Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

clok

24.1.2022 09:48
clok

XXX.XXX.57.161

Co pouzivate za pripravek pri ztrate peri (roztoci) u kakariku?

24.1.2022 12:58
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Jsou to opravdu roztoči? Nepřepeřují pouze?

clok

24.1.2022 13:12
clok

XXX.XXX.57.161

Ladamusa napsal(a):
Jsou to opravdu roztoči? Nepřepeřují pouze?

Tak kdyz to vidim striknu je Arpalitem a vzdy to pomuze,ale pry to neni vhodny prostredek k tomu ..je to vzdy kdyz sedi samica v budce...tak asi tam neco chytne..i samec

24.1.2022 16:05
kareta

XXX.XXX.84.6

clok napsal(a):
Tak kdyz to vidim striknu je Arpalitem a vzdy to pomuze,ale pry to neni vhodny prostredek k tomu ..je to vzdy kdyz sedi samica v budce...tak asi tam neco chytne..i samec

Když to podle vás vždy chytne v budce, nebylo by lepší tu budku vždy před hnízděním pořádně vydesinfikovat ? Popřípadě celé chovatelské zařízení ?

clok

24.1.2022 16:18
clok

XXX.XXX.57.161

kareta napsal(a):
Když to podle vás vždy chytne v budce, nebylo by lepší tu budku vždy před hnízděním pořádně vydesinfikovat ? Popřípadě celé chovatelské zařízení ?

To zajiste delam a dukladne...ale asi ti bude neco v hoblinach..a to neovlivnim

24.1.2022 17:45
exotchov

XXX.XXX.168.151

clok napsal(a):

No s prominuti vetsi blbost jsem necetl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2022 18:15

clok napsal(a):

Hobliny pocházejí z jakého prostředí? Jsou koupené na pile nebo ve zverimexu atd. atd.......

clok

24.1.2022 18:22
clok

XXX.XXX.57.161

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hobliny pocházejí z jakého prostředí? Jsou koupené na pile nebo ve zverimexu atd. atd.......

primo od pile...

24.1.2022 18:33
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

clok napsal(a):
primo od pile...

To co píšete je blbost, nějak se tam museli dostat. Takže jsou v budce. Čím desinfikujete a jak často měníte podestýlku? Použijte oheň a potom desinfekci. Musíte vyčistit úplně vše, kakariki rád hrabě, tak je docela možné že to dotáhne z podlahy. Budku vypalte a pořádně vydesinfikovat. Vyměňte bidla, pořádně vše vyčistit. Kupte třeba ivasan . Ale já bych ptáka vzal k veterináři, protože mikroskop asi nemáte. Nejsou to cmelici?

24.1.2022 18:35

Ladamusa napsal(a):
To co píšete je blbost, nějak se tam museli dostat. Takže jsou v budce. Čím desinfikujete a jak často měníte podestýlku? Použijte oheň a potom desinfekci. Musíte vyčistit úplně vše, kakariki rád hrabě, tak je docela možné že to dotáhne z podlahy. Budku vypalte a pořádně vydesinfikovat. Vyměňte bidla, pořádně vše vyčistit. Kupte třeba ivasan . Ale já bych ptáka vzal k veterináři, protože mikroskop asi nemáte. Nejsou to cmelici?

Určitě to budou čmelíci

24.1.2022 18:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě to budou čmelíci

Nicméně pokud bere hobliny přímo s pily tak v dřevě se taky vyskytuje hodně breberek

clok

24.1.2022 18:42
clok

XXX.XXX.57.161

Ladamusa napsal(a):

Jak uz jsem psal,pouzivam Arpalit..a vzdy kakarici krasne dorostou..ale pry neni vhodny..proto se ptam jaky pripravek kdo pouziva

24.1.2022 18:59
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Kakariki roztoči - čmelíci.
Plno dobrých rad a jedna, které dávám plus. Ta ztráta peří nemusí být čmelíci. Stačí silnější lupa a sebrat v noci prach z budky nebo z nějaké škvíry, tečky jako zrnka máku uvidí i slabozraký.
Jak zde někdo napsal, kakariki ztrácejí hodně peří hlavně při hnízdění. Vypadají jako oškubaní. Bylo 8 mladých v budce, vše obrostlé včetně rodičů. Už je roky nechovám. Proč se to nyní často vyskytuje nevím. Tehdy jsem je choval na hlíně a písku v létě venku.

24.1.2022 21:14
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

clok napsal(a):
Jak uz jsem psal,pouzivam Arpalit..a vzdy kakarici krasne dorostou..ale pry neni vhodny..proto se ptam jaky pripravek kdo pouziva

Co takhle sem dát nějakou fotku. Ptáka, budky, ať se můžeme podívat

clok

25.1.2022 07:33
clok

XXX.XXX.57.161

Zkusim polozit jednoduchou otazku znovu,snad uz se odpoved povede.: Jaky pripravek kdo pouziva na roztoce u ptactva ?

25.1.2022 13:02
Gloria

XXX.XXX.75.64

Zdravím já používám jak už bylo zmíněno arpalit nebo biokill. Do vody na koupání dávám koupací sůl pro poštovní holubi a zatím už x let bez roztočů ...2 krát za rok vše vyčistím a dezinfikují nobactel a zatím spokojenost

Přidejte reakci

Přidat smajlík