Amazonek černotemenný, mrtvé zárodky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2022 19:57
skopi

XXX.XXX.249.135

Co moze byt pricina, ze sa nevyliahnu tri zarodky? Mrtvá, minuly rok tak isto.

21.2.2022 20:20
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Jsem zvědav na reakce. Já je odchovávám jen od dvou párů koupených jako roční mláďata od dvou chovatelů osobně u nich.a pouze 9 roků. Jedno, maximálně dvě hnízdění.
Venku a loni jsem nestihl přestěhoivat, tak měli 3 mladé v kleci v suterénu, jižní slunce přes sklo.
Špatně vidím na snímek, jsem už starý. Musíte vědět v kolika dnech sezení jste ta vajíčka otevřel.
Jistě poznáte přischlé mládě,ke dláně, vidíte, že má nebo nemá skoro vstřebaný žloutkový váček atd atd.
Jednou jsem pomohl odloupat hlavičku, zádíčka, zbytek nechal, navlhčil a světe div se, za 24 hod se vylíhl..Tedy doba sezení, naklubání, vlhkost. Před líhnutím kropím substrát piliny rozprašovačem na květiny. Zakryji vajíčka dlaní a vnitřek budky silně pokropím. Vše v závislosti na teplotě okolí. Vlhkoměr Vám pomůže. Snad jsem trochu a nejen Vám poradil.
Ať se daří.

21.2.2022 20:55
skopi

XXX.XXX.249.135

Vajicka som otvoril asi tak po 32dnoch jedno zltko nebolo vstrebane mam tam 17stupnov a vlhkost 60 pod budkou mam prisrobovanu misku z vodou

21.2.2022 22:08
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

skopi napsal(a):
Vajicka som otvoril asi tak po 32dnoch jedno zltko nebolo vstrebane mam tam 17stupnov a vlhkost 60 pod budkou mam prisrobovanu misku z vodou

Tak jen můj názor a může být mylný. Teplota by i stačila, vlhkost vzhledem k teplotě též.

Nesdělil jste jednu velice důležtou informaci.
Chov více párů v sousedních voliérách nebo klecích.
Vizuální kontakt páru je, není, pouze se slyší. Toto je při inkubaci nejdůležitější. Víte, zda samice sedí nebo pořád opouští budku při vidění jiného páru ? Asi jdete do zaměstnání a nemáte na to jako já důchodce čas. Toto jsem zažil, pokud viděli pár ve vedlejší voliéře. Vajíčka byla často ochlazována a to mělo vliv na vývoj zárodku .Po zakrytí přepážky bylo vše v pohodě.
Chovatelé a. černotemenných, zapojte se a pomožte začátečníkům. Vždyť vše není jen o penězích.
Já se k tomu musel dopracovat sám. Snad si to nevezmu do hrobu. Rád poradím i interně. A mám staré ubohé chovatelské zařízení. Ono je to o krmení, režimu dne a roku, a ne jen o luksusních nerezových voliérách.

22.2.2022 06:12
skopi

XXX.XXX.249.135

Mam viacej parov ale nevidia sa len sa pocuju je medzi nimi stena samica nevide z budky ani pri krmeni

22.2.2022 09:13
park

XXX.XXX.245.254

Tak je několik možností:
Nedostatečná vlhkost při inkubaci
Nevhodné podmínky k hnízdění
Nesprávné složení krmiva - nedostatečná pestrost složení krmiva
Příbuzenské křížení
Nákaza bakterií, nebo virem.

PT

23.2.2022 11:39
z jarda

XXX.XXX.148.215

Zdravím, dle mého názoru, kdyby měli špatné podmínky a špatné krmení, tak by nehnízdíli vůbec!
A příbuznost, tak ta by musela být vážně vysoká!
Bakterie a viry jsem nikdy nemusel řešit!
Ale ta vlhkost právě při líhnutí...no na tom by mohlo něco být. Já jsem týden před a pak dle počtu snůšky(x2dny) rosil hodně, až z budky kapalo! Rosil jsem i přes vletový otvor! A nikdy žádný problém a co vajíčko, to mládě! Ale já je choval v místnosti, kde teplota neklesla pod 20°C. A stejné podmínky měli všichni Poicephalus i Pionites. S pozdravem Zappe

23.2.2022 13:19
FzW

XXX.XXX.32.249

skopi napsal(a):

Dobrý den
Já bych zkusil toto: - odstraňte misku s vodou pod budkou, dejte jim vhodnou misku na
koupání
- před začátkem hnízdění to nepřehánějte s přísunem vápníku,
stačí přístupná sepie, umělá sepie, omítka, pomleté vaječné
skořápky.
Nedotujte krmivo komerčními a jinými zdroji vápníku
- před začátkem hnízdění zvyšte dávky vitamínů, každodenní
podávání ovoce a zeleniny beru u amazonků za samozřejmost,
dávejte i vitamíny " chemické " - třeba na namočený piškot
Roboran

Přidejte reakci

Přidat smajlík