Prosím skúsených chovateľov aké majú skúsenosti pri chove Alexandrov malých,v akých rozmerovo veľkých chovateľských zariadení sa dajú týto vtáci chovať a zároveň odchovávať,mám klietky rozmerov či to je dostačujúce dl.1,2 m x vyš 80 x hlb 70,alebo či by sa mohli chovať dva páry spolu vo voliere vyš.2,3 m,šír 1 m x dl.3 m +2 m zálet,ďakujem za všetky rady a skúsenosti.
misimisi
napsal(a):
Zdravím, odchovají Vám v tom, ale je to dost malé, s mláďaty tam nebude k hnutí. Dva páry také nejsou to pravé ořechové. Pokud se nebudou napadat v toku, a při hnízdění, mezi sebou, budou napadat mláďata druhého páru. Ideální je délka 2 a více metrů
Ešte Vás poprosím o názor,keby som ich choval po pároch v tých klietkach a po vyletení mláďat ba som ich premiestnil do 3 m volier,myslíte že by to tak bolo dobré,vopred ďakujem za Vašu odpoveď a názor.
Já chovám některé Alexandry malé ve voliéře 2x2x1m.....když je mám po páru...ale taky mám některé dva páry dohromady ve voliéře 5x2,5x1m...Tam mi odchovávají nejlépe...každý pár 4 mladé již několik let po sobě...ale je fakt,že se někdy,hlavně když jsou mladé vyletěné proženou...A taky je důležité v té velké voliéře dát těsně před vyletěnim z budek na protilehlou stěnu větve z vrby...aby se ti mladí nezranili,nezabili, při vyletování z budky..