Plastové budky z kg trubek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2021 08:50
bobanek01

XXX.XXX.36.249

Dobrý den,
jaký máte názor na budky z trubek kágečka oranžového a nebo zkušenosti s nimi a případně poslat nějaké fotky.

28.12.2021 10:20
petoc

XXX.XXX.214.54

Dobrý deň,
používam ich už pár rokov pre Alexandre malé. Vo vnútorných priestoroch bez problémov.
Vonku neodporúčam, nedá sa udržať stabilná teplota čo spôsobovalo problém s odchovom.
Dobre sa čistia a vydržia dlho, občas sa mi samica prehryzie cez drevené dno. Inak OK.
Samozrejme klasická kmeňová búdka je najlepšia.

28.12.2021 14:15
hari2

XXX.XXX.98.247

bobanek01 napsal(a):
Dobrý den,
jaký máte názor na budky z trubek kágečka oranžového a nebo zkušenosti s nimi a případně poslat nějaké fotky.

Zdravím,já je používám u alexandrů čínských a jsou supr ,dobře se čistí a hlavně je neničí.Je pravda že když jsem je měl první sezonu ve výletce tak jak do nich peklo slunko tak je v nich horko ale když jsem je dal do záletů kde je v letě chládek tak je to vpohodě.

29.12.2021 19:00
bobanek01

XXX.XXX.107.222

A jaký průměr používáte pro Alexe malé a jaký bych asi měl dát pemantům ? A jinak díky za komentář a foto

30.12.2021 09:57
hari2

XXX.XXX.98.247

bobanek01 napsal(a):
A jaký průměr používáte pro Alexe malé a jaký bych asi měl dát pemantům ? A jinak díky za komentář a foto

Malé nechovám ale myslim si že stačí kolem 30 cm průměr jak pro alexy tak pro penanty.

31.12.2021 08:42
bobanek01

XXX.XXX.107.222

Díky za info a ještě jedna otázka jak máte řešené kontrolní dvířka u budek popřípadě bych poprosil foto díky

31.12.2021 10:05
klipaj

XXX.XXX.56.182

Dvířka vyříznu a přidám jen pant na otvírání.

31.12.2021 11:40
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.41.137

dno i víko by šlo udělat s KG zátky? aby nemuselo být dřevěné?

31.12.2021 13:15
klipaj

XXX.XXX.56.182

Ano,ale musíte mit na trubce hrdlo. To budete mít jen z jedné strany. Pokud budete mít dno s plastu,tak hodně hoblin. Mladým by to klouzalo a mohli by se jim rozjet nožky.

31.12.2021 16:27
petoc

XXX.XXX.214.54

Alexander malý

- priemer 30cm
- výška 65cm +/-
- otvor 8cm +/-
- dno určite drevené, hrubšie a tvrdšie drevo (3cm+), s priehlbinou (důlek)
- vrch (víko), drevené. nemajú naň dosah. (mám tam kameru)
- rebrík, aby vedeli vyliezť
- prepážku aby samica neskočila rovno na vajíčka.

Snáď si s tým už nejak poradíte ...

Chcel som pridať aj video s kamery, no neberie mi to. Možno nabudúce :)

31.12.2021 17:00
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím, nechci říkat že plastové budky stojí za ho.no. Mám 2 známý kteří měli plastové z trubek furt říkali že jsou nejlepší atd... já jsem zastáncem dřevěných budek. Po 2 letech oba vyhodily že zlatý dřevěné. Se mu strašně zevnitř potili budky. Přitom je měl v záletech kde měl během léta kolem 20 stupňů. Tak dal zpátky dřevěné a problém zmizel.

31.12.2021 18:00
hari2

XXX.XXX.98.247

arčí88 napsal(a):
Zdravím, nechci říkat že plastové budky stojí za ho.no. Mám 2 známý kteří měli plastové z trubek furt říkali že jsou nejlepší atd... já jsem zastáncem dřevěných budek. Po 2 letech oba vyhodily že zlatý dřevěné. Se mu strašně zevnitř potili budky. Přitom je měl v záletech kde měl během léta kolem 20 stupňů. Tak dal zpátky dřevěné a problém zmizel.

Já jsem z pocenim neměl nikdy problem asi tam měl dotyčny vysokou vlhkost.

31.12.2021 18:03
hari2

XXX.XXX.98.247

bobanek01 napsal(a):
Díky za info a ještě jedna otázka jak máte řešené kontrolní dvířka u budek popřípadě bych poprosil foto díky

Já mám kontrolní otvor z kg zátky o průměru 160 ,zátku jsem obkreslil a vyříznul.

31.12.2021 18:09
arčí88

XXX.XXX.158.34

hari2 napsal(a):
Já jsem z pocenim neměl nikdy problem asi tam měl dotyčny vysokou vlhkost.

To nevím jakou měli tam vlhkost. Jinak ohledně výroby a hygieně to musí být paráda.

31.12.2021 20:49
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Tak můj názor:
Dřevěné a přírodní kmeny jsou lepší z hlediska vlhkosti a tepelného režimu. Ale někteří papoušci je za sezonu zničí a kdo by pořád dělal nové.Plastové roky vydrží. Vnitřek vyložím dřevem, každý rok vyměním prohlodané dno a stěny a je to téměř bezpracné než dělat nové budky.
Ono u nás plastové budky, když s venku ochladí a po stěnách teče kondenzovaná voda a nebo někde v Loroparku je nebe a dudy.

31.12.2021 20:49
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

...

1.1.2022 11:53
marzollova

XXX.XXX.156.6

Ta kontrolní dvířka máte zbytečně složitá. Já v budce vyřízl kontrolní otvor, například výška 20 cm. Pak jsem uřízl kus trubky stejného průměru, větší než kontrolní otvor tedy například 30 cm, který jsem svisle rozřízl a na budku "navlékl". Jeho posunem nahoru (dolů) tak otvírám ( zavírám) kontrolní otvor.

1.1.2022 16:00
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já bych udělal kontrolní otvor tak že bych koupil Téčko nasunul bych to na trubku.

1.1.2022 17:49
bobanek01

XXX.XXX.107.222

No díky za reakce s tím téčkem to není špatný nápad ale abych kupoval 8 téček v průměru 300 to by byl celkem ranec a nebo jak pán psal stou zátkou a víčkem a trubka s hrdlem no taky dobrý ale já to budu nejspíš dělat že zbytků co si vyptávat na stavbě a jsem instalatér tak tak k tomu mám přístup jen sem chtěl vědět jaký s tím máte zkušenosti a jak to vypadá v reálu tak všem díky za příspěvky a jestli pošlete ještě nějaké fotky a zkušenosti taky dobře

alfonzo

1.1.2022 18:32
alfonzo

XXX.XXX.0.243

arčí88
bobanek01
Trošku mě nejsou jasné vaše myšlenky "téčko nasunuté na trubku","průměr téčka 300 ".Popište systém kontrolního vstupu.

1.1.2022 21:26
bobanek01

XXX.XXX.107.222

To je jednoduché třeba odbočka kolmá 300/125
A zátka 125 jako dvířka kontrolního otvoru a tu odbočku nasadit na trubku

1.1.2022 22:30
arčí88

XXX.XXX.158.34

Netuším kolik stojí T-kus ani trubka v průměru 300mm a zátky. Jinak když by si to člověk spočítal tak by to vyšlo cenově třeba stejně jako dřevěné budky.

alfonzo

1.1.2022 23:08
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Nojo,tak to se prodraží,kontrolní otvor se dá vyrobit zdarma kvalitní.Já jen kvůli řešení,budky z trubek dělat nemíním.
Kvalitě řemesla ladí šupák ve vodítcích.Vyříznout do roury otvor,potom z toho samého rádiusu výsuvná dvířka.Na každé straně větší o centumetr než otvor.Dva proužky ze stejného materiálu asi 2,5 cm,dva centimetrové,všeghny dlouhé jednou toliko výšky šupáku.Našroubovat jako vodítko,dospod ůzká,navrch široká,vzniknou lyžiny proti sobě a v nich bude běhat šoupě.Šoupě bych vybavil držátkem,jen zapuštěný šroub z vnitřní strany,aby nebránil vysunutí,stačí nechat jen ten šroub nechat koukat centik ven,aby bylo za co vzít rukou,šroubek zvenčí pojistit matičkou.Dolu doraz,aby šupák nevyjížděl na zem.Zase jen zevnitř šroubek,venku matku,stačí malý přesah,šoupě to bohatě udrží.

2.1.2022 09:41
vegh

XXX.XXX.20.18

arčí88 napsal(a):
Netuším kolik stojí T-kus ani trubka v průměru 300mm a zátky. Jinak když by si to člověk spočítal tak by to vyšlo cenově třeba stejně jako dřevěné budky.

Ked počítáťe kolko to stojí,tak kmenové su naj lacnejší.Ja mám všetko drevené.a ked tak kmenové tak 60 cm vysoku z dravého kmena motorovov pilov za 1-hodinu mám hotové.a je to lepší ako plast.

2.1.2022 10:14
atobajus

XXX.XXX.195.189

Některé páry si rády okusují vstupní otvor, myslím, že je to součástí přirozeného chování na začátku hnízdění. Papoušci potřebují dutinu upravovat, okusovat vnitřek a to jak před hnízděním tak i pak při odchovu mláďat. Samice v přírodě okusuje dutinu a může tak obnovovat podestýlku pod mláďaty, pokud jsou budky z plastu nebo i překližky, tak tu možnost nemá. Do vnitřku budek jsem dával kusy dřeva, kůry nebo větvičky velikosti tužky, z toho si samice udělala na hoblinách podestýlku. Ty větvičky nebo dřevěné špalíky pomůžou i u párů, u kterých dochází ke škubání mláďat, vyzkoušeno u pyrur a arating.

Omlouvám se pokud je můj příspěvek k budkám z plastu off topic, ale je to jen můj důvod nebo názor proč bych je nepoužil.

2.1.2022 12:18
vegh

XXX.XXX.20.18

atobajus napsal(a):
Některé páry si rády okusují vstupní otvor, myslím, že je to součástí přirozeného chování na začátku hnízdění. Papoušci potřebují dutinu upravovat, okusovat vnitřek a to jak před hnízděním tak i pak při odchovu mláďat. Samice v přírodě okusuje dutinu a může tak obnovovat podestýlku pod mláďaty, pokud jsou budky z plastu nebo i překližky, tak tu možnost nemá. Do vnitřku budek jsem dával kusy dřeva, kůry nebo větvičky velikosti tužky, z toho si samice udělala na hoblinách podestýlku. Ty větvičky nebo dřevěné špalíky pomůžou i u párů, u kterých dochází ke škubání mláďat, vyzkoušeno u pyrur a arating.

Omlouvám se pokud je můj příspěvek k budkám z plastu off topic, ale je to jen můj důvod nebo názor proč bych je nepoužil.

Tak isto dávám do butky vetve od čierné bazi tak 5-7 cm.dlhé a hrubka do 1-cm.pre pyrhur,alexandrov činské.

2.1.2022 12:52
arčí88

XXX.XXX.158.34

vegh napsal(a):
Ked počítáťe kolko to stojí,tak kmenové su naj lacnejší.Ja mám všetko drevené.a ked tak kmenové tak 60 cm vysoku z dravého kmena motorovov pilov za 1-hodinu mám hotové.a je to lepší ako plast.

Tak já mám překližkové budky, každý má svůj oblíbený tvar budky, materiál na budky, atd...
U žaků jsem měl z kmenů a nevšimly si toho. Dal jsem z překližky snad během 2 měsíců začali chodit do budek. Jinak dávám do budek směs hoblin a dřevěných štěpek v poměru 1/3 hoblin a 2/3 štěpek. Když sedí na vejcích tak přidám do budky trochu štěpek. A pak když jsou mladý tak je nechám 14 dní a pak začnu dávat 1krát za týden.

Přidejte reakci

Přidat smajlík