Papoušek senegalský

Prodám Papouška senegalského - Ručně dokrmený-kroužkovaný,vhodný jako domác...
4500 KčPetrkul
XXX.XXX.1.20
Zdravím.
Hodně dlouho, jsem se rozmýšlel zda si papouška pořídit nebo ne. A ano. Chci. Teď...který je vhodný?
Nechci andulku, ani korelu, spíš něco, velikostně podobné korele, nebo menší ale aby byl chytrý.
Také chodím na směny krátký a dlouhý týden, což pro neznalce znamená: jeden týden 2 dny v týdnu, druhý týden 5 dní v týdnu, po dobu od 8-8 hodin vždy.
Moje partnerka chodí osmihodinévé směny, jeden týden od 6 do 4 je pryč a druhý týden od 11 do půl 8 do večera. Myslíte, že paoušek si na takový režim navykne a bude mít v oblibě mne a i mou partnerku? Popřípadě jakého papouška zvolit?
Mám zkušenosti od známých , kterým jsem hlídal senegálského papouška a jiným zase mníška , ten mne zase tak neoslovil, senegálský se mi moc líbil.
Děkuji všem za odpovědi a pomoc.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Když to máte z partnerkou časově tak rozházené, tak bych se snažil věnovat hlavně jí a na papoucha zatím zapomněl.
Petrkul
XXX.XXX.1.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když to máte z partnerkou časově tak rozházené, tak bych se snažil věnovat hlavně jí a na papoucha zatím zapomněl.
S přítelkyní jsme se dohodli, že by to byl náš fajn mazel právě.
Je nám oběma 27, podle mě už to je ideální věk, děti nechceme a zase nechceme aby jsme zemřeli dříve jak papoušek, kdy si tedy jej mám pořídit, když ona, ani já jinou práci nehledáme a ani nechceme. Na dovolené ani nikam nejezdíme,jsme smíření mu obětovat všechen náš volný čas i tak si myslíte, že to je problém?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Petrkul
napsal(a):
S přítelkyní jsme se dohodli, že by to byl náš fajn mazel právě.
Je nám oběma 27, podle mě už to je ideální věk, děti nechceme a zase nechceme aby jsme zemřeli dříve jak papoušek, kdy si tedy jej mám pořídit, když ona, ani já jinou práci nehledáme a ani nechceme. Na dovolené ani nikam nejezdíme,jsme smíření mu obětovat všechen náš volný čas i tak si myslíte, že to je problém?
Podle mne to co jste napsal,by měl řešit spíše psychiatr.Já jsem chtěl poradit jen ohledně papouška-vidím že problémy určitě nastanou,ale i tak přeji hodně štěstí.
Petrkul
napsal(a):
Zdravím.
Hodně dlouho, jsem se rozmýšlel zda si papouška pořídit nebo ne. A ano. Chci. Teď...který je vhodný?
Nechci andulku, ani korelu, spíš něco, velikostně podobné korele, nebo menší ale aby byl chytrý.
Také chodím na směny krátký a dlouhý týden, což pro neznalce znamená: jeden týden 2 dny v týdnu, druhý týden 5 dní v týdnu, po dobu od 8-8 hodin vždy.
Moje partnerka chodí osmihodinévé směny, jeden týden od 6 do 4 je pryč a druhý týden od 11 do půl 8 do večera. Myslíte, že paoušek si na takový režim navykne a bude mít v oblibě mne a i mou partnerku? Popřípadě jakého papouška zvolit?
Mám zkušenosti od známých , kterým jsem hlídal senegálského papouška a jiným zase mníška , ten mne zase tak neoslovil, senegálský se mi moc líbil.
Děkuji všem za odpovědi a pomoc.
Pane, asi mladíku, Váš dotaz mne zaujal. Vypovídá o tom, že nemáte zkušenosti, ale že máte zájem.
Něco, co se Vám líbí kupte, hlavně si osobně ověřte u chovatekle od kterého koupíte a nevěřte všemu, co se povídá.
Papoušci si navyknou na cokoli. Hlavně, když ten režim dne bude pravidelný. To platí o všech obratlovcích. Pokud vaše představy papouška nejsou virtuální, jistě budete i s přítelkyní spokojeni, že koukáte na něco žívého. Doporučuji toho senegalce trochu ochočeného a nemusí být ve vašem případě ručně dokrmen.
Malá prosba. Napište po čase interně, jak to dopadlo.
Děkuji. ON
Petrkul
XXX.XXX.1.20
Moudivláček
napsal(a):
Pane, asi mladíku, Váš dotaz mne zaujal. Vypovídá o tom, že nemáte zkušenosti, ale že máte zájem.
Něco, co se Vám líbí kupte, hlavně si osobně ověřte u chovatekle od kterého koupíte a nevěřte všemu, co se povídá.
Papoušci si navyknou na cokoli. Hlavně, když ten režim dne bude pravidelný. To platí o všech obratlovcích. Pokud vaše představy papouška nejsou virtuální, jistě budete i s přítelkyní spokojeni, že koukáte na něco žívého. Doporučuji toho senegalce trochu ochočeného a nemusí být ve vašem případě ručně dokrmen.
Malá prosba. Napište po čase interně, jak to dopadlo.
Děkuji. ON
Děkuji moc za rozumnou odpověď. Nechci aby se papoušek trápil samotou, ale bude mít velkou klec se spousty hračkami a péčí, kdy zrovna budeme doma. Snad to vyjde a budeme spokojeni my i papoušek. Snad těch pár hodin doma sám zvládne
Petrkul
napsal(a):
Děkuji moc za rozumnou odpověď. Nechci aby se papoušek trápil samotou, ale bude mít velkou klec se spousty hračkami a péčí, kdy zrovna budeme doma. Snad to vyjde a budeme spokojeni my i papoušek. Snad těch pár hodin doma sám zvládne
Pane, jste zralý muž a co jste napsal mě trochu překvapilo, ale díky za upřímnost. Pokud chcete papouška a ne dítě, doporučil bych vám něco většího než papouška. senegalského.
Amazoňan, žako je problematický, eklektus a amazonci jsou milí, ale malí. Doporučují pyrrury, já je nechoval. Amazoňan žlutohlavý velký podle přátel vhodný,. oratrix je levnější a asi podobný, mám ho, neodchoval jsem. Vše je na V8s.
Nechci aby se papoušek trápil samotou, ale bude mít velkou klec se spousty hračkami ...
co to je "velká klec" ? jestli ji ještě nemáte, tak nekupujte žádnou 3B klec (úzký komín)
rozhodující je délka a šířka a ne výška,
Nechci aby se papoušek trápil samotou
¨
tak kupte 2, protože jinak se trápit stejně bude (hračky jsou mu na h...(nic) )
Petrkul
XXX.XXX.93.167
lupus4
napsal(a):
Nechci aby se papoušek trápil samotou, ale bude mít velkou klec se spousty hračkami ...
co to je "velká klec" ? jestli ji ještě nemáte, tak nekupujte žádnou 3B klec (úzký komín)
rozhodující je délka a šířka a ne výška,
Nechci aby se papoušek trápil samotou
¨
tak kupte 2, protože jinak se trápit stejně bude (hračky jsou mu na h...(nic) )
Vím že je rozhodující šířka, něco málo už jsem si načetl a promluvil si se známými kteří chovají senegálského papouška a druhého mníška...
2 papoušky rozhodně nechci...povídali by si mezi sebou a pak by se hůře ochočovali, kdybych chtěl více ptáčků, volil bych pak malé zpěvce a ne velkého papouška, kterého chci aby si navykl na mne a přítelkyni a byl tak fixován na nás.
Taky předpokládám že každý pracuje a ne každý, kdo má doma papouška je s ním 24 hodin denně a nikam nechodí, takže pár hodin zavřený být určitě dokáže..
Hračky nejsou zase tak na nic, co jsem tak koukal tak papoušci si s nimi dost vyhrají když jsou o samotě.
aby si navykl na mne a přítelkyni a byl tak fixován na nás.
což je nepřirozené a jen projev lidské arogance vůči zvířeti...
vám by mělo jít především o welfare zvířete a ne jen o vás
spousta lidí má krotkých jedinců víc
a ti co trápí jednoho ...
PS. k té "většině" s klasikem : ani milion much mne nepřesvědčí, že je ho.no pochoutka
Uživatel s deaktivovaným účtem
Uvažujete na 27 let věku trochu dětinsky.
Pořídit si papouška primárně, aby si se mnou povídal, je sobecké.
Děti nechcete, na dovolené nejezdíte, nikam nechodíte...starost o papoucha bude primárně na vaší partnerce, protože vy jste ve 14tidenním cyklu vždy 7 dní od 8 do 20 hod. pryč (v reálu asi více hodin, protože předpokládám, že se jedná o klasické 12ctky, takže ještě něco na cestu do a z práce), večer bude papouch už spát a ráno sice třeba ne, ale čas na něj mít zas nebudete vy.......ptala bych se tedy spíš partnerky, co by si představovala, bude s ním trávit více času.
A taky zvažte, co sousedi - jak moc se k nim ponesou zvukové projevy papouška, čím hlasitější, tím méně každého to nadchne. Vybírejte tedy i podle hlučnosti.
Pro Lupuse: já se s tím smolím, a vy to zatím vystřihnete jedna báseň
papoušek na mluvení, hehe to je dobrá představa. Měl jsem mluvící žaky a po čase museli z domu. Známý měl ochočeného amazoňana. Mluvil celé věty a okusoval nábytek. Když posloucháte pořád dokola stejné povídání, tak se to také po čase omrzí. Podle toho jak se ptáte na to co si koupit, tak se děsím toho, že brzy skončí tady v nabídce inzerátů.
Tady na i fauně naleznete moc hezké články o "velkých papoušcích" - celý seriál. Doporučuji nastudovat. Je tam srovnání druhů z hlediska "mazlíčkovských" vlastností i z hlediska potravy, hlučnosti nevyjímaje. Já si papouška dovolit nechci, protože vím, že bych se mu dostatečně nemohl věnovat. Ale vyšel mi z toho nejlépe amazoňan a to hlavně proto, že není tak moc fixovaný jen na 1 svého partnera - nikdy nevíte, kdy se o něj bude muset postarat někdo jiný. Konkrétní druh tam asi uveden není, ale vybral bych nejdostupnější. Jestli si pamatuji správně, arové a kakaduové jsou už příliš hluční. Žako - to je nervák, i když nejchytřejší.
Pokud se mu opravdu hodláte věnovat, ještě si to dvakrát rozmyslete! Prověřte i sousedy, pokud nebydlíte ve svém domě, a možná i tak :-). Bude to podobné, jako mít psa. Pokud nehodláte cestovat (oba!) a opravdu chcete trávit čas především doma, tak do toho jděte a nenechte se odradit ale nesmí to být chvilkové nadšení. Pokud jste to už neudělali, zkuste rozhodnutí odložit třeba o rok a pokud vás to nepřejde...
Pamatuji, že strýc měl v paneláku v garsonce andulku - byla úžasně ochočená a skvělý společník. Rozhodně netrpěla.
PS na leckde doporučovaného senegalce jsem hodněkrát slyšel kritiku, že to opravdu nemusí na mazlíka vyjít dobře. Šlo o agresivitu.
Hodně štěstí!
Zdravím, no už hodně krát jsem si říkal, že nebudu odpovídat nebo nad některými dotazy nevím jestli mám brečet nebo smát se! Ale zase na druhou stranu, co když to myslí vážně?
Takže k dotazu -
Toho časového omezení bych se nebál, ale chce to dobře promyslet, aby byla spokojenost pro obě strany! Já s přítelkyní to máme asi ještě horší nebo máme stejně dlouhé směny a to jsou většinou 10h. A to 3x ranní 2x odpolední a 3volna a pak 2x ranní 2x odpolední a 3volna, nepřetržitý provoz. A doma máme 2 Amazónky ručně dokrmené a krotké mazlíčky a nemyslím si, že by jakkoliv strádali nebo se nějak trápili! Klec je udělaná na zakázku a je toho "komínového tvaru" a má 60x60x180 a nepozoruji, že by jim nevyhovovala. Tyto papoušci většinou šplhají a prolet mají, když jsme doma! Pak to chce kvalitní výživu a to např. od fa Avicentra deluxe velký papoušek, ovoce a zeleninu, bílkoviny a minerály, okusy, zelené - pampeliška, ptačinec, čínské zelí, ledový salát, nať petržele a mrkve atď. Voda je lepší ve větší napáječce nebo jsou to prostě bordeláři a taky je lepší, když se dávají vitamíny nejlepší do vody např. Supervit D dle návodu. Je plně dostačující a vyzkoušený.
A to vaše rozhodnutí, že o tom druhém nechcete ani slyšet, tak to ještě přehodnoťte nebo ochočený mazel vyžaduje víc společnosti! Já osobně bych volil jen jednoho v tom případě, že bych byl doma v důchodu!
S pozdravem Zappe
Koza je koza a pták je pták. Něco lze chovat jednotlivě a něco holt ne. I u ptáků najdeme spousty případů (druhů), kdy další pták bude komplikací anebo aspoň není nutný. Navíc u těch papoušků - mazlíků převezme funkci partnera právě ten chovatel. Tímto neříkám, že si nemáte pořizovat 2. Jen se podobnými ultimativními vzkazy nenechte zbytečně ovlivnit. Zvažte bez zbytečných předsudků obě varianty, až budete vědět, který druh bude tím vaším vyvoleným.
lupus4
napsal(a):
no, ale o tom to je
A doma máme 2 Amazónky
ani kozu NESMÍTE chovat samotnou, ale u ptáků to lidem NEDOCHÁZÍ
To o té koze slyším poprvé.
Kozu jsem měl jen 14 dní, koně poníka 20 let. KV 37 cm. Hříbě neumělo nic, bálo se skočit na asfaltovou silnici, nkdy ji nevidělo. Naučil jsem ho tahat, orat atd. Vše jako laik z rad chovatelů a literatury. Kopyta, neková se, a vyřezávání střelky jsem se postupně naučil a 15 roků kovář koně neviděl. Znalec koní se mě ptal. Kdo Vám dělá kopyta? Asi jsem to blbě nedělal.
Téma nesouvisí s okrasným ptactvem, ale chci tím říct, že kdo má zájem a výdrž, ikdyž je laik dokáže hodně.
Přeji všem zapáleným laikům. Studujte, ptejte se a myslete vlastní hlavou.
lupus4
napsal(a):
....u ptáků najdeme spousty případů (druhů), kdy další pták bude komplikací anebo aspoň není nutný....
Můžete být konkrétní ? Nebo je to jen ničím nepodložený výkřik ?
Navíc u těch papoušků - mazlíků převezme funkci partnera právě ten chovatel.
a to je právě špatně
tak výčtu druhů se zřejmě nedočkáme, tudíž "kecy v kleci"