Veselý 70
napsal(a):
Dobrý den, je to samice, prosím?
Mám několik let 3 páry a tipuji to na samici. Má v poměru k velikosti těla drobnější hlavu. Na zobák moc nekoukejte, klofany mají obě pohlaví.
Doporučili by jste mi tedy vypustit samici Bernarda limcoveho jižního (viz výše) do společné voliery s naším samcem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Ten váš samec je jistější samice než ta co jste si pořídili.Dejte je spolu a sledujte chování,jistota však bude DNA u obou.
Mame samce ( viz přiložené foto), ale chtěli jsme ho vyřadit z chovu. Loni zranil své 2 mladé a po odebrání mláďat nakonec zabil samici. Byl to mžik. Protože se nám bernardi limcovy moc líbí pořídili jsme k loňskému mladému z našeho chovu samici. A ted tedy asi mame 2 samice. Máme dát samci ještě šanci? Nebo si myslíte že opět mladé muže zranit, či zabít? A do chovu ho již nezarazovat?
Veselý 70
napsal(a):
Aha, myslíte že máme zase samici?
Může se stát ledacos. Před pár lety jsem koupil v Brně od chovatele "zaručený pár" a už tehdy se mi to moc nezdálo. Hned další rok mi ten údajný pár nanesl do jedné budky asi 15 vajec. Budka byla dost velká a každá samice vydržela seděla na svých přes 20 dní. Další rok měly obě s mými samci oplozené vejce.
Tomu vašemu agresorovi bych raději šanci nedával.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Veselý 70
napsal(a):
Mame samce ( viz přiložené foto), ale chtěli jsme ho vyřadit z chovu. Loni zranil své 2 mladé a po odebrání mláďat nakonec zabil samici. Byl to mžik. Protože se nám bernardi limcovy moc líbí pořídili jsme k loňskému mladému z našeho chovu samici. A ted tedy asi mame 2 samice. Máme dát samci ještě šanci? Nebo si myslíte že opět mladé muže zranit, či zabít? A do chovu ho již nezarazovat?
Taký vták nie je vhodný do chovu,Vyradit.Mal som páru penantou.Jedného dna som našiel samicu mrtvu s odtrhnutým zobákom.Vtedy som ešte nevedel čo sa stalo tak som mu kupil druhú chovnú samicu.Dal som ich no inej voliery,ale samec išiel po nej.Ostrihal som mu na jednom krídle letky.Na jar sa samica chcela párit,stále sa učupovala a do týždna som ju našiel s odtrhnutým zobákom.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Veselý 70
napsal(a):
.....ale je krásný že?
Ti krasavci bývají nejhorší-není to pravidlo pouze zákon schválnosti.Po tom co provedl asi těžko bude jiný, stává se z toho zlozvyk.Když to risknete můžete ztratit sezonu a možná další samici.Je to zcela ve vašich rukou.Můj názor vyřadit!
Jakub Pazderník
napsal(a):
Mockrát díky, také si to myslím. Můžu se zeptat na doporučení znaků dle čeho poznat?
Od oka. Jsou to známé věci, jako mohutnost postavy, síla hlavy a zobáku, úhel postoje, vzpřímenost při pohybu, výraznější černá a modrá barva. Dojděte se podívat k někomu na chovného samce a pak už to uvidíte sám, ale jsou i výjimky a někdy je DNA lepší udělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
JoPe
napsal(a):
Od oka. Jsou to známé věci, jako mohutnost postavy, síla hlavy a zobáku, úhel postoje, vzpřímenost při pohybu, výraznější černá a modrá barva. Dojděte se podívat k někomu na chovného samce a pak už to uvidíte sám, ale jsou i výjimky a někdy je DNA lepší udělat.
Velmi pěkná samice bývá většinou horší samec-zkušenost.