Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2022 14:54
tomsko

XXX.XXX.110.243

Zdravím Vás, jdu si sem pro radu.
Z důvodu, že mi samička nesedí na vajíčkách, jsem byl nucen je odebrat a dát do líhně. Teď je 15 den inkubace a jsou prosvětlovačkou vidět mláďata.
Otázka je, zda můžu těsně před vylíhnutím, nebo po vylíhnutí navrátit vajíčka (mladé) do budky a doufat, že se bude samička o ně starat.
Ještě před komentářem o odebrání uvádím, že samička v minulosti na vajíčkách neseděla a proto jsem je odebral.
Děkuji všem za věcnou odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2022 15:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne. pokud samice nemá zájem o vajíčka, nebude mít zájem ani o mladé

je to jako se slepicí, ta taky musí kvokat, jinak kuřata zabije.

7.2.2022 15:25
tomsko

XXX.XXX.110.243

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ne. pokud samice nemá zájem o vajíčka, nebude mít zájem ani o mladé

je to jako se slepicí, ta taky musí kvokat, jinak kuřata zabije.

Díky za reakci. Budu tedy muset dokrmovat :-(

8.2.2022 06:26
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

tomsko napsal(a):
Zdravím Vás, jdu si sem pro radu.
Z důvodu, že mi samička nesedí na vajíčkách, jsem byl nucen je odebrat a dát do líhně. Teď je 15 den inkubace a jsou prosvětlovačkou vidět mláďata.
Otázka je, zda můžu těsně před vylíhnutím, nebo po vylíhnutí navrátit vajíčka (mladé) do budky a doufat, že se bude samička o ně starat.
Ještě před komentářem o odebrání uvádím, že samička v minulosti na vajíčkách neseděla a proto jsem je odebral.
Děkuji všem za věcnou odpověď.

Takovou samici bych v chovu nestrpěl.

8.2.2022 07:29
tomsko

XXX.XXX.110.243

Horák lutino napsal(a):
Takovou samici bych v chovu nestrpěl.

Nevím co, nebo koho byste strpěl. Proto ten dovětek o věcných komentářích, pro ty co neumí číst. Na tom se asi shodneme, že tak otázka nezněla. :-)

8.2.2022 10:16
JoPe

XXX.XXX.82.8

tomsko napsal(a):
Nevím co, nebo koho byste strpěl. Proto ten dovětek o věcných komentářích, pro ty co neumí číst. Na tom se asi shodneme, že tak otázka nezněla. :-)

Nepodmíněné reflexy se dědí po předcích a to včetně rodičovského. Není dobré pomáhat příliš k rozmnožování jedincům, kteří přirozené vlastnosti ztratili, obvzlášť u druhů, které nejsou na vyhynutí a je jich velké množství. Podobné problémy mohou posléze potkat některé z budoucích majitelů takto odchovávaných zvířat.

8.2.2022 10:26
tomsko

XXX.XXX.110.243

JoPe napsal(a):
Nepodmíněné reflexy se dědí po předcích a to včetně rodičovského. Není dobré pomáhat příliš k rozmnožování jedincům, kteří přirozené vlastnosti ztratili, obvzlášť u druhů, které nejsou na vyhynutí a je jich velké množství. Podobné problémy mohou posléze potkat některé z budoucích majitelů takto odchovávaných zvířat.

Díky za věcný a kvalitní komentář.

Přidejte reakci

Přidat smajlík