Mám párek a než zasednou, snesou nejméně 30 vajec (vloni 45), které tak nějak pohážou po voliéře. Snášet slepička začíná tak začtkem bžezna nebo koncem února. Až uznají za vhodné, snese slípka dalších cca 8 vajec a zasedne .Hnízdění nikterak zvlášť nepodporuju, ve smyslu speciální výživy, nedávám ani klíčené, nic, jen sezobou, co zbyde po bourkách a přidávám jen zelené a vápník.
Dobrý den, já mám křepelky ve venkovních voliérách. A snášejí i teď, samozřejmě v zimě mi nikdy nezasedli. Tvorba vajec se stimuluje potravou. Když jim budete dávat jen suché zrniny, tak je minimální pravděpodobnost že budou snášet. Jelikoz je mám ve společné voliéře, tak mají přístup k míchanici,zelenině + ovoci. Není to úplně nejlepší cesta, ale vytaminy také potřebují. Berte to tak ,že vejce , mimo tok,je produkt prepychu. Skuste pestřejší stravu. Je také možné že slepička může mít zakrnělé vaječníky, nebo neprůchozí vejcovody. Takže bych skusila sehnat ještě jednu. Kohout může být take neplodný, ale to nemá vliv na tvorbu vajec. ☺️ Jana J.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lada123
napsal(a):
Dobrý den,
mám páru krepelek čínských, loni měli jen jedno vajíčko a od té doby žádné.
Může měli někdo poradit co zlepšit aby nesla?
Dekuji.
Nepíšete čím krmíte, což je pro snášku dost podstatná věc. :)
Já je pořídila vloni - mám kmen 1,2 ve voliéře pod andulkami a 1,1 v bednovce než je vypustím taky do voliéry. Ty 2 slepičky mi nesly už někdy v říjnu (byly jim 4 měsíce). Další slepička začala nést na Vánoce (v půl roce, jsou stejně staré). Teď nesou zase oboje.
Krmím: lesknice, 4 druhy prosa + ob den sypu pšeničný šrot smíchaný 2:1 s granulemi pro nosnice. Plus 1-2x do týdne hodím pár moučných červů. Taky si sem tam zobnou ovo-zel, kterou andulky shodí na zem. Na jaře počítám, že dám i vaječnou míchanici a trochu klíčeného a uvidíme, zda zkusí sednout. zatím teda vajíčka trousí jak chtějí...