Mníšek šedý, sedá na hlavu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michaelaam

17.1.2022 13:03
Michaelaam

XXX.XXX.177.182

Zdravím,
pořídili jsme si papouška mníška šedého. Je hodně kontaktní což je super ale zajímá mne jedna věc.
Když vařím, sedí na baru a kouká.
Jen si sednu na gauč, tak okamžitě přilétne a sedá mi na hlavu (jen mě), okusuje mi vlasy a hraje si s nimi. Poradí někdo,co mi tím chce říct? :)
Je to pokaždé, když si sednu.
Děkuji.

17.1.2022 16:36
Pinkava2003

XXX.XXX.46.63

Michaelaam napsal(a):
Zdravím,
pořídili jsme si papouška mníška šedého. Je hodně kontaktní což je super ale zajímá mne jedna věc.
Jen si sednu na gauč, tak okamžitě přilétne a sedá mi na hlavu (jen mě), okusuje mi vlasy a hraje si s nimi. Poradí někdo,co mi tím chce říct? :)
Děkuji.

To někteří papoušci dělají. Hlavně dávejte pozor při vaření na teflonové nádobí. Je pro ptáky toxické.

19.1.2022 08:52
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Kamarád měl Alexandra malého taky byl hodně kontaktní , jednou při vaření mu seděl na rameni a když zvedl víko od hrnce s vařící polévkou tak do ní vletěl ,už ho nezachránili a pak u mě doma brečel ,ale už bylo pozdě , koupil si ode mě druhého ,ale říkal že už to není ono, takže pozor při jakékoliv činnosti, druhý známý zapomněl, že má na rameni ode mě koupenou ochočenou roselu , otevřel okno a byla fuč.

19.1.2022 11:02
JoPe

XXX.XXX.82.6

Michaelaam napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.

Nechce tím říct nic, je to podmíněný reflex, který se u něj vytvořil během života. Někdy chcete nějaké zvíře naučit určitou věc a nedaří se a naopak někdy souhra okolností, popř. i jediná zkušenost a je hotovo. Bohužel často vznikají tímto způsobem i ty pro lidi nepochopitelné zlozvyky. Velmi časté to je při výchově a výcviku psů.
Trochu odlehčím - pokud vám to vadí, tak si v jeho přítomnosti nesedejte, a neodměňujte ho na místech, kde nemá být a pokud by to nepomáhalo, tak poslední možnost je ostříhat se dohola, na kluzkém se špatně přistává.
Trpělivost růže přináší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík