Alexandr vousatý

Prodám Alexandra růžového vousatého - Prodám nepříbuzný pár rok 24 . DNA, k...
1500 KčUživatel s deaktivovaným účtem
bobanek01
napsal(a):
Zdravím, jedna otázka:
Přemýšlím o koupi alexu vousatych a otázka zní – musí mít vytápěný zálet?
Díky za odpovědi.
My je chováme už 2 roky bez vytápěného záletu. Nevypadá to, že by jim to vadilo.
Osobně když jsem je chovával tak jsem je na noc zavíral do záletu kde mám kolem osmi stupňů, ale jinak jsem je vypouštěl do venkovních výletů i za největších mrazů.
Poslední dobou jsou ty zimy opravdu slabé. Někdy před asi dvaceti lety jsem je viděl u jednoho známého který je měl celou zimu venku. Tenkrát bylo ve dne když jsem byl u něj mínus 15 stupňů a v noci 20. Vousáči to zvládli což mě celkem překvapilo, asi jsou podobně odolní jako číňani. Mirek
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
My je chováme už 2 roky bez vytápěného záletu. Nevypadá to, že by jim to vadilo.
Napište prosím nejnižší teplotu v tom záletu.
Poslední zimy byly teplotně mírné. Já mám desíky let ve voliéře minimomaximální teploměr, protože jsem líný vstávat, tak vím, kolik byla nejnižší teplota. Ale to jsou prastaré metody, dnes je vše super lepší elektronika. Ale starý dnes už nevyráběný rtuťový teploměr ukazuje zadarmo stále. Domnívám se, že trápit teplomilné ptáky zimou je omyl.
Ale podle mého názoru je horší vlhký vítr kolem nuly než suchý mráz v závětří na tlustém bidle nebo v budce.
Moudivláček
napsal(a):
Napište prosím nejnižší teplotu v tom záletu.
Poslední zimy byly teplotně mírné. Já mám desíky let ve voliéře minimomaximální teploměr, protože jsem líný vstávat, tak vím, kolik byla nejnižší teplota. Ale to jsou prastaré metody, dnes je vše super lepší elektronika. Ale starý dnes už nevyráběný rtuťový teploměr ukazuje zadarmo stále. Domnívám se, že trápit teplomilné ptáky zimou je omyl.
Ale podle mého názoru je horší vlhký vítr kolem nuly než suchý mráz v závětří na tlustém bidle nebo v budce.
Choval jsem vousáče několik let i v hejnu a měl jem zděný zálet , v zimě při venkovních silných mrazech v noci -18 a přes den kolem -5 takže celodení mráz jsem měl v záletu kolem nuly dokonce jsem jim dával misto vody někdy i sníh a ptáci to zvládali dobře , odchovy byly vždy silné a ptáci vitální dle mého názoru nestrádali. Samozřejmě jsem měl vydatnější krmení ,silné větve atd. a nikdy jsem snimi neměl sebemenčí problém.