prodám alexandra malého

Prodám Alexandra malého - Prodám dvouletou kroužkovanou samici alexandra m...
1000 Kč
kubrt11
napsal(a):
Myslím,že velmi těžko,ale zkusit to můžete,připravte se ale,že to bude běh na velmi dlouhou trať!K.
Naprostý souhlas, ale nyní z jiné mísy. Víte, jak se vycvičí pracovní slon?. Od ochočeného mláděte nebo zkrocený divoký ? Mám to z odborných zdrojů.
Ochočený papoušek je lepší dokrmený. Do chovu já osobně u agresivnějších druhů preferuji tzv divoké. Méně napadají člověka v době hnízdění, ale záleží na druhu. Ale neplatí to obecně.
Malá klec, někde v koutě ve výšce člověka, aby se cítil bezpečně a ochočí se. Nebude to hned.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Barvas
napsal(a):
Dá se ještě ochočit alexandr malý, když mu je 1 rok?
Může a nemusí - záleží, zda to chcete zkoušet s nejistým výsledkem.
Já osobně bych na ochočení vybírala mládě cca do toho půl roku věku. Ideálně od chovatele, který je s papoušky v kontaktu - tj. bere je do ruky už v budce a později chodí běžně kolem voliér a na papoušky mluví, atd. Tj. učí tak mládě, že není důvod se člověka bát.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Barvas
napsal(a):
Já bych rád, ale nikde nemůžu najít mládě Alexandra malého.
Nyní začnou pomalu nasedat, takže si zkuste dát inzerát, že koupíte. Třeba se vám ozve chovatel z okolí.
Nebo si pak hlídejte inzerci cca ten duben/květen.
Barvas
napsal(a):
Dá se ještě ochočit alexandr malý, když mu je 1 rok?
Jak Vám napsali pomovi a i ostatní. Nikdy nemůžete stoprocentně vědět, co si domů donesete. Někdo Vám prodá, dobře poradí a stejně to nevyjde. Jiný toho namluví a polovina není pravda.
Ikdyž nemáte zkušenosti, čtěte, navštěvujte chovatele a pravdu jistě objevíte. Dnes máte nebývalé možnosti získávání informací. Jen poznat, co je lež. My měli jen 3 knížky a hodně staré. Ale staráho chovatele, který radil a měl radost, že se zajímáme. Snad takoví ještě nevymřeli.
Nevyjdeli to s tím zamýšleným alexandrem, kupte druhého nebo jiný druh. A i 2 snad uživíte, když byste ho nechtěl prodat.