Holoubek diamantový

Prodám Holoubka diamantového - Prodám 5 kusů samečků holoubků diamantových,...
150 Kč
Dobrý den,
začal jsem s chovem holoubků a koupil 3 samičky. Bednová klec má rozměry 150x80cm hloubka 65cm. Stěny jsou v přírodním dekoru dřeva.
Už je mám 6 měsíců a dvě samičky každou noc po kleci blbnou, lítají chaoticky práskají se o stropy a zdi padají na zem, no jsou už domlácené, ocásky zničené. Usínají v klidu začnou tak cca kolem půlnoci. A přes den vše OK.
Jedna samička je úplně OK hezky spí na bidélku nic ji není.
Agresivitu jsem žádnou nezaznamenal. Pomohlo jen celonoční „denní“ svícení, tlumené světlo je k ničemu, nepomáhá.
V kleci je ještě pár chůviček a ten je úplně v klidu, spíš se bojí holoubků a jejich dočasné přestěhování nic nevyřešilo.
Nejsou nějaké „nemocné“ nemají tito ptáci nějaké choroby? Něco co je nějak dezorientuje?
Porucha zraku? V místnosti nejsou hlodavci ani jiná zvířata.
V menší kleci blbnou stejně.
Už nevím, co s nimi.
klakier
napsal(a):
Dobrý den,
začal jsem s chovem holoubků a koupil 3 samičky. Bednová klec má rozměry 150x80cm hloubka 65cm. Stěny jsou v přírodním dekoru dřeva.
Už je mám 6 měsíců a dvě samičky každou noc po kleci blbnou, lítají chaoticky práskají se o stropy a zdi padají na zem, no jsou už domlácené, ocásky zničené. Usínají v klidu začnou tak cca kolem půlnoci. A přes den vše OK.
Jedna samička je úplně OK hezky spí na bidélku nic ji není.
Agresivitu jsem žádnou nezaznamenal. Pomohlo jen celonoční „denní“ svícení, tlumené světlo je k ničemu, nepomáhá.
V kleci je ještě pár chůviček a ten je úplně v klidu, spíš se bojí holoubků a jejich dočasné přestěhování nic nevyřešilo.
Nejsou nějaké „nemocné“ nemají tito ptáci nějaké choroby? Něco co je nějak dezorientuje?
Porucha zraku? V místnosti nejsou hlodavci ani jiná zvířata.
V menší kleci blbnou stejně.
Už nevím, co s nimi.
Dobrý den, mohlo by se jednat o noční běs. Zadejte si na YouTube Jak na to - korela chocholatá a noční běs (korely.eu), je to tam pěkně vysvětleno. Video je sice o korelách, ale je to stejné. Asi nezbude nic jiného, než jim v noci svítit. Ať se daří 😉
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím, jednou z příčin mohou být také cizopasníci. Čmelíci nebo i jiní roztoči jsou přes den zalezlí ve štěrbinách a vylézají právě v noci a sají ptákům krev. Ti dva holoubci můžou být na toto chování citlivější, nebo spí na místě pro cizopasníky dostupnějším.
Parazity můžu vyloučit. Jedná se o pokojovou klec, nově postavenou a čisté prostředí obecně. Příznaků parazitů bych si všiml. Noční běsy u ptáků znám, ale většinou to bývá sporadické. Ještě vyzkouším závěsy na okna na noc a zapnu před klec auto kameru a nahraji si to, já je slyším z druhé místnosti, že zas "blbnou", občas se jdu podívat, protože mě to vzbudí ...málo kdy se zvládnou dostat zpět na bidlo, zůstanou už na zemi do rána. A tady jsem usoudil, že musí mít horší zrak a orientační smysl, než ty chůvičky. Ty i za toho lehkého nočního led světla umí snadno v kleci létat na jinou větev bez zmatků. Holoubci stejnou větev "nevidí".
klakier
napsal(a):
Parazity můžu vyloučit. Jedná se o pokojovou klec, nově postavenou a čisté prostředí obecně. Příznaků parazitů bych si všiml. Noční běsy u ptáků znám, ale většinou to bývá sporadické. Ještě vyzkouším závěsy na okna na noc a zapnu před klec auto kameru a nahraji si to, já je slyším z druhé místnosti, že zas "blbnou", občas se jdu podívat, protože mě to vzbudí ...málo kdy se zvládnou dostat zpět na bidlo, zůstanou už na zemi do rána. A tady jsem usoudil, že musí mít horší zrak a orientační smysl, než ty chůvičky. Ty i za toho lehkého nočního led světla umí snadno v kleci létat na jinou větev bez zmatků. Holoubci stejnou větev "nevidí".
Blikající kontrolky domácích elektrospotřebičů ? Rušící světla přes okna z venku ? Zakrýváte je na noc ?
Tak to chování je takové, že možná i specifické pro ty holoubky …nevím… Po tom, co hezky usnou a cca 2 hodinky spí se rozhodnou ti dva změnit sani od sebe větev a v tom šeru se rozletí do „neznáma“ zastaví se o stěnu klece sice to otočí, ale brzy ztrácí sílu tam v šeru manévrovat a padají pomalu k zemi. Proč to dělají nechápu, není to vyplašení, jde na nich vidět, jak se rozhodnou a chvíli se připravují na vzlet. Udělá to nejdřív jeden (a ten samý) a pak za ním ten druhý co s ním tvoří jakýsi pár. Ten jeden, co je sám, sedí dál a chůvičky se ani nehnou celou noc...