Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maršá

2.1.2022 20:02
Maršá

XXX.XXX.93.172

Dobrý večer,
před hodinou mi nahle umřela andulka, nevím co to mohlo být, ještě zpívala, jedla, byla veselá a teď je po ni.
Andulka měla po smrti na sobě vykaly, jinak te druhé je teď smutno.
Nevíte co to mohlo být ?

2.1.2022 20:54
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Vypadá to na začervení, nebo otravu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2022 20:56

příčinu úhynu lze stanovit pouze pitvou.

Maršá

2.1.2022 20:58
Maršá

XXX.XXX.93.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Už sem Andulku pohřbila dneska ještě si hrála a teď už není je to hrozné te druhé je moc smutno

2.1.2022 21:12
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Ano, nelze nic dodat jen souhlasit. Jenže ta pitva by stála víc než několik andulek.
I laik, což dřív byla každá hospodyně, který někdy viděl vnitřnosti kuřete nebo kachny, pokud nenakupuje jen obchodní balení, tak ví jak vypadají vnitřnosti.
V tenkém střevě může objevit škrkavky, v dutině hrudní krev z prasklé tepny, nebo výron na hlavě, krev ve střevě při rozvinutém bakteriálním zánětu. Normální či nenormální játra, zvětšený žlaznatý žaludek a to je asi vše, co laik pozná pokud na to má sám žaludek. Já ano.

2.1.2022 21:16

Moudivláček napsal(a):
Ano, nelze nic dodat jen souhlasit. Jenže ta pitva by stála víc než několik andulek.
I laik, což dřív byla každá hospodyně, který někdy viděl vnitřnosti kuřete nebo kachny, pokud nenakupuje jen obchodní balení, tak ví jak vypadají vnitřnosti.
V tenkém střevě může objevit škrkavky, v dutině hrudní krev z prasklé tepny, nebo výron na hlavě, krev ve střevě při rozvinutém bakteriálním zánětu. Normální či nenormální játra, zvětšený žlaznatý žaludek a to je asi vše, co laik pozná pokud na to má sám žaludek. Já ano.

bohužel předpokládat, že běžný člověk ví, jak vypadají vnitřnosti z kuřete a jak patří do toho zvířete v 21. století nelze.

lidi neumí zhodnotit ani výživný stav.

2.1.2022 21:20
Libor V

XXX.XXX.157.6

To samé se stalo i nám. Mohl bych poprosit o radu co jim dát na odčervení? Děkuji.

Maršá

2.1.2022 21:24
Maršá

XXX.XXX.93.172

Moudivláček napsal(a):

Andulka byla zdrava ano manžel se na ni po smrti podíval a jádra a žaludek v poradku tak nevíme co se stalo akorát nevím proč měla na sobě vykaly po smrti bojím se o tu druhou klec . Sem hned umyla a pod

2.1.2022 21:29
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

bohužel předpokládat, že běžný člověk ví, jak vypadají vnitřnosti z kuřete a jak patří do toho zvířete v 21. století nelze.

lidi neumí zhodnotit ani výživný stav.

Vystihla jste to profesionáně stoprocentně.
Jsem starý a asi naivní. Jen jsem naznačil levnou cestu zjištění příčiny. Dnešní hospodyně, ne všechny, kdyby otevřely břišní dutinu kuřete a vdechly, asi by omdlely.
Uhynulo mně za desetiletí mnoho dost drahých jedinců, zaplatil jsem pitvy, bakteriologické rozbory a dnes už dělám v takovém případě jen " hrobeček " Je to finančně levnější.

2.1.2022 21:41

Moudivláček napsal(a):
Vystihla jste to profesionáně stoprocentně.
Jsem starý a asi naivní. Jen jsem naznačil levnou cestu zjištění příčiny. Dnešní hospodyně, ne všechny, kdyby otevřely břišní dutinu kuřete a vdechly, asi by omdlely.
Uhynulo mně za desetiletí mnoho dost drahých jedinců, zaplatil jsem pitvy, bakteriologické rozbory a dnes už dělám v takovém případě jen " hrobeček " Je to finančně levnější.

jasný, ale hrobečková metoda prostě z podstaty rezignuje na zjištění příčiny

buď to chci vědět a pak mě to něco stojí nebo to nechci vědět a kadaver sežere pes

ale diskuzí na internetu se prostě ta příčina zjistit nedá.

2.1.2022 22:25
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

jasný, ale hrobečková metoda prostě z podstaty rezignuje na zjištění příčiny

buď to chci vědět a pak mě to něco stojí nebo to nechci vědět a kadaver sežere pes

ale diskuzí na internetu se prostě ta příčina zjistit nedá.

Děkuji, máte pravdu a děkuji, že se do této laické diskuze zapojujete.

2.1.2022 22:40
eli22

XXX.XXX.58.55

Nedávno jsem řešila to samé u kolegyně. Než jsme se dostaly k důvodu úmrtí, trvalo to. V ten den čistili "Krtkem" odpady v přítomnosti andulky. Jsem si jista, že je to tím, že to andulka vdechla, když odpad "vybžuchl". Už jednou se to stalo známému.

Maršá

2.1.2022 23:40
Maršá

XXX.XXX.93.172

eli22 napsal(a):
Nedávno jsem řešila to samé u kolegyně. Než jsme se dostaly k důvodu úmrtí, trvalo to. V ten den čistili "Krtkem" odpady v přítomnosti andulky. Jsem si jista, že je to tím, že to andulka vdechla, když odpad "vybžuchl". Už jednou se to stalo známému.

Jen vodou čistím klec ničím jinim ne a desinfekci pro ptáky jednou za14 dni

3.1.2022 09:45
eli22

XXX.XXX.58.55

Maršá napsal(a):
Jen vodou čistím klec ničím jinim ne a desinfekci pro ptáky jednou za14 dni

Klec je umístěna kde?V kuchyni, obýváku,...

3.1.2022 11:26
jariss

XXX.XXX.20.53

Veterinář je jen člověk,jen někomu déle trvá než pochopí o co v zásadě jde,ve většině případů jen o to jedno.

Maršá

3.1.2022 12:18
Maršá

XXX.XXX.93.172

eli22 napsal(a):
Klec je umístěna kde?V kuchyni, obýváku,...

V ložnici ji mám

3.1.2022 22:52
eli22

XXX.XXX.58.55

Maršá napsal(a):
V ložnici ji mám

Tak to opravdu odpadá otrava z kuchyňských zplodin.

4.1.2022 10:48
JoPe

XXX.XXX.82.6

eli22 napsal(a):
Tak to opravdu odpadá otrava z kuchyňských zplodin.

Ale mohli mít k jídlu ten den hodně cibule a česneku.

4.1.2022 12:48
eli22

XXX.XXX.58.55

JoPe napsal(a):
Ale mohli mít k jídlu ten den hodně cibule a česneku.

Pravda. Ale taky se andulka mohla do kuchyně prolétnout.

Maršá

4.1.2022 13:54
Maršá

XXX.XXX.93.172

eli22 napsal(a):

Andulka nikdy nebyla v kuchyni jen v ložnici a v den smrti nebyla mimo klec

5.1.2022 09:31
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

(Třeba v ložnici viděla něco, co jí přivodilo infarkt)

5.1.2022 10:12
bb-k

XXX.XXX.13.154

koupil jsem ochočeného alexandra z cizí ložnice a je to největší stresák mezi mými plachými ptáky,ale výkonný je

5.1.2022 18:45
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

eli22 napsal(a):

Eli jsou i jiné nemoce, než otrava teflonem

Přidejte reakci

Přidat smajlík