klasickou směs zrnin.
To že jsem milovník ptactva neznamená, že jsem vševěd a že o nich vím hodně. Jenom se mi líbí a mám je rád.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
milovnikptactva764
Podle nicku se domnívám,že jste na špatných stránkách.Protože,nepoznat hrdličku je mimo mísu pro diskuzi na ifauně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
milovnikptactva764
napsal(a):
To že jsem milovník ptactva neznamená, že jsem vševěd a že o nich vím hodně. Jenom se mi líbí a mám je rád.
Strejda Google to je vševěd-ten vám o nich prozradí úplně všechno.
Rotvik
napsal(a):
Dle mého názoru to jsou hrdličky.Ke krmení můžete použít běžné druhy zrnin nebo klasickou krmítkovou směs,která se dá běžně koupit.
A je to invazní druh nebo není ? Ozvěte se vědátoři brojící proti mníškům nebo alexandrům malým v naší přírode. A co zvonohlík zahradní, bažant, není to vůbec jednoduché. Pořád je ta hrdlička lepší než zdivočelí holubi věžáci. Z hlediska člověka neškodí a ani mu neprospívá. Aspoň je potravou predátorů, když už není naše drobné ptactvo.
Rotvik
napsal(a):
No tak vodu najdou běžně v přírodě,ale klidně jim nějaké pítko udělejte.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hrdli%C4%8Dka_zahradn%C3%AD
Tak jste na dotaz dostal odkaz. Ano, hrdlička zahradní. V klecích se chová hrdlička chechtavá, která nehouká, ale cukruje. Hrdlička, jak jste si výše přečetl ovládla Evropu. Je to pták, který se ve městech uživí a sám je potravou třeba krahujce, hlavně v zimě. Jestli je nějakým přínosem do naší přírody z hlediska užitečnosti nebo škodlivosti nevím, asi jen jako zdroj potravy predátorů, ale je na se co dívat, když všechno původní ptactvo mizí. Někoho ráno budí její houkání, jinému vadí trus na zaparkovaném autu pod hřadovacím stromem. Možná vědátoři jí označí za invazní dřruh, ale ona se rozřířila na sever sama na rozdíl od mníšků a alexandrů malých, k jejichž rozšíření přispěl člověk. A co náš vrabec a špaček. Tam ho člověk dotáhl i přes oceán.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Moudivláček
Zdravím ,21.16 hodin.Nějak to mícháte páté přes deváté.Alexandři a Mníšci jsou něco jiného než tažný Zvonohlík,nebo Hrdlička.Bažant byl u nás vysazen člověkem,jako lovná zvěř,budíž. Ale ulétlí ptáci dovezeni lidmi z jiného kontinentu,kteří se sem nemohou dostat přirozenou cestou jsou opravdu invazivní.Podobně,jako různé plevelné rostliny,které sem zavlekl zase člověk.O nemocech zvířat,rostlin,nevyjímaje lidí by to bylo na rozsáhlou diskuzi.
Příroda se mění,jako velký problém vidím Kormorány,Krkavce pro naši lovnou zvěř a rybníkáře.Ona i přemnožená divoká prasata nadělají velké škody,jinak jsou k ničemu,jen potrava pro myslivce.Prasata sežerou vše nač přijdou,od úrody až po vejce a mláďata vzácných ptáků i savců.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alfonzo, co podle vás Moudliváček míchá páté přes deváté...?
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Přečtěte si to,Alexandry s Mníšky vysazené v naší přírodě a Zvonohlíka s Bažantem.Na to opravdu nepotřebuji být vědátor.
Proč k tématu nepodáte vlastní plodné vysvětlení.Nebojte se rozepsat,třeba víte něco co druzí ocenějí.Víte,já píšu podle svého úsudku a znalostí,nepotřebuji googlit a pak prodávat moudra.
Ještě dodatek k Hrdličkám,ty jsou krom Kachen dalším velkým roznašečem nemocí ptáků,přenosných i na lidi.Dnes je jich pomálu,byly zabezpečeny skladováky proti jejich vniku,tam jich byly stovky.Celý život jsem pracoval v zemědělství,tak příroda byla z mé strany denně sledována po praktické stránce.
Mě osobně nevadějí,hnízdějí u souseda na třešni a ke mě létají pít k jezírku.
Jako malý kluk jsem vybíral jejich hnízda a choval je ve voliéře,dají se perfektně ochočit.