Nové voliéry pro amazonky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2022 19:55
kakapo2

XXX.XXX.72.59

Budoucí nové zařízení pro amazonky udělané ze staré kotelny.
Za sobotu a neděli konstrukce hotové, cca 180 metrů ALU profilů.
Přes 400 řezů malou bruskou...
Vše začistit pilníkem vně i uvnitř, aby tam šli narážet spojky, kterýma je to spojené.
Zítra přivezou pletivo.

Video se zpracovává...

9.1.2022 20:14
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

kakapo2 napsal(a):
Vše začistit pilníkem vně i uvnitř, aby tam šli narážet spojky, kterýma je to spojené.
Zítra přivezou pletivo.

Máte můj hlas.. Jen tam dovnitř dejte nějaké roští z čerstvých větví. A nevidím budku, ve které i nehnízdící amazonci nocují.

9.1.2022 20:16
mara35

XXX.XXX.40.177

kakapo2 napsal(a):
Zítra přivezou pletivo.

Pěkná práce

9.1.2022 21:01
Doktor93

XXX.XXX.44.251

Krásná práce! Palec nahoru!!! Podělím se o svou fintu: otřepy vznikající při řezání jeklů řezným kotoučem se dají krásně začistit zalamovacím žiletkovým nožem. Hrana hliníku jde bez problémů strhnout nožem.

9.1.2022 22:05
kakapo2

XXX.XXX.72.59

Moudivláček napsal(a):
Máte můj hlas.. Jen tam dovnitř dejte nějaké roští z čerstvých větví. A nevidím budku, ve které i nehnízdící amazonci nocují.

Ještě není hotovo...

6.2.2022 10:45
kakapo2

XXX.XXX.73.244

Tak konecne hotovo,Vcera sem jeste privezl dvere,zrovna je namaskoval,dodelal bydla a 4 pary Amazonku belobrichych se muzou stehovat do noveho...

6.2.2022 10:47
kakapo2

XXX.XXX.73.244

No,nahral sem video a ulozil sem,ale nevim jestli je videt,ja ho nevidim

6.2.2022 10:57
luke05

XXX.XXX.15.154

Jde vidět, super práce 💪

6.2.2022 11:45
chov.amazonku

XXX.XXX.20.37

kakapo2 napsal(a):
No,nahral sem video a ulozil sem,ale nevim jestli je videt,ja ho nevidim

A tam budou celoročně?

6.2.2022 11:45
kakapo2

XXX.XXX.73.244

Ale nejlepe se mi podarilo vymyslet zavirani volier na magnet...Zadna petlice z venku,ani zevnitr,kdyz je potreba se zavrit uvnitr,ale jen jeden magnet kde staci jen strcit do dveri a oni se sami zavrou a papousek nema sanci je otevrit..

6.2.2022 12:45
kakapo2

XXX.XXX.73.244

chov.amazonku napsal(a):
A tam budou celoročně?

To jeste nevim,zalezi na situaci,nemam zatim zadne zkusenosti...Kdyby jim to stacilo,tak jo,kdyz se jim tam nebude darit,tak bych zrusil korely a sla by kazda para zvlast ven do voliery 3,5x2x1...Nebo bych zlusil treba dve nebo tri pary ve voliere 5,2x2,5x1...a na zimu zpet do sklepa..

6.2.2022 13:01
chov.amazonku

XXX.XXX.20.37

kakapo2 napsal(a):
To jeste nevim,zalezi na situaci,nemam zatim zadne zkusenosti...Kdyby jim to stacilo,tak jo,kdyz se jim tam nebude darit,tak bych zrusil korely a sla by kazda para zvlast ven do voliery 3,5x2x1...Nebo bych zlusil treba dve nebo tri pary ve voliere 5,2x2,5x1...a na zimu zpet do sklepa..

No mít je zavřené mě přijde škoda.. Já na ně krásný pohled když létají venku, koupou se v dešti a hlavně jsou na slunci

6.2.2022 13:57
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

kakapo2 napsal(a):
Zítra přivezou pletivo.

Tak pane, i já Vám dal hlas. Ty malůvky na stěnách jsem už někde asi v časopisu EXOTA nová viděl. Vypadá to velice pěkně a možná i těm papouškům to vytváří iluzi zarostlého prostoru.
Nevím, kolik pochvalných hlasů dali chovatelé amazonků, jak píšete bělobřichých. Já chovám jen černotemenné což je Pionites, jako bělobřiší na rozdíl od amazonků Pionus, kteří mají úplně jiné chování..
Nyní připomínka jen z mé hlavy.
Ty voliéry jsou vedle sebe jako se dělají boxy pro austalské papoušky. Mezistěny jsou jistě dvojité, takže si neokoušou prsty, ale podle mých zkušeností není toto upořádání pro úspěšný odchov vhodné. Ti ptáci, pokud se slyší jsou motivováni ke hnízděšní, ale jak se vidí, je to špatné. Sedící samice neustále opouští snůšku, naletují na soupeře a z hnízdění toho moc není. Mezistěny bych zakryl , matereiálů je moře, aby na sebe neviděli. A ještě se tradovalo, že umístit v šeru. Viděl jsem tak klece u zkušených chovatelů. Mně hnízdí v prosluněné kleci, budka proti jižnímu oknu, ti venku též půl dne ne slunci. Ale budky ležaté s předsíňkou, takže samička je v šeru.
A ještě bych doporučil dávat do voliér kupu haluzí. Není to pěkné, ale oni to přád šrotují a když se to pokropí tvodou, tak tím prolézají a jsou v sedmém nebi.
Odchovávám 2 - 3 mláďata v jednom hnízdě. Vylíhnou se i 4, ale, jak se píše to poslední zaostává a do 4 dnů uhyne. Kdo to umí, odebere nejstarší k dokrmení víc vydělá na prodeji odchovu.
Přeji hodně štěstí v těch pěkných voliérách.

6.2.2022 14:05
kakapo2

XXX.XXX.73.244

Moudivláček napsal(a):
Tak pane, i já Vám dal hlas. Ty malůvky na stěnách jsem už někde asi v časopisu EXOTA nová viděl. Vypadá to velice pěkně a možná i těm papouškům to vytváří iluzi zarostlého prostoru.
Nevím, kolik pochvalných hlasů dali chovatelé amazonků, jak píšete bělobřichých. Já chovám jen černotemenné což je Pionites, jako bělobřiší na rozdíl od amazonků Pionus, kteří mají úplně jiné chování..
Nyní připomínka jen z mé hlavy.
Ty voliéry jsou vedle sebe jako se dělají boxy pro austalské papoušky. Mezistěny jsou jistě dvojité, takže si neokoušou prsty, ale podle mých zkušeností není toto upořádání pro úspěšný odchov vhodné. Ti ptáci, pokud se slyší jsou motivováni ke hnízděšní, ale jak se vidí, je to špatné. Sedící samice neustále opouští snůšku, naletují na soupeře a z hnízdění toho moc není. Mezistěny bych zakryl , matereiálů je moře, aby na sebe neviděli. A ještě se tradovalo, že umístit v šeru. Viděl jsem tak klece u zkušených chovatelů. Mně hnízdí v prosluněné kleci, budka proti jižnímu oknu, ti venku též půl dne ne slunci. Ale budky ležaté s předsíňkou, takže samička je v šeru.
A ještě bych doporučil dávat do voliér kupu haluzí. Není to pěkné, ale oni to přád šrotují a když se to pokropí tvodou, tak tím prolézají a jsou v sedmém nebi.
Odchovávám 2 - 3 mláďata v jednom hnízdě. Vylíhnou se i 4, ale, jak se píše to poslední zaostává a do 4 dnů uhyne. Kdo to umí, odebere nejstarší k dokrmení víc vydělá na prodeji odchovu.
Přeji hodně štěstí v těch pěkných voliérách.

Děkuji za pro mne cenné rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík