Kakariky modrý

Prodám Kakariki modrého - Prodám kakariky modrý 2 samec 1 samičku kremino s...
clok
XXX.XXX.57.161
clok
napsal(a):
Ten vlevo a vpravo, co to je?
Dobrý den,
jedná se o dominantní straky, jedna je modrá skořicová asi jednofaktorová a druhá modrá asi dvoufaktorová, ale jestli 1F nebo 2F se stejně zjistí pouze kontrolníma odchovama. Recesivní straka vypadá jinak, strakatost je více variabilní a asi hlavní znak recesivní strakatosti co jsem si ověřil u mě je, že čím je pták starší tím je více strakatý ( podíl bílé se zvyšuje), kdežto u dominantních strak je strakatost pořád stejná.
clok
XXX.XXX.57.161
vabl
napsal(a):
Dobrý den, domnívám se, že tazatele zajímá spíše zbarvení oka nežli těla - plavý (plavá parblue dom. straka + ještě asi něco?)
Dekuji...chtel jsem znat mutaci...modra skorice straka me bylo receno jinde..jinak na obrazku je jedna a ta sama jako na druhem
clok
XXX.XXX.57.161
frodik
napsal(a):
Dobrý den,
jedná se o dominantní straky, jedna je modrá skořicová asi jednofaktorová a druhá modrá asi dvoufaktorová, ale jestli 1F nebo 2F se stejně zjistí pouze kontrolníma odchovama. Recesivní straka vypadá jinak, strakatost je více variabilní a asi hlavní znak recesivní strakatosti co jsem si ověřil u mě je, že čím je pták starší tím je více strakatý ( podíl bílé se zvyšuje), kdežto u dominantních strak je strakatost pořád stejná.
Vite ja uz ji nemam,zenska na me nalehala az jsem ji prodal(a ted me to mrzi)..proto zjistuji co jsem to mel vubec zac..a kdovi jestli takovou mutaci jeste sezenu..nevite o nekom ?
vabl
napsal(a):
Dobrý den, domnívám se, že tazatele zajímá spíše zbarvení oka nežli těla - plavý (plavá parblue dom. straka + ještě asi něco?)
Já jsem nesoudil podle barvy těla, ale peří. Když se na to foto podívám, tak barvu oka opravdu nedokážu identifikovat. Skořice má v budce oko červené a když vyletí oko ztmavne, až do barvy jak se píše švestky, kdežto u plavého zůstane červené stejně jako u ina, ale odstín a zabarvení je rozdílné, kdo to má vykoukané pozná rozdíl. Osobně jsem měl v chovu ptáky modré plavé a modré plavé v kombinaci se skořicí ty měli podobný odstín jako ten váš papoušek. Asi největší rozdíl mezi skořicí a plavou skořicí u mě byl ten kromě odstínu barvy, že skořice měla skvrnu na čele do běla a plavá skořice do lehce oranžového odstínu.
clok
napsal(a):
Vite ja uz ji nemam,zenska na me nalehala az jsem ji prodal(a ted me to mrzi)..proto zjistuji co jsem to mel vubec zac..a kdovi jestli takovou mutaci jeste sezenu..nevite o nekom ?
Takovu mutáciu už kupíťe na každé večé burz.za nor málnu cenu.aj ja mám aj teraz 5-kusov na predaj.
clok
XXX.XXX.57.161
vegh
napsal(a):
Takovu mutáciu už kupíťe na každé večé burz.za nor málnu cenu.aj ja mám aj teraz 5-kusov na predaj.
Pane Vegh..a jezdite burzu Kromeriz nebo Hodonin ?..vzal bych neco