Svod dešťovky z voliér a záletů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2022 15:57
Tranquilitatis

XXX.XXX.4.146

Dobrý den, prosím, jak máte vyřešený odvod srážkové vody ze střechy voliéry ( záletů) když není možnost napojení na dešťovou kanalizaci.
Jedná se o střechu 3x 8 m. Při týdenním vytrvalém dešti už asi sudy stačit nebudou.
Děkuji

4.1.2022 16:53
exotchov

XXX.XXX.168.151

Tranquilitatis napsal(a):
Dobrý den, prosím, jak máte vyřešený odvod srážkové vody ze střechy voliéry ( záletů) když není možnost napojení na dešťovou kanalizaci.
Jedná se o střechu 3x 8 m. Při týdenním vytrvalém dešti už asi sudy stačit nebudou.
Děkuji

Koupil jsem nadrz,zakopal a voda tece tam.Mam vni i zabudovane cerpadlo a pouzivam na zalevani. Nadrze jsou ruzneho objemu ,me stacila dvou kubikova.

4.1.2022 17:52
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Tranquilitatis napsal(a):
Děkuji

Informujte se na místním stavebním úřadu a bude vám jasné. Dnes by DEŚOVA VODA NEMĚLA JÍT DO KANALIZACE, ALE DO RETENČNÍ NÁDRŽE, ODTUD POUŽÍVÁNA NEBO ZASAKOVÁNA DO POZEMKU.
JEŠTĚ V ROCE 1979 JSEM MUSEL STŘECHU ZAVÉST DO KANÁLU A LONI U NOVÉ STAVBY JSME DĚLALI RETENČNÍ NÁDRŽ. JAK SE TEN SVĚT ZMĚNIL.
KÉŽ NÁS BŮH ZACHOVÁ PŘI ZDRAVÉM ROZUMU.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2022 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Zdravý rozum říká,dešťová voda je dar z nebes a tak s ním také nakládat - zejména v posledních suchých letech.Co je doma to se počítá.Jen houšť a větší kapky.Již velmi velmi dlouho nepamatuji týdenní vytrvalý déšť a byl by občas třeba.

4.1.2022 19:59
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já mám na voliérách okapy a svod mám puštěný na trávník a když neprší tak je vidět kde se hodně vsakovala voda. Jelikož bydlím v bývalém statku takže z velkých střech to mám svedené do kubíkových nádrží a kolem zahrádky mám postavených asi 6 sudů po 200 litrech a ze staré jímky máme ještě nádrž asi 12 kubíků. tam máme svedený celý dům.
Jak píše JT106 s tím týdenním vytrvalým deštěm tak bylo spíše lepší 2 dní déšť a třeba zase 2 dny bez deště aby se to stihlo vsáknout.

4.1.2022 20:08
Tranquilitatis

XXX.XXX.4.146

Retenční nádrž máme vedle domu má 9 kubíků, ale voliéra je na druhé straně pozemku v mírném svahu od domu. Chtěla bych jít spíše právě tou cestou zadržení co nejvíce vody na zalévání zahrady. Asi zkombinujeme sudy a nádrž. Teď tam je jen střecha 3x3 metry, takže vodu chytáme do sudů, ale chtěla bych zastřešit voliéry z 90% . Děkuji

4.1.2022 21:27
arčí88

XXX.XXX.158.34

Na internetu se se nechá koupit kubíkové nádrže. Sice stojí něco přes 1000kč. Mám jich doma 6ks ale ještě budu kupovat pokud budou za nějakou dobrou cenu.

5.1.2022 09:01
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravý rozum říká,dešťová voda je dar z nebes a tak s ním také nakládat - zejména v posledních suchých letech.Co je doma to se počítá.Jen houšť a větší kapky.Již velmi velmi dlouho nepamatuji týdenní vytrvalý déšť a byl by občas třeba.

No, nevím odkud jste, ale u nás v Jizerkách toto platilo na jaře 2020, kdy po suché zimě byl extrémně suchý duben, ale od května začalo pršet. Od té doby je vody dostatek a je to vidět i na tom slavném projektu intersucho.cz. Zima 2020/21 byla hodně vydatná a sníh byl ještě v květnu. Voliéry jsem stavěl na jaře 2020 a 2021 a rozdíl v zamokřené půdě byl extrémní - 2020 naprosto suchá půda 0,5m do hloubky a v 2021 bahno, bahno, bahno. To samé je vidět rozdíl v hladině na přehradě Souš - v 4/2020 - 3m, od léta 2020 vše v normálu.

5.1.2022 09:51
Tranquilitatis

XXX.XXX.192.67

Děkuji za odpovědi, určitě chceme jít cestou zadržet co nejvíce vody pro zálivku zeleniny a stromů. Vymysleli jsme to tedy tak, že voda půjde nejprve do sudů, z posledního sudu potom trubkou do retenční nádrže a až nakonec z ní potom vsakovací drenážní trubkou na pozemek. Poslední sud bude menší a budou v něm filtrační média ( něco jako ve filtru zahradního jezírka) aby do nádrže šla už čistá voda kvůli čerpadlu. Syn studuje stavební průmyslovku,tak dostane domácí úkol 😁.
Díky všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík