Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2022 20:05
lada123

XXX.XXX.235.97

Dobrý den,
mám páru krepelek čínských, loni měli jen jedno vajíčko a od té doby žádné.
Může měli někdo poradit co zlepšit aby nesla?
Dekuji.

30.1.2022 20:40
JoPe

XXX.XXX.82.8

lada123 napsal(a):
Dobrý den,
Dekuji.

Obecně lze říct,že základem snášky vajec je výživa,věk a zdravotní stav.

31.1.2022 09:45
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

čínské křepelky nenesou vajíčka jako japonské, budou snášet až na jaře za účelem rozmnožení.

31.1.2022 12:56
eli22

XXX.XXX.58.41

Mám párek a než zasednou, snesou nejméně 30 vajec (vloni 45), které tak nějak pohážou po voliéře. Snášet slepička začíná tak začtkem bžezna nebo koncem února. Až uznají za vhodné, snese slípka dalších cca 8 vajec a zasedne .Hnízdění nikterak zvlášť nepodporuju, ve smyslu speciální výživy, nedávám ani klíčené, nic, jen sezobou, co zbyde po bourkách a přidávám jen zelené a vápník.

31.1.2022 17:23
lada123

XXX.XXX.235.97

corvuscorax napsal(a):
čínské křepelky nenesou vajíčka jako japonské, budou snášet až na jaře za účelem rozmnožení.

je mi jasné, že nejsou jak Japonské. Ale mám je už 2 roky od kuřat a pouze loni jedno vajičko.

31.1.2022 17:50
exotchov

XXX.XXX.168.151

lada123 napsal(a):
je mi jasné, že nejsou jak Japonské. Ale mám je už 2 roky od kuřat a pouze loni jedno vajičko.

Ne kazdy par snasi a odchovava ,to by melo byt jasne kazdemu. nez jsem slozil pary urcitych druhu ktere jsou spolehlive trvalo to roky,a to je u kazdeho chovatele.

31.1.2022 17:53
eli22

XXX.XXX.58.41

lada123 napsal(a):

Normální to není.

31.1.2022 18:50
maxichov

XXX.XXX.224.26

lada123 napsal(a):

a nemůžou je žrát

31.1.2022 18:50
jana1150

XXX.XXX.30.15

Dobrý den, já mám křepelky ve venkovních voliérách. A snášejí i teď, samozřejmě v zimě mi nikdy nezasedli. Tvorba vajec se stimuluje potravou. Když jim budete dávat jen suché zrniny, tak je minimální pravděpodobnost že budou snášet. Jelikoz je mám ve společné voliéře, tak mají přístup k míchanici,zelenině + ovoci. Není to úplně nejlepší cesta, ale vytaminy také potřebují. Berte to tak ,že vejce , mimo tok,je produkt prepychu. Skuste pestřejší stravu. Je také možné že slepička může mít zakrnělé vaječníky, nebo neprůchozí vejcovody. Takže bych skusila sehnat ještě jednu. Kohout může být take neplodný, ale to nemá vliv na tvorbu vajec. ☺️ Jana J.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2022 10:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

lada123 napsal(a):
Dobrý den,
Dekuji.

Nepíšete čím krmíte, což je pro snášku dost podstatná věc. :)

Já je pořídila vloni - mám kmen 1,2 ve voliéře pod andulkami a 1,1 v bednovce než je vypustím taky do voliéry. Ty 2 slepičky mi nesly už někdy v říjnu (byly jim 4 měsíce). Další slepička začala nést na Vánoce (v půl roce, jsou stejně staré). Teď nesou zase oboje.

Krmím: lesknice, 4 druhy prosa + ob den sypu pšeničný šrot smíchaný 2:1 s granulemi pro nosnice. Plus 1-2x do týdne hodím pár moučných červů. Taky si sem tam zobnou ovo-zel, kterou andulky shodí na zem. Na jaře počítám, že dám i vaječnou míchanici a trochu klíčeného a uvidíme, zda zkusí sednout. zatím teda vajíčka trousí jak chtějí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík