Papoušek je plachý a nejsem si jistá stářím

Alexandr malý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2022 09:12
EvaRajdusová96

XXX.XXX.33.194

Dobrý den,
rada bych Vas poprosila o radu.
V utery jsem si domu prinesla papouska ze zverimexu. Samozrejme po stuidu na internetu a nejakych zkusenostech s andulkama jsem vedela, ze od chovatele je to lepsi volba.
Sla jsem se ale podivat na klec a kdyz jsem ho tam videla, tak jsem si ho chtela vzit domu, protoze mi bylo jasne, ze u me se bude mit lepe a bude se mu nekdo venovat. Normalne zere, pije, trus ma v poradku ale je strasne plachy a strasne se plasi, kdyz mu tam treba sahnu pro krmitko nebo menim vodu. Vim, ze nemuzu cekat zazraky po ani ne tydnu a snazim se byt trpeliva.
Bylo mi ale receno, ze pokud se neprestane bat ruky, nemela bych ho poustet ven. Coz jsem vcera udelala, protoze mi pripadal, ze je neposedny a trapi se tam.
Samozrejme to dopadlo tak, ze jsme ho museli s pritelem chytat po obyvaku.
Zacal byt ale mnohem vic zvidavy a neposedny a nesedi jen tak nehybne. Nevim ale, jestli jsme ho neodradili, aby nam jeste nekdy veril a nemel tendence jen utikat z klece.
Dalsi vec je to, ze pry je max do pul roku stary, ale bohuzel ted se mu nemuzu ani podivat na krouzek.
A pokud je to samicka, tak to nepoznam ani podle zbarveni.
Moc bych Vas prosila o jakykoliv tip nebo radu.
Moc dekuji.
Eva

22.1.2022 10:27
Kokr

XXX.XXX.85.112

Vy jste to pokazila už na začátku. "Honila jsem ho s přítelem po obýváku." S takovým přístupem žádnou důvěru nevybudujete. Nabízejte mu piškoty z ruky, ale všechno v kleci. V žádném případě ho nepouštejte ven a pak ho nehoňte. Bude trvat dlouhou než si zvykne.

22.1.2022 10:31
EvaRajdusová96

XXX.XXX.33.194

To mi je prave jasne.. ale byli jsme vyplaseni a nechteli jsme, at nekam zapadne. Ale dekuju moc za reakci, proste budu muset byt trpeliva.

22.1.2022 12:06
kubrt11

XXX.XXX.36.87

Těžká rada...neuvedla jste tu nejzákladnější informaci,a to je DRUH !!!

22.1.2022 12:12
Kokr

XXX.XXX.85.112

kubrt11 napsal(a):
Těžká rada...neuvedla jste tu nejzákladnější informaci,a to je DRUH !!!

Je to v nadpise Alexandr malý

22.1.2022 19:50
kubrt11

XXX.XXX.46.156

26.1.2022 20:35
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Kokr napsal(a):
Vy jste to pokazila už na začátku. "Honila jsem ho s přítelem po obýváku." S takovým přístupem žádnou důvěru nevybudujete. Nabízejte mu piškoty z ruky, ale všechno v kleci. V žádném případě ho nepouštejte ven a pak ho nehoňte. Bude trvat dlouhou než si zvykne.

Paní nebo slečno. Nechte papouška alexandra v klidu v rohové kleci, aby měl bezpečí. Nepouštějte ven třeba měsíc. Pták se uklidní a Vy pak pozvolna získáte jeho důvěru. A jestli to Vy vydržíte a nebudu mít pravdu, tak mě veřejně setřete. A jestli se bojíte ho chytit do ruky a podívat se na kroužek, pozvěte si na to někoho, kdo to lehce dokáže. Víte, mít papouška a nebát se kousnutí až do krve je lepší ho nemít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík