Pyrura ručně dokrmená

Prodám Pyruru zelenolícího - Nabízíme ručně dokrmené pyrurky v mutaci pine...
3000 KčASPR
XXX.XXX.62.14
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zkušenějších chovatelů. Mám doma asi 3 měsíce pyruru (aktuálně je starý asi 7 měsíců) z voliéry. Mám ho doma v prostorné kleci a pár problémů s ochočením. Jsem ve fázi, že mu normálně dávám ovoce a klásky přes mříž, dokonce si kousne do jablka, i když je puštěný mimo klec (ač teda s velkou opatrností).
Ovšem jakmile otevřu klec zaleze do rohu. Nechá se teda pohladit, ale přijde mi, že se bojí a nechá se pohladit protože nemá jinou možnost - pak mu dávám odměnu - jablíčko. Nedokážu ho tím pádem naučit na ruku. Pokud je klec zavřená tak je normálně u kraje, pozoruje mě a hraje si. Otevřu klec a automaticky se schovává.
Jinak když ho pustím, tak se proletí a pak zase vrátí do klece.
Máte nějaké doporučení, jak ho naučit na ruku?
ASPR
napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zkušenějších chovatelů. Mám doma asi 3 měsíce pyruru (aktuálně je starý asi 7 měsíců) z voliéry. Mám ho doma v prostorné kleci a pár problémů s ochočením. Jsem ve fázi, že mu normálně dávám ovoce a klásky přes mříž, dokonce si kousne do jablka, i když je puštěný mimo klec (ač teda s velkou opatrností).
Ovšem jakmile otevřu klec zaleze do rohu. Nechá se teda pohladit, ale přijde mi, že se bojí a nechá se pohladit protože nemá jinou možnost - pak mu dávám odměnu - jablíčko. Nedokážu ho tím pádem naučit na ruku. Pokud je klec zavřená tak je normálně u kraje, pozoruje mě a hraje si. Otevřu klec a automaticky se schovává.
Jinak když ho pustím, tak se proletí a pak zase vrátí do klece.
Máte nějaké doporučení, jak ho naučit na ruku?
Po 3 měsících si myslíte, že vám půjde na ruku? Víte jak se říká vyčkej času jak husa klasu. Chce to trpělivost a nechat jej volně puštěného mimo klec a uvidíte, že za nějaký čas sám přijde a bude se chtít hrát. Lákat na piškot, jablko atd. Pevně věřím, že se vám to podaří, jen to chce trpělivost. Pěkné svátky, Silvestra a Nový rok 2022.