Holoubek diamantový

Prodám Holoubka diamantového - Prodám 5 kusů samečků holoubků diamantových,...
150 Kč
Dobrý den, chci znát vaše názory.
Chovám 4 páry diamantových holoubků. Jde o tříleté ověřené páry, které od jara do podzimu úspěšně hnízdí ve venkovních klecích. Na zimu je schovávám do vnitřních prostor, kde je kolem 12-15 °C, holubičky nesou vejce po zemi, do krmítek apod. tak jsem si říkal, že jim dám hnízda, at se nevysilují neustálou snáškou.
Problém je, že už u třech párů, uhynou zárodky těsně před líhnutím, plně vyvinuté. Vejce ztmavne a je hotovo. Jasně, že každého napadne vlhkost vzduchu, ale jakmile se tento problém objevil, začal jsem konví polévat betonovou podlahu a to dost vydatně, tam by problém být neměl, i jsem začal rosit okolí hnízd rozprašovačem.
Kde může být problém?
exotic11
napsal(a):
Chovám 4 páry diamantových holoubků. Jde o tříleté ověřené páry, které od jara do podzimu úspěšně hnízdí ve venkovních klecích. Na zimu je schovávám do vnitřních prostor, kde je kolem 12-15 °C, holubičky nesou vejce po zemi, do krmítek apod. tak jsem si říkal, že jim dám hnízda, at se nevysilují neustálou snáškou.
Problém je, že už u třech párů, uhynou zárodky těsně před líhnutím, plně vyvinuté. Vejce ztmavne a je hotovo. Jasně, že každého napadne vlhkost vzduchu, ale jakmile se tento problém objevil, začal jsem konví polévat betonovou podlahu a to dost vydatně, tam by problém být neměl, i jsem začal rosit okolí hnízd rozprašovačem.
Kde může být problém?
Protože Vám zatím nikdo neodpověděl, tak reaguji a jen můj názor, který nemusí být objektivní.
Píšete, že úspěšně hnízdí. Jestliže u 4 párů u 3 uhynou zárodky, tak to není úspěšné hnízdění.
Holoubek d. je tak nenáročný pták, že není třebařešit vlhkost sni teplotu. Nevím, co udělalo za posledních 20 let přešlechtění při tvorbě mutací.
Koupil bych jiné jedince, zkusil, co to udělá. Třeba budete mít hned z jara bez špekulování štěstí.
franta75
napsal(a):
Vitamín d, podávat kombisol ad3e a bude to v pohodě, pozor na předávkování...
Vaše rada je dobrá, nic se tím nepokazí, spíš naopak, ale tazatel nepíše v jakém stavu byly zárodky po ozloupnutí skořápky. Byly přischlé k bláně, blána byla protržena, naklubání započato atd ?
Moudivláček
napsal(a):
Protože Vám zatím nikdo neodpověděl, tak reaguji a jen můj názor, který nemusí být objektivní.
Píšete, že úspěšně hnízdí. Jestliže u 4 párů u 3 uhynou zárodky, tak to není úspěšné hnízdění.
Holoubek d. je tak nenáročný pták, že není třebařešit vlhkost sni teplotu. Nevím, co udělalo za posledních 20 let přešlechtění při tvorbě mutací.
Koupil bych jiné jedince, zkusil, co to udělá. Třeba budete mít hned z jara bez špekulování štěstí.
Přečtěte si mé psaní ještě jednou. Píši že ve venkovních klecich úspěšně hnízdí, otočí několik hnizd a problém je ve vnitřním prostředí, takže genetika nebo noví jedinci je rada dost mimo.
Za radu ohledně vit.D děkuji.
Ivan610
XXX.XXX.29.28
Dobrý večer, ja si myslím, že teplota 12-15 C je nízka. Mne sa to stalo na začiatku jari a na jeseň,/ podzim / pri takýchto teplotách, inak odchovávajú pravidelne.
Veľa úspechov
Dobrý den u starsich holubic se mi občas stávalo i přes podávání vitaminu a vápníku, že měli tenčí skořápku. Při střídání s holoubkem se udělá mikrotrhlinka, vejce mi většinou zčernala jak začínali zárodky zahnívat. Bohužel nepišete, jestli jste tento problém měl již od začátku, nebo až u starších páru. Já mám holoubky celoročně venku, holubice si přes zimu odpočinou od snasky a přez léto nemají problém. Souhlasila bych s příspěvkem výše, podávat vitaminove doplňky a nebo zamezit snasce snížením teploty v odchovne. Ať se daří Jana
exotic11
napsal(a):
Kde může být problém?
Dochází k "únavě" chovného materiálu, mají mladé, jak píšete od jara do podzimu a na konci roku už toho mají dost. Den se krátí, slunce málo,nižší teploty, možná i trochu odlišná skladba krmiva. Přes zimu mladé nevyvedou, tím si trochu odpočinou a na jaře jsou zase víc fit. Ve vlhkosti to nehledejte,je to typické pro mnoho zvířat. Problémy mohou nastat různé,např. kdo hnízdí anduly celoročně, tak první třeba dvě hnízda dobrý a pak se jim začnou objevovat zdravotní problémy a třeba i skokani.
exotic11
napsal(a):
Kde může být problém?
Možná je něco ruší, nemáte tam myši nebo jiné hlodavce či děti?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
exotic11
napsal(a):
Kde může být problém?
Dobrý den,jak dalece je uhynulý zárodek vyvinutý,vychází ůhyn a vývoj zárodku běžné časové ose vývoje?Jakou máte konstrukci hnízd?Popište to na dny,ten čas je důležitý,kdy k tomu dochází a jaký je vývoj zárodku v danou dobu.
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,jak dalece je uhynulý zárodek vyvinutý,vychází ůhyn a vývoj zárodku běžné časové ose vývoje?Jakou máte konstrukci hnízd?Popište to na dny,ten čas je důležitý,kdy k tomu dochází a jaký je vývoj zárodku v danou dobu.
Hnízda plastová stejná jako v lete,kdy to funguje. Uhyny jsou plně vyvinutých mláďat, těsně před klubanim.
exotic11
napsal(a):
Kde může být problém?
Take se me to pred časem objevilo. Tesne pred líhnutím uhynula. Dělo seto i vletě tak sem dal vejce vyšetřit. Na vině byla bakterie ,ted si už ani nespomenu přesně jak se jmenuje. Ale už mě neodchovali nic. Nechal sem je utratit na doporučení lekare. Léčba dlouhodoba a nejisty výsledek. Vem Te vejce až zas odumřou a dejte je na vyšetření. Nebo počkejte do jara zda seto změní. .
alfonzo
XXX.XXX.0.243
exotic11
Moc jste toho neuvedl,takže,podle všeho,plastová hnízda bez podestýlky.A mláďata se vtaženým vaječným váčkem,který den inkubace?Nemějte pocit,že se ptám do detailu,líhnu ptáky třicet let a před tím jsem líhňařinu sledoval od mládí u kamaráda s velice dobrými výsledky,sám mám také někdy problém,může to být banalita.