Potůček/ jezírko s filtrací

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2022 11:27
Luskal

XXX.XXX.31.10

Ráda bych se zeptala, zda má někdo nějakou zkušenost s mělkým jezírkem či potůčkem ve venkovní voliéře s externí filtrací?
Mám v jedné části voliéry malý svah , kde by ústil přívod vody, voda by přepadala do potůčku nebo jezírko - louže a odtud by byla odváděna přes filtraci zpět nahoru.
Zvažuji to již nějakou dobu a budu moc ráda za nějaké zkušenosti či fotografie.

4.1.2022 21:38
JoPe

XXX.XXX.82.6

Luskal napsal(a):
Ráda bych se zeptala, zda má někdo nějakou zkušenost s mělkým jezírkem či potůčkem ve venkovní voliéře s externí filtrací?
Mám v jedné části voliéry malý svah , kde by ústil přívod vody, voda by přepadala do potůčku nebo jezírko - louže a odtud by byla odváděna přes filtraci zpět nahoru.

Podstatný je druh a počet zvířat ve voliéře, objem nádrže, výškový rozdíl hladin. Tomu musí odpovídat výkon a objem filtrace včetně UV lampy. Bez zvířat osázené rostlinami ponořenými, vzplývavými a okolní vegetací s organicky nezatíženou vodou někde na zahradě to je nádhera, ale se zvířaty spoustu práce s údržbou filtrace, likvidací řas, čištěním odpadu to znamená spoustu starostí.
Tady o tom nemá cenu teoretizovat, dojeďte se na to někam podívat, dejte řeč s provozovatelem a pak se rozhodnete, zda nápad realizovat, nebo ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2022 21:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zvažte taky hloubku vodního prvku uvnitř voliéry a strukturu jeho břehů. Abyste se pak smutně nedivil nad utopenými ptáky.

5.1.2022 07:51
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.90.59

Luskal napsal(a):

Jezírko ve voliéře nedoporučuji, je to moc hezké ale pokud tam chcete mít ptactvo bude vám přinášet trápení než radost, já to zkoušel více než dva roky, podotýkám mám voliéru 3,5x9m zarostlou zelení, jezírko bylo PVC 1000litru, v něm vodní želvy, ale za ty dvouleté zkušenosti jsem přišel na to, že to fungovat nikdy nemůže, drtivá většina ptáků se v tom utopila, mláďata byla nejkritičtější skupina ale postupně dřív nebo později tam skončila i větší část chovných ptáků, stačilo aby v noci na pletivo skočila kočka ač tam bylo přisvěcováno sem tam tam chovný pták spadl a utopil se.. nakonec jsem jezírko odstranil, zasadil raději další zeleň a teď můžu teprve říct že mi chov přináší radost a nikoli utrpení ze ztrát

6.1.2022 17:21
Jimu

XXX.XXX.230.37

Aby bylo jezírko pro ptáky bezpečné, tak jsem to vyřešil tím , že jsem do jezírka ( kulaté průměru 80 cm a hloubky 60 cm ) uchytil armovací síť do betonu s oky 5x5 cm a na tuto síť uložil ploskou břidlici tak, aby nad ní byla voda ve výši 5 cm.Čerpadlem s filtrem a menším průtokem se přes dutý kmen voda z výšky 30 cm vrací zpět do jezírka. Jednou za týden jsem jezírko vypustil hadicí mimo voliéru a znovu napustil. Jednoduché, bezpečné pro ptáky, kteří tohle rádi využívají ke koupáni. Ale zase o starost navíc !

Přidejte reakci

Přidat smajlík